Yanıtlama zamanı: Mayıs 3, 20242 yıl comment_515781 Merhaba arkadaşlar benim 2010 benzinli sw aracım var şanzıman yağı ile ilgili sorum olacaktı. Yetkili servise götürdüm ustası 60 bin km de değişmeli derken müdürleri değişmez ömürlük diyor. Başka ustaya sordum değişmesi gerekli diyor. Başka bir yetkili servise sordum onların ustası da müdürü de değişmez benzinliler de ömürlük değişmez diyor. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ne yapmalıyım? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 3, 20242 yıl Solution comment_515782 Ömürlük yağ diye bir şey olmaz. Kim olduğundan bağımsız bunu iddia eden birisi eğer sektördense salaktır. Yanlış hatılamıyorsam o aletlerde 4 ileri tork konvertörlü şanzıman vardı. Ben olsam 60 binde en olmadı 100 bin km de yağını değiştirirdim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 3, 20242 yıl Yazar comment_515789 Evet 4 ileri otomatik (yazmayı unutmuşum) aracım. Bende inanmadım fakat yetkili servis bunu söyleyince aklım karıştı. Sonuçta para ile yapacak işlemi. Mayıs 3, 20242 yıl Şevket A. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 3, 20242 yıl comment_515790 aman pek de önemsemeyin o "yetkileri" İçinde hareketli metal parça olan ve yağlama gerektiren herhangi bir mekanizmanın içinde kullanılan yağın ömürlük olduğunu iddia etmek için insanın kafasının baya güzel olması gerek. Ki şanzıman yağı ısınıp soğuyan bir şey üstelik. Doğru yağ koydurun ve değiştirin. Zararı olmaz, faydası çok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 20242 yıl comment_515799 Üreticiler ömürlük kavramını ürünün garanti süresi boyunca kullanımı yahut ekonomik ömrü olarak lanse diyor. Yani üretici bir yağa ömürlük demişse bu genelde aracın garanti süresi olan 3-5 yıl, yahut ekonomik ömrü olan 10 yılı kapsar. Yani şanzıman yağı hiç değiştirilmez diye bir şey yok. Mutlaka bir ömrü var. Bu noktada şanzıman yağını değiştirmek için 60-100 bin km aralığında bir zaman tavsiye edilir. 100 bin km'yi pek geçirmeyin çünkü bu km'lere kadar şanzıman yağı hiç değişmemiş araçlarda değiştirmeye kalktığınızda vites geçişlerinde vuruntu, sarsıntı görülebiliyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 6, 20241 yıl comment_518626 Yağa ömürlük diyen adam max. kaç yıl çalışmış yağ görmüştür, viskozite nedir bilmez net, Fren hidroliği bile periyotla değişiyor ki şanzımana göre çok daha basit ve sıcaklık üretmeyen bir görevi var. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın