Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Global Kilitleme Sorunu- Camların Kendiliğinden Açılması


Mustafa Karaca

Soru

Merhabalar, bugün misafirliğe gitmiştik. Neyse arabayı park ettik eve çıktık sohbet muhabbet ederken dışarı da güzelce ince ince bir yağmur başladı sohbet daha da koyulaştı derken dönüş saati geldi aşağıya indim arabanın 3 camı da kendiliğinden açılmış ve arabanın içi cam açma düğmeleri hepsi ıslanmış. Sadece sağ ön cam açılmamıştı. Yaklaşık bir hafta önce aküyü sökmüştük ama camları programlamadık. Bende acaba camları kodlamadım diye mi açıldı diye düşündüm anahtarın kapatma tuşuna basılı tutunca camlar kapandı. Sonra camları tek tek denedim kodlanmış gibi otomatik olarak 3 de indi kalktı. Sadece birisinde böyle olmadı o da park halindeyken açılmayan sağ ön cam. Bu neden böyle olmuş olabilir? Park halinde açılan camların programlanmış olması açılmayanın programlanmamış olması tesadüf mü acaba?

 

Bir de kullanma kılavuzu 70. sayfa da:

Sıkışmayı önleyici işlevin devre dışı bırakılması
UYARI
Cam, üçüncü kez kapatılırken sıkışma önleyici işlev devre dışı kalır. Camların kapatılması sırasında bir engel olmadığından emin olunuz. Örneğin kışın, bir direnç olduğunda bu koruma işlevini devreden çıkarmak için, aşağıdaki şekilde ilerleyiniz:


1. Camları gerekli dirence ulaşana kadar iki kez kapatınız ve tekrar açınız.

2. Camları dirence karşı üçüncü kez kapatınız. Sıkışma önleyici işlev devre dışı kalır ve camı otomatik olarak kapatamazsınız. Cam,  direnci geçecek ve tam olarak kapanacaktır.

3. Cam, üçüncü denemenizde de kapanmadıysa Ford Yetkili Servisi’nekontrol ettiriniz. 

 

bunlar yazıyor bunla alakalı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Çok şükür sorunum çözüldü   bu sorunla birlikte

immobilizer hatası

kumanda pili değiştirin uyarısı

bu sorunlarda çözülmüş oldu.

olay nasıl çözüldüğüne gelirsek, aracı aldığımda elimde tek kontak vardı. hem babam hemde ben kullandığımız için 2. anahtarı da kumandalı yaptıralım dedik ve gittik kumandalı anahtar yaptırdık. bu anahtar orjinal ve focus anahtarı değilmiş bu yüzden sürekli aracın beynine yanlış sinyal göndermiş bundan dolayı aracın kafası karışmış  birde o anahtar çamaşır makinasında yıkanmıştı belki onunda etkisi olabilir :kıhkıh:

araç yeniden programlandı orjinal olmayan anahtarı kırdık attık orjinal anahtar yaptırdık ve yaklaşık 3 haftadır bu hataların hiç birini almıyorum. ama yeni bir sorunumuz var onu da yeni bir başlıkta anlatacağım ve yardımlarınızı bekleyeceğim  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

@Yakup Çağatay  1 sene önce de  olmuştu sonrasında şimdiye dek yapmadı. ama bu sefer kötü oldu düğmeler döşeme hep ıslandı.

@Tuncay A. şoför tarafından mı tüm kodlamayı yapalım?

 

Benim aklıma şu geldi aslında bu global kilitlemeyi iptal etsem düzelir mi? yani anahtarın açma tuşuna basılı tutunca açılmasın camlar ya da kapatma tuşuna basınca kapanmasın. çünkü tek kodlanmamış cam sağ camdı o açılmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.