Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl comment_413677 Merhaba, 2016 1.5 tdcı titanyum aracıyla aranıza katıldım. Sorum şu, özellikle sabahları p den D ye geçerken gelen güçlü titreşim normal midir? Teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl comment_413682 Çok değil ama bu şekilde mi aracı park ediyorsunuz? - Araç durur (ayak frende) - Vites N konumuna alınır. - El freni çekilir. (ayak frenden çekilir) - Şimdi vites P konumuna alınır. - Kontak kapatılır vs vs. Böyle yaparsanız sabah P'den diğer viteslere geçerken zorlanma yaşamazsınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl Yazar comment_413683 Dediğiniz şekilde yapıyorum. Titreşim ve ses birlikte geliyor. Arabayı belli bir süre kullandıktan sonra bu titreşim kalmıyor, çözemedim valla. --3 dakika sonra eklendi-- Bir de ışıklarda beklerken ss devreye girdiğinde ayağımız frende iken vitesin D de olması şanzumana zarar verir mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl comment_413685 3 dakika önce, Murat Karan yazdı: Bir de ışıklarda beklerken ss devreye girdiğinde ayağımız frende iken vitesin D de olması şanzumana zarar verir mi? Şanzımana bir zarar vermezsiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl Yazar comment_413686 Tesekkurler, peki bu titreşim normal midir? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl comment_413687 Şimdi, Murat Karan yazdı: Tesekkurler, peki bu titreşim normal midir? Ben titreşimi görmedim bilemem. Rahatsız ediyorsa ve eskiden yoksa servise danışmanızı öneririm. Benden bu kadar Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl comment_413688 6 dakika önce, Murat Karan yazdı: Dediğiniz şekilde yapıyorum. Titreşim ve ses birlikte geliyor. Arabayı belli bir süre kullandıktan sonra bu titreşim kalmıyor, çözemedim valla. Sadece tahmin, frene tam basmıyor olabilir misiniz? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl Yazar comment_413689 Daha öncesinde hiç otomatik araç kullanmamıştım, bu durum belki de normaldir bilemiyorum çok araştırdım ama bi sonuç alamadım. Cevaplarınız için teşekkürler. --0 dakika sonra eklendi-- Frene tam basıyorum özellikle dikkat ediyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 31, 20179 yıl comment_413692 Araçta bir problem yok. Ben de Yakup'un dediği gibi aracı N konumuna almadan park ettiğimde ertesi gün aynı sarsıntıyı yaşıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 20179 yıl comment_413706 4 saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Çok değil ama bu şekilde mi aracı park ediyorsunuz? - Araç durur (ayak frende) - Vites N konumuna alınır. - El freni çekilir. - Şimdi vites P konumuna alınır. - Kontak kapatılır vs vs. Böyle yaparsanız sabah P'den diğer viteslere geçerken zorlanma yaşamazsınız. Genelde bir çok modelde yük altında iken titreşime sebep olan şanzıman park kilidini yükten kurtarmak için Yakup'un yazdıklarında arada bir maddeye (4.) daha ihtiyaç var ,) 1- Araç durur (ayak frende) 2- Vites N konumuna alınır. 3- El freni çekilir. 4- Ayak Freni bırakılır. 5- Vites P konumuna alınır. (Gerekiyorsa tekrar ayak frenine basarak) Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 20179 yıl comment_413762 hocam bende de 2015 focus var 1.5 tdci pws , dediğiniz sıkıntıyı ben de yaşıyorum, aracı çalıştırdıktan sonra P konumundayken hareket edeceğim zaman D'ye alınca bir gürültü ve titreşimle D'ye geçiş yapıyor. Açıkçası ben de merak ediyorum bu bir problem mi ? Problemse ne yapmak gerekiyor acaba. Ama sıkıntının sadece bizde olmadığını düşünüyorum tüm araçlarda olacağını düşünüyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 20179 yıl comment_413765 36 dakika önce, Erhan GÜLER yazdı: hocam bende de 2015 focus var 1.5 tdci pws , dediğiniz sıkıntıyı ben de yaşıyorum, aracı çalıştırdıktan sonra P konumundayken hareket edeceğim zaman D'ye alınca bir gürültü ve titreşimle D'ye geçiş yapıyor. Açıkçası ben de merak ediyorum bu bir problem mi ? Problemse ne yapmak gerekiyor acaba. Ama sıkıntının sadece bizde olmadığını düşünüyorum tüm araçlarda olacağını düşünüyorum. Selamlar bende de 2015 model 1.5 tdci ps arac var, 25 bin km de. bahsettiginiz sorunlari hic yasamadim. D ye alirken hic bir ses duymuyorum. Titresimde cok az oda normal sayilacak duzeyde diye tahmin ediyorum. Nisan 1, 20179 yıl Enes Tahan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 20179 yıl Yazar comment_413777 İşin garip tarafı sadece D ye alırken yapıyor, n ve r ye alırken yapmıyor. Tesekkurler yorumlar için. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 2, 20179 yıl comment_413878 22 saat önce, Murat Karan yazdı: İşin garip tarafı sadece D ye alırken yapıyor, n ve r ye alırken yapmıyor. Tesekkurler yorumlar için. Aynen sadece D ye alırken bir gürültü ve titreşimle geçiyor. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın