Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 20187 yıl comment_490164 6 saat önce, Fevzi Göktaş yazdı: Yanlış tabir... Bu hak meselesi, para meselesi değil. Ben de biliyorum çok para değil. Para önemli olsa gider sanayii de elektrikçi ye degistirirdim ama servis de değiştireceğim. normal kullanım sırasında ömrü tamamlanan parçalar için garanti olmaz (balata, cam suyu yağ vs gibi). halojen ampuller genellikle normal garanti süresinden daha uzun gider ancak minimum şu kadar gider diye bir durumda yok. yani normal şartlarda ampul garanti kapsamında değildir. Ancak başka bir arızadan dolayı ampul patladıysa garantiden değişmesi gerekir. --3 dakika sonra eklendi-- 4 saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Her şey gibi bu da planlı eskitmeye dahil bir parça. ampuller için bu durumu abartmışlar ? Barış Özcanın bununla ilgili bir videosu vardı. Yaklaşık ampulun icadından bu zamana kadar (100 küsür sene yanlış hatırlamıyorsam) yanan ve internetten de izlenebilen bir ampul varmış. O zamanki teknoloji ile bile bu kadar uzun dayanabilen ampul üretmek mümkünken, ampul satışları yerlere düşünce, üreticiler aralarında anlaşıp bir maksimum ömür belirlemişler ? Yine yanlış hatırlamıyorsam, ampul planlı eskitmenin ilk uygulamalarından. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın