Barış Canbazoğlu Posted December 27, 2025 Report Share Posted December 27, 2025 Frenler ve turbo düzgün çalışmıyor. Sorun vakum pompasından mıdır, fren servosundan mı? Diskler iyi durumda, bütün balatalar yeni. Balatalar değişeli biraz oldu. Sorun balatadan değildir. Turboya da anlam veremedim arıza lambası yaktı ve çekişten düştü araç. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahmet Kara Posted December 27, 2025 Report Share Posted December 27, 2025 Fren balatalarını değiştirirken disklere torna yaptırdınız mı? Eğer diskler güvenlik sınırındaysa balata değişimiyle birlikte disklere ince, yüzeysel bir torna öneriliyor. Biz de yalnızca balata değişimi yaptık, değişimden beri eski fren performansını alamıyorum. Acaba torna yaptırsaydım aynı olur muydu diye düşünüyorum. (balatalarla değişimiyle birlikte disklerin torna yapıldığını balata değişiminden sonra öğrendim) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mertol Kip Posted December 28, 2025 Report Share Posted December 28, 2025 önce turbodan başlayın. fren merkezi pozitif basıncı ondan alıyor. Muhtemelen valfi bozulmuştur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mehmet Demir Posted December 28, 2025 Report Share Posted December 28, 2025 (edited) 23 saat önce, Barış Canbazoğlu yazdı: Frenler ve turbo düzgün çalışmıyor. Sorun vakum pompasından mıdır, fren servosundan mı? Diskler iyi durumda, bütün balatalar yeni. Balatalar değişeli biraz oldu. Sorun balatadan değildir. Turboya da anlam veremedim arıza lambası yaktı ve çekişten düştü araç. focus 3 lerde vakum pompasında basit bir silikon diyafram var.. sizlerde de varsa onu değiştirin.. pompanın üzerinde siyah bir aparat var silindir şeklinde tek vidalı.. ondan çıkan 10-20 cm lik bir hortum var.. böyle bir parça varsa, söküp içine bakın 1.0 Ecoboost Fren Vakum Pompası Diyafram Arızası Tespit Ve Çözümü Edited December 28, 2025 by Mehmet Demir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts