Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

FORD Türkiye Satış Şampiyonu


Bora A.

Önerilen Mesajlar

Evet Arkadaşlar....Türkiyenin Son 10 Senedeki En Çok Otomobil Satan Markası :FORD....

Alkışlar Tüm Ford Severlere.....

2011’de ‘hat trick’ yapan Ford yine lider oldu!

10 yıldır Türkiye’nin en Çok satan otomotiv markası Ford

2011’i rekorlar yılı olarak tamamlayan Ford, toplam 141.633 adetlik satış ile yeni bir rekora imza attı. Otomotiv müşterilerinin yüzde 15,6’sı tercihini Ford’dan yana kullandı. Fiesta, C-Max, Transit ve Transit Connect modelleri sınıflarında en yüksek satış adetlerine ulaşırken, Cargo Çekici ve İnşaat sınıflarındaki güÇlü ürünler de Ford’ un kamyon pazarındaki payını yükseltti.

2011’de 141.633 satış adediyle yeni bir rekora imza atan Ford, yine otomotiv pazarının en Çok tercih edilen markası oldu. üst üste 10 yıldır en Çok satan marka olan Ford, ticari, binek ve kamyon pazarlarında başarısını yeniden perÇinledi. 2011’de yenilenen modelleriyle de dikkatleri üzerine toplayan otomotiv müşterilerinin yüzde 15,6’sı tercihini Ford’dan yana kullandı.

Türkiye, Ford’ un Avrupa’ daki 4.Büyük pazarı

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, 2011 yılı değerlendirmesini şöyle yaptı: “60’a yakın markanın olduğu otomotiv sektöründe 10’uncu yıldır üst üste ‘En Çok satan marka’ olarak kırılması güÇ bir rekora imza attık. Bu büyük başarıyı başta Çalışanlarımız ve Yetkili Satıcılarımızla birlikte elde etmekten gurur duyuyoruz. 2011 yılında sadece Türkiye’nin en Çok satan markası olmakla kalmadık, Avrupa’da en yüksek Pazar payını elde ederek Ford bünyesinde de lider olduk. 141.633 adetlik perakende satış ile Türkiye, toplam satış adedi bazında Fransa ve İspanya’yı geride bırakarak İngiltere, Almanya ve İtalya’nın ardından Ford’un Avrupa’daki 4’üncü büyük pazarı haline geldi. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda yatırımlarımız ve yeni ürünlerimizle birlikte başarılarımızı artırarak sürdürmek. Ford markasını tercih eden tüm müşterilerimize teşekkür ediyoruz.”

Transit Connect 2011 yılında Türkiye’ nin en Çok satılan modeli oldu

Avrupa’dan, Kuzey Amerika’ya kadar 50 ülkeye ihraÇ edilen Transit Connect 37.883 adetle Türkiye’nin en Çok satılan modeli oldu. Transit Connect 2010 yılında sınıfında en Çok satılan model olmuştu.

Ford Transit sınıfında kendisinden sonra gelen 3 markanın toplamından fazla satarak 46 yıllık başarısına bir yenisini daha ekledi

Yüzde 36 pazar payı ile müşterilerin üÇte birinden fazlasının tercih ettiği Transit 34.758 adet perakende satışla geleneksel liderliğini sürdürdü.

Toplam 72.641 adetlik hafif ticari araÇ satışıyla Ford 2011 yılında tüm zamanların en yüksek ikinci satış adedini elde ederek geleneksel liderliğini sürdürdü.

Otomobil deyince... Focus, Fiesta ve C-Max

Tasarımı ve sahip olduğu yüksek teknolojilerle C sınıfı araÇlarda güvenlik ve konfor kavramlarına yeni bir boyut katarak müşterilerin büyük beğenisini kazanan ve 30 binlik satış rakamına ulaşan Ford’ un amiral gemisi Focus ile Fiesta ve C-Max modelleri Ford’ un binek otomobil pazarındaki başarısını perÇinledi. Ford Otosan; 2011’de, binek araÇ sınıfında 58.807 adetle şimdiye kadar ki en yüksek satış rakamına ulaştı ve 2’nci en Çok satan marka konumunu sürdürdü.

Tasarım ve teknolojinin uyumuyla göz dolduran Fiesta, kendi sınıfında 2010 yılında yakaladığı üstün performansını devam ettirdi ve 2011 yılında da HB gövde tipinde en Çok satan araÇ oldu.

Büyük ailelerin tercih ettiği C-Max yine 2011’de kendi sınıfının en Çok satan modeli oldu.

Yükselen trend: Ford Cargo

Pazara sunulan yeni ürün gamı ile 2011 yılında da Çıkışını sürdüren Ford Cargo, yol kamyonunun yanı sıra Çekici ve inşaat sınıflarındaki güÇlü ürünleriyle geÇen yıla göre satışını yüzde 80 artırarak 8 bin 356’ya ulaştı. Ford’un ticari araÇ sınıfında yükselişini sürdürmesinde önemli rol oynadı.

Türkiye, %15.8 toplam araÇ pazar payı ve %29,3 ticari araÇ pazar payı ile Avrupa’da Ford’un en yüksek pazar payına sahip ülke

ekranresmi2012011213943.png

http://www.ford.com....yine-lider-oldu

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ford'un kaç araba sattığı doğrusu beni pek ilgilendirmiyor.

İyi araba yapmasıdır esas olan, iyi destek vermesidir sonra gelen.

Bu konularda da gelişme gösterdiğini düşünüyorum.

Son 10 yılda gerek araç teknolojisi gerek servis kalitesi konusunda gösterdikleri gelişme referans marka VW ile kıyaslandığında bence haklı bir avantaj sağlıyor.

Esas buna bakarım ben...

Tabii bir de kaliteye göre fiyatına.

Bu konuda 2012 başı itibariyle çuvalladılar.

Geçmişteki satış başarıları, özellikle nicel boyutta, sade ucuz reklam yoludur.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben Focusa verdiğim her kuruşu sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum....Bence Ford artık ucuz otomobil yapan bir firma olma imajından sıyrılmaya çalışıyor....Haa premium sınıf olma derdinde diiller ama yine de en azından Amerikada bizdeki Tofaş algısını üstlerinden atmaya çalışıyorlar..Ford amerikadaki en avam markadır,çoğu amerikalı forda burun kıvırır...Avrupada ise fordun avrupalı markalarla rekabet edebilmesi gittikçe zorlaşıyor...Bu yüzden acilen imaj tazelemeleri lazımdı ve bu nedenle fiyat-kalite dengesinde bir üst kategoriye geçmiş durumdalar....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bora abi fiyattaki sıçrama kadar keşke kalite ona paralel zıplayabilseydi,2011 den 2012 ye kalite ne kadar sıçrama olduki bu kadar (güncelleme)bizlere reva görüldü.

Alper kalite epey arttı aslında ama diyeceksinki bu fiyatları hakediyormu?Şu andaki ekonomik durum o kadar kötüki aslında hiçbir otomobil mevcut fiyatlarını haketmiyor belkide ama çok tehlikeli bir ekonomik sallantı var ve bu durumda bu fiyatlardan aşağı düşebileceklerini sanmıyorum..Ha hakvermek anlamında demiyorum bunları fakat gerçekten çok yüksk döviz kurları ve faiz oranları,adamlar bu rakamları bile düşük diye değrlendiriyor şu anda....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tabloya baktımda focus üreten ispanya satışta sınıfta kalmamış mı?

bence sadece bu tabloya bakarak bile bir binek üretimi verilir türkiyeye.

yani benim soyadım ford olsa ben verirdim :)

Fuat FORD

:)

Katılıyorum.

Geçen detroit fuarında Forddan bir yetkili başbakana cevap olarak Türkiye'de binek araç üretimini düşündüklerini sÖylemiş diyordu haberde.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.