Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Şanzıman yağı


Şevket A.

Soru

Merhaba arkadaşlar benim 2010 benzinli sw aracım var şanzıman yağı ile ilgili sorum olacaktı. Yetkili servise götürdüm ustası 60 bin km de değişmeli derken müdürleri değişmez ömürlük diyor. Başka ustaya sordum değişmesi gerekli diyor. Başka bir yetkili servise sordum onların ustası da müdürü de değişmez benzinliler de ömürlük değişmez diyor. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ne yapmalıyım?

IMG_20240427_174255.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 6 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Ömürlük yağ diye bir şey olmaz. Kim olduğundan bağımsız bunu iddia eden birisi eğer sektördense salaktır. Yanlış hatılamıyorsam o aletlerde 4 ileri tork konvertörlü şanzıman vardı. Ben olsam 60 binde en olmadı 100 bin km de yağını değiştirirdim. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

aman pek de önemsemeyin o "yetkileri" İçinde hareketli metal parça olan ve yağlama gerektiren herhangi bir mekanizmanın içinde kullanılan yağın ömürlük olduğunu iddia etmek için insanın kafasının baya güzel olması gerek. Ki şanzıman yağı ısınıp soğuyan bir şey üstelik. Doğru yağ koydurun ve değiştirin. Zararı olmaz, faydası çok.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Üreticiler ömürlük kavramını ürünün garanti süresi boyunca kullanımı yahut ekonomik ömrü olarak lanse diyor. Yani üretici bir yağa ömürlük demişse bu genelde aracın garanti süresi olan 3-5 yıl, yahut ekonomik ömrü olan 10 yılı kapsar. Yani şanzıman yağı hiç değiştirilmez diye bir şey yok. Mutlaka bir ömrü var. Bu noktada şanzıman yağını değiştirmek için 60-100 bin km aralığında bir zaman tavsiye edilir. 100 bin km'yi pek geçirmeyin çünkü bu km'lere kadar şanzıman yağı hiç değişmemiş araçlarda değiştirmeye kalktığınızda vites geçişlerinde vuruntu, sarsıntı görülebiliyor.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.