Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 20197 yıl comment_494567 Değerli dostlar, belki bilginiz vardır, Kastamonu'da bir dolu felaketi yaşadık 9. ayda. Bu dolu felaketinin olduğu anda benim aracım üzeri kiremitle kapalı bir yerdeydi. Dolunun geldiğini fark edip aracı kapalı alana almıştım. Ancak dolu o kadar büyüktü ki, kiremitleri kırmış ve kiremitler aracımın üzerine düşmüş. Yaklaşık 30-35 kadar ezik oluşmuştu aracımda. Bir sürü firma geldi, bazılarına gittim görüştüm, çok bilindik bir firmayla anlaşmıştım fakat bana sıra gelinceye kadar anlaştığım firmanın ustalarının değiştiğini gördüm. Tamirat yaptıkları yerde başka bir araç vardı ve aracın boyaları tamamen çatlamış, patlamıştı. Bu nedenle başka bir arkadaşımın önerisi ile bir yere gittim. Yaptıkları işleri beğendim, fiyatta da anlaştık ve aracımı tamirat için teslim ettim. Tamiratla alakalı problem olmasa da, tavan döşemesini ve sunroofu söktüler haliyle. Neyse tamirat bitti. Her şeyi yerine taktılar işte. Fakat sunrooftan 80-90 km civarında rüzgar sesi gelmeye başladı. Bunun üzerine gittim, durumu anlattım, tabi ki durumun normal olduğunu, sunroofun yanlış takılma ihtimalinin bulunmadığını, vida yerlerinin sabit olduğunu falan söylediler. Devamında eğer bir yanlışlık olsa, sunroof yerine düzgün takılmamış olsa vs içeri su alır dediler. Ben de bunu denemek için otomatik yıkama makinaları var ya, köpük sıkıyor, büyük rulo fırçaları falan var, onlardan birisine gittim, aracın içindeyken sunrooftan damlamadan daha yüksek miktarda su içeriye doğru aktı ve kanallardan boşaldı. Aracın içine girmiyor tabi ki, ama daha önce bu şekilde bir seste, içeriye herhangi bir şekilde su alma da olmuyordu. Bunun için ne yapmalıyım, açıkçası göçükleri yapanlara da pek güvenim kalmadı diyebilirim. Bir önerisi olan var mı? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 20197 yıl comment_494569 Sunroof cercevesi icine su gelemesi gayet normal aşırı olmadığı sürece cam çerçevenin kenarlarında conta vardır oradan geçebilen sular bu çerçeve içine düşer ve burdan kanallar vasıtası ile aracın altından tahliye edilir . Ses geliyorsa conta ile cam arasındaki birleşim yerleri düzgün takilmamistir Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 20197 yıl Yazar comment_494574 1 saat önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı: Ben de bunu denemek için otomatik yıkama makinaları var ya, köpük sıkıyor, büyük rulo fırçaları falan var, onlardan birisine gittim, aracın içindeyken sunrooftan damlamadan daha yüksek miktarda su içeriye doğru aktı ve kanallardan boşaldı Sunnroof yerleri belli civatalarla yerine oturuyor. Bu konuda problem yok ama oradaki vidalar aynı zamanda ayar yapmaya da yarıyor. Yani tam kapalı vaziyetteyken sunroof kaportadan yukarı doğru hafif çıkıntılı veya tavana tam gömülü olacak şekilde farklı seviyelerde montajlanabiliyor. Benim arabada bu ayarları değiştirip deneme yapmışlardı mesela. Belki orada bir simetri yakalayamamışlardır. Ya da söküp takarken contaya zarar vermiş olabilirler. Benim ilk mesajımı okursanız orada Range Roverların sunroof sistemlerinin tamiratını yapan ustanın bana söyledikleri detaylı bir şekilde yazıyor. Benim araçta ses yoktu ama içeri damlacıklar sızıyordu. Sonra damlalar kanala düşüp oradan da aracın dışına tahliye oluyurdu. Bu sistem bence en son çare olarak düşünülmüş. Yani çok sıra dışı durumlarda devreye girmeli ama benim arabada her yağmurda tepemizde damlalar beliriyordu. Hatta birisinde otoban çıkışında virajı biraz hızlı dönünce kanal içinde biriken su benim üzerime akmıştı. Bu nedenle bu durum kesinlikle normal değil bence. Başka hiçbir arabada bu durumun olduğunu söyleyen birisine rastlamadım mesela. Tamirat için de bazı servisler conta değişimi falan yapıp deneyebileceklerini söylediler ama baktım ki araba deneme tahtasına dönecek, hiçbir işlem yaptırmadan o şekilde binmiştim satana kadar. Ocak 30, 20197 yıl Serkan Z. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 20197 yıl comment_494592 Bir saat önce, Serkan Z. yazdı: Yani tam kapalı vaziyetteyken sunroof kaportadan yukarı doğru hafif çıkıntılı veya tavana tam gömülü olacak şekilde farklı seviyelerde montajlanabiliyor. Benim tahminim sunroofun olması gerekenden 2-4 mm kadar ileri monte edilmiş olabileceğini düşünüyorum. Sunroofun geriye doğru açılması için düğmeye çok az bastığımızda sunroof azıcık geri ve aşağı doğru hareket ediyor ya, ama milimetrik bir hareket bu, o sırada ses kesiliyor mesela. Sunroofun fitilinde herhangi bir eskime, yırtılma vs. yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 20197 yıl Yazar comment_494605 53 dakika önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı: Benim tahminim sunroofun olması gerekenden 2-4 mm kadar ileri monte edilmiş olabileceğini düşünüyorum. Dediğim gibi civataların yerinin belirli olması onların montajı doğru tamamladıklarının bir ispatı değil zaten. Benim arabadaki suyu kesebilmek için servis önce buradan bir iki farklı seviye denemesi yaptı ve her seferinde arabayı servis dışına yağan yağmurun altına çekti. Her defasında kısa sürede içeri damlacıklar sızdı. Sizin arabada daha önce bu problem olmadığına göre halledilmeyecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yerinden söküldükten sonra fitil tekrar eski koruyuculuğunda oturmayabilir deforme olmasa bile. Sonuçta plastik bir malzeme. Bir mm esnese bile bütün alanı çevreleme kabiliyeti etkilenebilir ve su kaçırabilir. Bence dert etmeyin. Düzgün bir ayar ve en fazla conta değişimi sizin problemi halleder. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 30, 20197 yıl comment_494655 Ses geliyorsa su da girer hocam. Başka bir yere gösterin bence. Contada sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yapan usta sunroofu ayarsız takmış belli ki. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 20197 yıl comment_495701 Benim aracımda da oldu. Sadece 1 kere ama. Daha Sonra Yine olacakmı diye Sunroof'a baya su tuttum. Tek damla görmedim. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın