Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Sürekli Bozulan ve çözülemeyen teker bilyası sorunum.


Serhat Öncü

Soru

   Öncelikler herkese hayırlı günler dilerim.Kocaelide yaşıyorum.2016 model Benzinli focus kullanıcıyım.Araç üç yıldır bende.Aracımda seyir halinde uzun süredir gelen bir uğultu sesim vardı.Önceli kışlık lastiklerden kaynaklandığını düşünüyordum.Kışlıkları çıkartıp yazlıklara geçtiğimde uğultunun geçmemesi üzerine aracımı ford özel servise götürdüm.Sol ön teker bilyası bozulduğunu söylediler ve değiştirdiler.Aracı ilk teslim aldığımda ses yoktu ancak bir hafta sürede tekrar uğultu şikayetleriyle karşılaştırdım.

Lastikçide lastikleri tek tekmakine ile çevirttiğimde yine ön sol teker bilyasının bozuk olduğunu söylediler.Tekrar servise götürdüğümde garantiden tekrar bilya değiştirti.Yine bir hafta süreden sonra uğultu olunca servisi değiştirdim başka ilçedeki bir ford servisine götürdüm.Lastiklerinden kaynaklanıyor dedi.Riken marka 2019 üretimli lastiklerimin desen kaynaklı uğultu olduğunu söylediler.Tekrar lastikçide makine yardımı ile çevirttiğimde yine sol ön teker bilyan bozuk dendi.Üçüncü kez garantiden bilya değiştirldi bun ek olarak porya değşimi yapıldı.Poryadan kaynaklanabileceği söylendi.Geldiğim bu noktada yine uğultu şikayetim olduğu için gittim sıfır Continental ContiSport 7 2023 tarihli lastik aldım aracıma.Bu sefer uğultu daha çok belirgin hale gelmeye başladı.Sanırım aracım sürekli bilya dağıtıyor ve ben bu sorunu bir türlü çözemiyorum.Bu konuda önerlilerinizi ver yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Benim yürüyen aksamla ilgili öğrendiğim bir tek şey varsa orjinal ekipman kullanılmasının orta uzun vadede her türlü ucuza geldiği. Volvoda bir kaç kez porya değiştirdikten sonra pintiliği bırakıp orjinal parça alınca ses gitmişti. Keza puntoda bilya porya lastik zart zurt ne varsa değiştirmeme rağmen gitmeyen sesi aks lalesini değiştirerek kesebilmiştim. Dikkatli bir kulak çözer sizin işinizi. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
5 dakika önce, Mertol Kip yazdı:

Keza puntoda bilya porya lastik zart zurt ne varsa değiştirmeme rağmen gitmeyen sesi aks lalesini değiştirerek kesebilmiştim

Abi ben de 3 ay önce orijinal disk, orijinal balata ile değişim yaptım tüm twkeelerde. Sağ ön teker tarafında belli mesafe/süre yol yaptıktan sonra dur kalklarda gelen kesikli bir sürtme sesi oluyor. Hızlanınca ya kesiliyor ya da duymaz oluyorum, bilmiyorum. Aks lalesi değişip çözdüğün ses buna benziyor muydu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Madem İzmittesin, bence sen arabanı HondaAli ye götür, orada Kazım diye biri var, ona benim selamımı söyle baksın, o söyler sana ne olduğunu. Bilgi işlemciymişsin de hem muhabbette edersiniz.

https://www.honal.com.tr/iletisim.html

 

 

21 hours ago, Serhat Öncü said:

Benim ses de aks lalesinden olabilir mi acaba ?

 

Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
10.08.2023 - 07:50 tarihinde, Mertol Kip yazdı:

Madem İzmittesin, bence sen arabanı HondaAli ye götür, orada Kazım diye biri var, ona benim selamımı söyle baksın, o söyler sana ne olduğunu. Bilgi işlemciymişsin de hem muhabbette edersiniz.

https://www.honal.com.tr/iletisim.html

 

 

 

İlginiz alakanız için teşekkür ediyorum.Bilya sorunun çözdük sanırım takarken bozuyorlardı.Başka yerde taktılar ve bundan alakasız oalrak dört lastik yeniledim.Ses kalmadı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.