Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

P'den D'ye Geçerken Alttan Gelen Titreşim

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba,  2016 1.5 tdcı titanyum aracıyla aranıza katıldım. Sorum şu, özellikle sabahları p den D ye geçerken gelen güçlü titreşim normal midir? Teşekkürler 

Yanıtlama zamanı:

Çok değil ama bu şekilde mi aracı park ediyorsunuz?

- Araç durur (ayak frende)

- Vites N konumuna alınır.

- El freni çekilir. (ayak frenden çekilir)

- Şimdi vites P konumuna alınır.

- Kontak kapatılır vs vs.

Böyle yaparsanız sabah P'den diğer viteslere geçerken zorlanma yaşamazsınız.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Dediğiniz şekilde yapıyorum. Titreşim ve ses birlikte geliyor.  Arabayı belli bir süre kullandıktan sonra bu titreşim kalmıyor,  çözemedim valla. 

--3 dakika sonra eklendi--

Bir  de ışıklarda beklerken ss devreye girdiğinde ayağımız frende iken vitesin D de olması şanzumana zarar verir mi? 

Yanıtlama zamanı:
3 dakika önce, Murat Karan yazdı:

Bir  de ışıklarda beklerken ss devreye girdiğinde ayağımız frende iken vitesin D de olması şanzumana zarar verir mi? 

Şanzımana bir zarar vermezsiniz.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Tesekkurler,  peki bu titreşim normal midir? 

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Murat Karan yazdı:

Tesekkurler,  peki bu titreşim normal midir? 

Ben titreşimi görmedim bilemem. Rahatsız ediyorsa ve eskiden yoksa servise danışmanızı öneririm. Benden bu kadar :) 

Yanıtlama zamanı:
6 dakika önce, Murat Karan yazdı:

Dediğiniz şekilde yapıyorum. Titreşim ve ses birlikte geliyor.  Arabayı belli bir süre kullandıktan sonra bu titreşim kalmıyor,  çözemedim valla. 

Sadece tahmin, frene tam basmıyor olabilir misiniz?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Daha öncesinde hiç otomatik araç kullanmamıştım, bu durum belki de normaldir bilemiyorum çok araştırdım ama bi sonuç alamadım. Cevaplarınız için teşekkürler.

--0 dakika sonra eklendi--

Frene tam basıyorum özellikle dikkat ediyorum. 

Yanıtlama zamanı:

Araçta bir problem yok. Ben de Yakup'un dediği gibi aracı N konumuna almadan park ettiğimde ertesi gün aynı sarsıntıyı yaşıyorum. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Tesekkurler çok sağolun. 

Yanıtlama zamanı:
4 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Çok değil ama bu şekilde mi aracı park ediyorsunuz?

- Araç durur (ayak frende)

- Vites N konumuna alınır.

- El freni çekilir.

- Şimdi vites P konumuna alınır.

- Kontak kapatılır vs vs.

Böyle yaparsanız sabah P'den diğer viteslere geçerken zorlanma yaşamazsınız.

Genelde bir çok modelde yük altında iken titreşime sebep olan şanzıman park kilidini yükten kurtarmak için Yakup'un yazdıklarında arada bir maddeye (4.) daha ihtiyaç var ,)

1- Araç durur (ayak frende)

2- Vites N konumuna alınır.

3- El freni çekilir.

4- Ayak Freni bırakılır.

5- Vites P konumuna alınır. (Gerekiyorsa tekrar ayak frenine basarak)

Yanıtlama zamanı:

hocam bende de 2015 focus var 1.5 tdci pws , dediğiniz sıkıntıyı ben de yaşıyorum, aracı çalıştırdıktan sonra P konumundayken hareket edeceğim zaman D'ye alınca bir gürültü ve titreşimle D'ye geçiş yapıyor. Açıkçası ben de merak ediyorum bu bir problem mi ? Problemse ne yapmak gerekiyor acaba. Ama sıkıntının sadece bizde olmadığını düşünüyorum tüm araçlarda olacağını düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:
36 dakika önce, Erhan GÜLER yazdı:

hocam bende de 2015 focus var 1.5 tdci pws , dediğiniz sıkıntıyı ben de yaşıyorum, aracı çalıştırdıktan sonra P konumundayken hareket edeceğim zaman D'ye alınca bir gürültü ve titreşimle D'ye geçiş yapıyor. Açıkçası ben de merak ediyorum bu bir problem mi ? Problemse ne yapmak gerekiyor acaba. Ama sıkıntının sadece bizde olmadığını düşünüyorum tüm araçlarda olacağını düşünüyorum.

Selamlar bende de 2015 model 1.5 tdci ps arac var, 25 bin km de. bahsettiginiz sorunlari hic yasamadim. D ye alirken hic bir ses duymuyorum. Titresimde cok az oda normal sayilacak duzeyde diye tahmin ediyorum.

Enes Tahan tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

İşin garip tarafı sadece D ye alırken yapıyor,  n ve r ye alırken yapmıyor. Tesekkurler yorumlar için. 

• Yakup Ç. A., başlığı P'den D'ye Geçerken Alttan Gelen Titreşim olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:
22 saat önce, Murat Karan yazdı:

İşin garip tarafı sadece D ye alırken yapıyor,  n ve r ye alırken yapmıyor. Tesekkurler yorumlar için. 

Aynen sadece D ye alırken bir gürültü ve titreşimle geçiyor.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.