Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Focus 2 Ghia TDCi triptronik.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Geneli sorunlu olarak bilinir tabii bu sorunların büyük çoğunluğu kullanımdan kaynaklıdır diye umuyorum..

Sitede kimse tavsiye etmediği gibi bende pek sıcak bakmam bu şanzımana.

Dsg, Focuslardaki CVT şanzımana göre daha az sorunludur onunda sorunları hataları olabilir ama CVT kadar değil.

• Yanıt 31
  • Görüntüleme 16,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Otomatik dizel istiyorsanız ya biraz "riks" alacaksınız halk tipi arabalarda, ya da gönül rahatlığı ile gidip Audi, BMW ve neydi bir Alman markası daha vardı ondan alacaksınız.

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Hayırdır. Focus'a uzak kal dediğini ilk kez şahit oldum.

• Doğrudur DSG çok güzel bir şanzıman olsa da 7 ilerilerde çıkan ve özellikle düşük hızda arnavut kaldırımlarında belli olan sesle beraber, titreme ve kavrama sorunları baş göstermektedir. 6 ileri şanzı

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Ben de 2007 diesel otomatik triptonik var araç temiz ise sizde bakarsanız çok rahat edeceğiniz bir araba. Ben 70.000 km de sıfır hata 32,000 tl almıştım.

Ford C-Max cvt şanzımanlı bir araç kullanma fırsatım oldu Ankara'da. Yaklaşık bir 50-60 km kadar kullandım. Aracın torkunu kesinlikle dizginlemişler, ki cvt şanzımanın torka cevap veremediğini, bu yüzden de sorun yaşadığını çokça okumuşumdur. Evet, trafikte oldukça rahat manuel şanzımana göre, belki uzun yolda da çok büyük rahatlık sunabilir. Ancak aracın gücünü tam olarak veremediğini düşündüğüm için bir iki kez dip gaz yaparak (ben cvt şanzımanlı c-max'i kullanırken, kuzenim benim aracımı kullanıyordu) roll denemesi (tabi bilinen roll ile alakası yok, öyle bir iddiamız yoktu, sadece deneme amaçlı) yaptık. 150-160 km civarında tıkandı. O sürati tamamiyle boş ve 4 gidiş-4 geliş olan bir yolda yaptık. Durur halde, düz bir zeminde yerinden kalkarkende oldukça zorlanıyormuş hissi veriyordu mesela. Bunun dışında yollarda hız kesmek için konulan tümsekler vardır, hani gece ışık falan vurunca reflektörleri vardır, öyle çok yüksek olmayan, maximum yüksekliği elimin altındaki maus kadar olan yüksekliklerden bahsediyorum. Bu tümseğin tam dibinde (tesadüfen) durmuşuz. Özellikle deneme amaçlı falan değil. Gaza basıp yürümesi gerekirken araç o tümseği atlayamadı. Hafif bir geri koyverme sonrası geçtik o tümseğin üzerinden. (araç full dolu, 5 kişi ve bagaj tabi) Bu da bence büyük sorundu o araç için. Ki ben sevdim o şanzımanı bahsettiğim problemlerine rağmen. Her halükarda manuel vitesten daha rahat.

Yani siz her ne kadar sorunsuz olarak kullanıyor olsanızda (ki umarım hep öyle kullanırsınız.) bu şanzımanların sorunsuz olduğunu iddia etmek doğru değil. Tabi sorunsuz örnekler bulabilir misiniz bizlere, belki onlarca bulursunuz. Ama bu ford daki cvt şanzımanın sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor malesef.

Mesela ben size DSG şanzımanlı 50 tane sorunlu araç bulurum. Bu da dsg nin sorunlu olduğu anlamına gelmez benim için. Genel manada sorunsuz şanzıman dsg. CVT de genel manada sorunlu diyoruz. Arkadaşlar da sağolsunlar bu sorunlu şanzımanlardan birisine sahip bir araca denk gelme ihtimali olduğu için beni uyardılar. (siz şanslısınız ki sorunsuz bir şanzımana sahipsiniz ve umarım hiç bir zaman sorun yaşamazsınız. Yine belirtiyorum, ben beğendim, çok da hoşuma gitti, uzun dönem kullansam sıkılırmıydım bilemiyorum ama normal kullanım için oldukça iyiydi benim kullandığım araç) Sorun yaşayabilirsin dediler.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.