Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Mk4 8 ileri otomatik şanzıman devir dalgalanması ve vuruntu sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Mk4 1.5 dizel 8f35 kodlu 8 ileri tam otomatik şanzımanlı aracım mevcut. 1500 devirden sonra dalgalanma al ver yapıyordu. Vites geçişlerinde sarsıntı vardı. Bu sıkıntıdan şanzıman degistiren bile olmuş. Bu sanzimanlarin tork konvertörlerinin sorunlu olduğunu öğrendim. Söktürüp tamir ettirdim ve düzeldi. Aynı sorunu olan var ise yardımcı olabilirim.

IMG_20230808_105043.jpg

Ümit HAMÇELİK tarafından düzenlendi

• Ümit HAMÇELİK, başlığı Mk4 8 ileri otomatik şanzıman devir dalgalanması ve vuruntu sorunu olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:
8 saat önce, Ümit HAMÇELİK yazdı:

Mk4 1.5 dizel 8f35 kodlu 8 ileri tam otomatik şanzımanlı aracım mevcut. 1500 devirden sonra dalgalanma al ver yapıyordu.

Bilgi için teşekkürler, bizimkinde şimdilik böyle bir şey yok. 

Sorun neymiş, nasıl bir tamir yapılmış. Biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz? Ankara dışında yaşayanlar için 

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Ümit bey merhaba, benim aracımda da benzer sorun var, yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Yanıtlama zamanı:

Şanzımanın sıfırı 175bin lira (dışarıda) Garantiniz devam ediyorsa servis bedelsiz değiştiriyor. Eğer bakım atlamadıysanız zaten garantiyi uzatıyorlar. 

Yanıtlama zamanı:

ben bu şikayetle gittim servise normal deyip yolladılar 2 sefer, şimdi garanti bitti, kaldık baş başa, gerçi zaten garanti varken de hayırlarını görmedik orası ayrı, bakıyorum nasıl çözebilirim diye

Yanıtlama zamanı:

100 bini geçmediyse ve servis aralıklarını atlamadıysanız gidip periyodik bakım yaptırın 1 sene uzatıyorlar garantiyi. Servis bakımında da %20 indirim var, ben 7500 lira mı ne verdim bakımda. 

Yanıtlama zamanı:

evet benden de 19bin tl istediler 60.000 bakımı için ve şikayetimi de hep normal diyip yapmaya yanaşmadıkları için bende yaptırmadım, dolayısı ile atlamış oldum. zaten garantiliyken de yapmıyorlardı, dışarda yaptırırım artık, hem şikayeti dikkate almayıp hem de ekstra 12 bin tl vermek mantıklı gelmedi bana. zaten bu 5. fordum, muhtemelen son ford'um. Daha evvel 2 fiesta, 1 focus, 1 tournierim oldu. olacak, hep bir sıkıntı yaşatıyorlar. 

Ozan Durmazoğlu tarafından düzenlendi

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Selam benimde aracımda böyle bir sorun seyir halinde devir dalgalanması meydana geliyor.Ankaradayım siz nerede yaptırdınız ?

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Hocam merhaba bende de aynı sorun mevcut tork kontevertörlerini nerede tamir ettirebilirim bir de maliyet ne kadar olur bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yanıtlama zamanı:
05.11.2024 - 12:29 tarihinde, Bülent Demir yazdı:

Selam benimde aracımda böyle bir sorun seyir halinde devir dalgalanması meydana geliyor.Ankaradayım siz nerede yaptırdınız ?

7 dakika önce, Gökhan Sırasöğüt yazdı:

Hocam merhaba bende de aynı sorun mevcut tork kontevertörlerini nerede tamir ettirebilirim bir de maliyet ne kadar olur bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bu şanzımana garantiden bağımsız 150 bin km garanti veriyor Otosan, lütfen servise başvurun...

Yanıtlama zamanı:
6 hours ago, Gürkan Çakıroğlu said:

Arkadaşlar bu şanzımana garantiden bağımsız 150 bin km garanti veriyor Otosan, lütfen servise başvurun...

Servis geçmişi kayıt altındaysa. 

Yanıtlama zamanı:
14 hours ago, Gürkan Çakıroğlu said:

Sen niye karışıyorsun 😂

(Aynen öyle)

Muhtarım olm ben. Maydonoz da diyebiliriz. 🙂

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

On 12/3/2024 at 11:27 AM, Gürkan Çakıroğlu said:

Merhaba Hocam,

Konu başlığındaki arkadaşın geçirdiği arızanın aynısını yaşamaktayım Focus 2020 1.5tdci aracımda. 148.000 kilometrede ve tüm bakımları yetkili serviste yapılmış olmasına rağmen yetkili servise dediğiniz hususları ilettiğimde böyle bir durumun olmadığını belirtip asgari 280.000 TL masraftan bahsettiler. Aracın ayrıca Otokoç tarafından tüm mekanik arızaları kapsayan uzatılmış garantisi de mevcut. Konu hakkında Otosan'a yazdım oradan da bir dönüş alamıyorum. 150.000 kilometre garanti olduğuna dair yetkili servisi nasıl ikna edebilirim? 

Şimdiden teşekkür ederim

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.