Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 20179 yıl comment_399601 Merhaba. Bugün 2011 model focus aracımın motorundan bir tıslama sesi geldiğini fark ettim. İnternette biraz araştırma yaptım turbo sorunu olabilir falan yazanlar olmuş. Ama orada bir ıslık sesinden bahsediliyor bende öyle bişey yok. Çekişte de bir sorun yok sadece sanki biyerden hava kaçırıyo araba. Kaputu açıp dinlediğimde ses bana göre sol taraftan (motorun sağ tarafından) geliyo gibi de tamda emin değilim. O bölgede borunun birisi bantlanmış daha önceden o da olabilir. Turbo denen alet motorun neresinde Turbo sorunu olabilir mi? Arabayı 2 hafta sonra memlekete döndüğümde bakıma vericem o zamana kadar bi sorun yaşarmıyım? Bulunduğum yerdeki ustalara pek güvenmiyorum. Aşağıda verdiğim linkte size danıştığım yağ damlatma sorununun nedenini bulamayıp araca yağ ekleyip memlekette gösterin dendi. Yani ustalar pek bi usta değil burada Kış lastiklerini taktırdım araba 120 den sonra titriyo ama rot balans ayarı için bile girmiyorum bir yere bu sorun için girmeli miyim? Şimdiden teşekkürler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 20179 yıl comment_399604 7 dakika önce, Sabri Gün yazdı: Kış lastiklerini taktırdım araba 120 den sonra titriyo ama rot balans ayarı için bile girmiyorum bir yere bu sorun için girmeli miyim? E tabi girmelisiniz. Titreşim (şiddetle oranlı olsa da) araç için iyi bir deneyim değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 20179 yıl Yazar comment_399606 Şimdi, Yakup Çağatay yazdı: E tabi girmelisiniz. Titreşim (şiddetle oranlı olsa da) araç için iyi bir deneyim değil. Rot balans ayarının daha kötüye gitmesinden korkuyorum Ses sorunu hakkında bir fikriniz var mı peki bu sorun önemli olabilir mi? 1500 km yol yapacak antalyadaki servise girmeden önce. Ayrıca imzanız çok hoşuma gitti. Ben de sizin gibi şanslı doğanlardanım Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 20179 yıl comment_399607 Teşekkürler, bilmediğim konu için yorum yapmasam iyi olur Şimdiden kolay gelsin, halledersiniz En kötü yol üstünde olan farklı Ford Servisini arayıp randevu alırsınız en azından tespit yapılır zaman varsa tadilat da yapılır en kötü dönüşte işlem yapılır vs. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 20179 yıl comment_399613 Turbo borularindan birisi catlaktir. Servise gidin duzeltsinler. Bozulan turbo tislamaz, daha cok metal sesi duyarsiniz. Kafa rahat bir sekilde servise gidin derim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 20179 yıl comment_399625 Antalya da servise götürecekseniz, kemer yolu üzerinde sarı su mevkisinde Ford BİLALLER öneririm rahat olabilirsiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 20179 yıl Yazar comment_399792 Çok özür dileyerek tekrar soruyorum. Turbo tam olarak motorun neresinde. İnternette baktım da bulamadım. Ses motorun sağ tarafından geliyor yani ben kaputu açtığımda solumda kalıyor orada bir yerde mi bu turbonun boruları falan? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 20179 yıl comment_399811 25 dakika önce, Sabri Gün yazdı: Çok özür dileyerek tekrar soruyorum. Turbo tam olarak motorun neresinde. İnternette baktım da bulamadım. Ses motorun sağ tarafından geliyor yani ben kaputu açtığımda solumda kalıyor orada bir yerde mi bu turbonun boruları falan? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 20179 yıl Yazar comment_399841 Cevaplar için çok teşekkür ederim. Gösterdim arabayı. Ön tarafta plakanın hemen altında ustanın dediğine göre turbo radyatörü delinmiş. Eliyle de gösterdi. Parmağını koyunca ses kesiliyo. Lehim yapıcaz böyle kullanırsan önemli bişey olmaz ama araba çekişten düşer dedi 100 lira falan tutarmış :)) Şansıma bu hafta oldu. 10 gün sonra 1500 km yol yapacağım yolda böyle bişey olsa daha kötü olabilirdi. Tamir işi sıkıntı çıkarır mı acaba bilgisi olan var mı? Uzun yola gideceğim malum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 20179 yıl comment_399845 Şimdi, Sabri Gün yazdı: Cevaplar için çok teşekkür ederim. Gösterdim arabayı. Ön tarafta plakanın hemen altında ustanın dediğine göre turbo radyatörü delinmiş. Eliyle de gösterdi. Parmağını koyunca ses kesiliyo. Lehim yapıcaz böyle kullanırsan önemli bişey olmaz ama araba çekişten düşer dedi 100 lira falan tutarmış :)) Şansıma bu hafta oldu. 10 gün sonra 1500 km yol yapacağım yolda böyle bişey olsa daha kötü olabilirdi. Tamir işi sıkıntı çıkarır mı acaba bilgisi olan var mı? Uzun yola gideceğim malum. Duzgun lehim yaparlarsa sikinti olmaz. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın