Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Tıslama Sesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba. Bugün 2011 model focus aracımın motorundan bir tıslama sesi geldiğini fark ettim. İnternette biraz araştırma yaptım turbo sorunu olabilir falan yazanlar olmuş. Ama orada bir ıslık sesinden bahsediliyor bende öyle bişey yok. Çekişte de bir sorun yok sadece sanki biyerden hava kaçırıyo araba. Kaputu açıp dinlediğimde ses bana göre sol taraftan (motorun sağ tarafından) geliyo gibi de tamda emin değilim. O bölgede borunun birisi bantlanmış daha önceden o da olabilir.

Turbo denen alet motorun neresinde :) Turbo sorunu olabilir mi?

Arabayı 2 hafta sonra memlekete döndüğümde bakıma vericem o zamana kadar bi sorun yaşarmıyım? Bulunduğum yerdeki ustalara pek güvenmiyorum. Aşağıda verdiğim linkte size danıştığım yağ damlatma sorununun nedenini bulamayıp araca yağ ekleyip memlekette gösterin dendi. Yani ustalar pek bi usta değil burada :) Kış lastiklerini taktırdım araba 120 den sonra titriyo ama rot balans ayarı için bile girmiyorum bir yere bu sorun için girmeli miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Yanıtlama zamanı:
7 dakika önce, Sabri Gün yazdı:

Kış lastiklerini taktırdım araba 120 den sonra titriyo ama rot balans ayarı için bile girmiyorum bir yere bu sorun için girmeli miyim?

E tabi girmelisiniz. Titreşim (şiddetle oranlı olsa da) araç için iyi bir deneyim değil. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

E tabi girmelisiniz. Titreşim (şiddetle oranlı olsa da) araç için iyi bir deneyim değil. 

Rot balans ayarının daha kötüye gitmesinden korkuyorum :) Ses sorunu hakkında bir fikriniz var mı peki bu sorun önemli olabilir mi? 1500 km yol yapacak antalyadaki servise girmeden önce.

Ayrıca imzanız çok hoşuma gitti. Ben de sizin gibi şanslı doğanlardanım :claps:

Yanıtlama zamanı:

Teşekkürler, bilmediğim konu için yorum yapmasam iyi olur :) Şimdiden kolay gelsin, halledersiniz :yeah: En kötü yol üstünde olan farklı Ford Servisini arayıp randevu alırsınız en azından tespit yapılır zaman varsa tadilat da yapılır en kötü dönüşte işlem yapılır vs.

Yanıtlama zamanı:

Turbo borularindan birisi catlaktir. Servise gidin duzeltsinler. Bozulan turbo tislamaz, daha cok metal sesi duyarsiniz. Kafa rahat bir sekilde servise gidin derim.

Yanıtlama zamanı:

Antalya da servise götürecekseniz, kemer yolu üzerinde sarı su mevkisinde Ford BİLALLER öneririm rahat olabilirsiniz.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Çok özür dileyerek tekrar soruyorum. Turbo tam olarak motorun neresinde. İnternette baktım da bulamadım. Ses motorun sağ tarafından geliyor yani ben kaputu açtığımda solumda kalıyor orada bir yerde mi bu turbonun boruları falan?

Yanıtlama zamanı:
25 dakika önce, Sabri Gün yazdı:

Çok özür dileyerek tekrar soruyorum. Turbo tam olarak motorun neresinde. İnternette baktım da bulamadım. Ses motorun sağ tarafından geliyor yani ben kaputu açtığımda solumda kalıyor orada bir yerde mi bu turbonun boruları falan?

Induction.png

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Gösterdim arabayı. Ön tarafta plakanın hemen altında ustanın dediğine göre turbo radyatörü delinmiş. Eliyle de gösterdi. Parmağını koyunca ses kesiliyo. Lehim yapıcaz böyle kullanırsan önemli bişey olmaz ama araba çekişten düşer dedi :) 100 lira falan tutarmış :))

Şansıma bu hafta oldu. 10 gün sonra 1500 km yol yapacağım yolda böyle bişey olsa daha kötü olabilirdi.

Tamir işi sıkıntı çıkarır mı acaba bilgisi olan var mı? Uzun yola gideceğim malum.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Sabri Gün yazdı:

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Gösterdim arabayı. Ön tarafta plakanın hemen altında ustanın dediğine göre turbo radyatörü delinmiş. Eliyle de gösterdi. Parmağını koyunca ses kesiliyo. Lehim yapıcaz böyle kullanırsan önemli bişey olmaz ama araba çekişten düşer dedi :) 100 lira falan tutarmış :))

Şansıma bu hafta oldu. 10 gün sonra 1500 km yol yapacağım yolda böyle bişey olsa daha kötü olabilirdi.

Tamir işi sıkıntı çıkarır mı acaba bilgisi olan var mı? Uzun yola gideceğim malum.

Duzgun lehim yaparlarsa sikinti olmaz.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.