Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3, 1.6 Tdci, Egzoz Dumanı(Rolanti)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Sabah saat 9 da hava 2 derece gösteriyordu..Her rolanti de keskin, zehirvari bir gaz kokusu çıkıyor egzozdan.. Sanki fazla duman çıkıyor gibi..rolanti de 1.2-.1.3lt yakıttan, 0.8 lt, 0.6 ya düştü..yine benzer duman geliyor..sonraları kesiliyor ama..Araçtan inince baktım yoktu..Bir ara tanıdık arkadan geliyordu, kara duman var biraz demişti..Muşta hava hep eksilerde olunca, çalıştığına dua et, soğuktan ondan vs demişlerdi..yanımda pejo 301 çalıştı gitti, duman yok..sabah yolda özellikle baktım suzuki vitara, suzuki swift onlarda benzer gördüm..fiesta da gördüm..başka araçlarda görmedim..bu normal mi arkadaşlar ?

video: 

Misafir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Siyah duman genelde gaza biraz fazla dokununca gelebiliyor. Sabahki durum ise bana çok garip gelmedi, birebir sürekli tecrübe etmediğim için kesin konuşamıyorum, açıkcası arabayı çalıştırınca (tdci focus) inip egzoza da bakmadım hiç :D 

Yanıtlama zamanı:

bende de aynı sorun vardı çok kötü bir koku ve beyaz duman ilk çalıştırmada yakıt tüketimi 1.3 lerde başlıyordu 0.9a anca düşüyordu ama bende + olarak 1900-2000 devirde sabit giderken tekleme oluyordu gaza biraz yüklenince gaz yemeyip tekleme daha da şiddetli oluyordu enjektörlerimi temizlettim hiçbir sıkıntım kalmadı çekişimde de düzelme oldu

Yanıtlama zamanı:

Motor biraz ısındığı zaman dumanın kesilmesi gerek.Soğuk havalarda yapması normal.Soğuk havalarda bizimde ağzımızdan buhar çıkar onun gibi düşünün :) 

ANIL Ö. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
19 dakika önce, ANIL Ö. yazdı:

Motor biraz ısındığı zaman dumanın kesilmesi gerek.Soğuk havalarda yapması normal.Soğuk havalarda bizimde ağzımızdan buhar çıkar onun gibi düşünün :) 

ısındığı zaman neden kesiliyor peki? 

Yanıtlama zamanı:

Aracın egzoz sisteminde yoğunlaşmış su olur, kanallardaki su ısınır ve arabadan ayrıldığında yoğunlaşır. Yol yapınca, motor ve egzoz sistemi yüksek sıcaklığa ulaşır ve kanallar da sudan arınmış olur bu sebeple beyaz duman da kalmaz.

Yanıtlama zamanı:

Rolantide iken devirde düzensizlik var mı dalgalanma vs. soğukta kalınca biraz beyaz duman çıkar ancak koku olayına takıldım çünkü dediğim gibi benim aracımda da vardı böyle bir olay bagajdan bir şey almam gerekiyordu alıp çıkana kadar zehirleniyordum neredeyse 

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Berat Öztürk yazdı:

Rolantide iken devirde düzensizlik var mı dalgalanma vs. soğukta kalınca biraz beyaz duman çıkar ancak koku olayına takıldım çünkü dediğim gibi benim aracımda da vardı böyle bir olay bagajdan bir şey almam gerekiyordu alıp çıkana kadar zehirleniyordum neredeyse 

aynen o ilk 10 dk zehirleyecek neredeyse..bakım vs tam..ne olabilir acaba?

Yanıtlama zamanı:
08.01.2018 - 12:01 tarihinde, Halit AYDIN yazdı:

aynen o ilk 10 dk zehirleyecek neredeyse..bakım vs tam..ne olabilir acaba?

ilk çalıştırmada devirde dalgalanma oluyorsa enjektörlerden olabilir ben enjektörümü temizlettikten sonra kesildi duman ve koku

Yanıtlama zamanı:
09.01.2018 - 13:41 tarihinde, Berat Öztürk yazdı:

ilk çalıştırmada devirde dalgalanma oluyorsa enjektörlerden olabilir ben enjektörümü temizlettikten sonra kesildi duman ve koku

trmizlik maliyeti ortalama ne kadar acaba?

Yanıtlama zamanı:
13 saat önce, Halit AYDIN yazdı:

trmizlik maliyeti ortalama ne kadar acaba?

450ye mal olmuştu benim

Yanıtlama zamanı:

Ben de temizlettim ama koku sabah bende de var. Yakıt tüketimi 5.5 lt. Devir dalgalanması araç çalıştıktan sonra yaklaşık 20 sn kadar 1 milimetre yukarı aşağı devir göstergesi oynuyor. Sonra sabitleniyor. Sizin araçlarda ilk çalıştırmada da hiç devir göstergesi oynamıyor mu 15 sn falan da olsa?Benin yaşadığım yerde sabahları genelde - 2 derece. Afyonkarahisar... 

Yanıtlama zamanı:

Kokunun sebeplerinden birisi de dizel partikül filtresidir. Filtrede biriken kurumun yakılması için motor egzoz gazına yakıt karışımı veriyor. Eğer araç sürekli kısa mesafe yapıyorsa sebebi bu olabilir. Başlangıçtaki yüksek yakıta ise soğuk hava bi de üzerine tıkalı partikül filtresinin sebep olma ihtimali var. Aracınız 115 beygir olan modelse dediklerim ihtimal dahilindedir.

Yanıtlama zamanı:

Bir saat önce, Onur Solmaz yazdı:

Kokunun sebeplerinden birisi de dizel partikül filtresidir. Filtrede biriken kurumun yakılması için motor egzoz gazına yakıt karışımı veriyor. Eğer araç sürekli kısa mesafe yapıyorsa sebebi bu olabilir. Başlangıçtaki yüksek yakıta ise soğuk hava bi de üzerine tıkalı partikül filtresinin sebep olma ihtimali var. Aracınız 115 beygir olan modelse dediklerim ihtimal dahilindedir.

focus 3 manuel, 1.6 115 hp..bakım yeni yapıldı..filtreler temiz..buna çok takılmıyorum..genel sorum olacak..1'den 2 ye vites atınca sanki araç 0'a düşmüşte hız olarak yeniden kendini topluyor hissi oluyor mu? sadece 2 ye atınca oluyor..3ten düşünce sorun yok..1 den atınca araç kaldığı yerden değilde en başa dönüyor..dipten atağa geçiyor..bir boşluk oluyor..bunu başkaları da farketti..benzer durum var mı sizlerde?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.