Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bitkisel Ürünler Hakkında Ne Dersiniz?


Osman Akan

Önerilen Mesajlar

  • Yakup Ç. A., başlığı Bitkisel Ürünler Hakkında Ne Dersiniz? olarak değiştirdi
  • 2 ay sonra...

Ürün güvenliği sorumlusu (farmakovijilans yetkilisi) ünvanıma dayanarak bilgi vermek isterim.

1) İlaç nedir? Dünya sağlık örgütünün tanımına göre hastalıkların teşhis veya tedavi için kullanılan kimyasal veya BİTKİSEL ürünlere ilaç denmektedir.

2) O zaman biz ilacı ne zaman kullanıyoruz? Hastayken

3) Hastaları kim tedavi eder? Türkiye Cumhuriyeti'nde yürürlükte olan kanuna göre doktorlar. Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun. "Madde 1:Türkiye Cumhuriyeti dâhilinde tababet icra ve her hangi surette olursa olsun hasta tedavi edebilmek için tıp fakültesinden diploma sahibi olmak şarttır."

4) Ahmet Maranki gibi Endüstri Mühendisi ya da İbrahim Saraçoğlu gibi Kimyager olan kişiler prof dahi olsa HASTA tedavi edebilir mi? Hayır.

5) Bitkisel İLAÇLARIN yan etkisi var mıdır? Evet. Aynı kimyasal ilaçlar gibi

6) Bitkisel İLAÇLAR insanın ölümüne/kalıcı sakatlığına/hastanede yapmasına veya hastanede yatış süresinin uzamasına/hamileyse çocuğunun düşmesine sebep olabilir mi? Evet. Aynı kimyasal ilaçlar gibi

7) Bitkisel olanları dahil tüm ilaçları kullandırmanın yetkisi ve yasal sorumluluğu kime aittir? Doktorlara.

 

Okuduğunuz için teşekkürler

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@İbrahim Atlı hatırlatma için teşekkürler.

Kusura bakmayın ama piyasa para kazanmak peşinde olan tüccar kafası ağır basan kişilerle dolu, onların kendilerine bir pazar yaratma çabaları da yanlış fikirlere kapılmamıza neden oluyor. 

Bu bitkisel, ya da doğal kaynaklı ürünlerin tedavi edici özelliği olmadığı anlamına gelmez, ancak konuda söz sahibi olanlar hekimlerdir ve kullanılacak ilaçlar (doğal veya sentetik) bilimsel kanıtlar sunan çalışmalara dayanılarak seçilir. 

Yetkisiz kişilerin her derde deva diye sundukları bol reklamlı preparatlar doğru yer ve amaçla kullanımda etkili olsalar bile, çoğunlukla sizi maddi olarak zayıflatmaktan öteye gitmezler. 

Beri taraftan kimyasal ilaçların önemli bir kısmının doğadan esinlenilerek ya da faydalanılarak üretildiğini unutmamak gerek. 

Örneğin Hipokrat döneminde beri ağrı kesici, ateş düşürücü olarak söğüt ağacı kabuğu kullanılmıştır, hastalara ağacın ince dallarını çiğnemeleri önerilmiştir. Nasıl etki eder? Çünkü kabukta "Salicin" denilen bir madde vardır. Bir ışık yanı mı? Asetilsalisilik asit desem? Evet, aspirin. Doğal maddenin sentetik olarak üretilmesi ile elde edilmiş olan ilaç.

Kabuk kemirmenin zararı var mı peki? Olmaz mı? Aşrı salicin alımı böbrekler üzerinde yıkıcı etki gösterir ve ünlü besteci Beethoven'in bu nedenle öldüğü kanaati hakimdir. Yani ağaç kabuğunu fazla kemirip ölmek de mümkün. 

Son söz: Lütfen işi ehline bırakalım. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.