Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2013 Focus Navigasyon Orjinal Mi?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba. Bir araç alma aşamasındayım. 2013 model. Titanium Smart paket. Araçta navigasyon ve geri görüş kamerası var. Fakat navigasyon ve geri görüş kamerası veya Sony sistemi vs. orijinal mi bilemedim. Ford Etis'ten (https://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do) şasi numarasıyla sorguladığımda;

"*Yön Bulma Sistemi HARİÇ demesine rağmen, Yön bulma verileri TÜRKİYE" var gözüküyor. Ayrıca yine "MFD nav Düşük TFT Ekran" diyor. Emin olamadım navigasyonu ve kamerası orijinal mi değil mi diye. Ayrıca fotoğraflarda dikkatimi çeken bir diğer şey, her smart paketteki gibi, direksiyonun sadece sol alt kısmında ilave düğmeler (cruise vs) var. Sağ tarafında yok. Ama bazı araçlarda burada da var. Bununla bir alakası var mı emin olamadım. (Eğer elindeki focus (2013-2014) orijinal navigasyonlu olan varsa, etis'ten sorgulattığında ne yazdığını söylerse çok daha süper olur)

Ayrıca elimde yine smart olan ama navigasyon olmayan bir focusu sorgulattığımda "MFD Yüksek TFT ekran" diyor. Yani ekranı daha mı iyi anlamadım açıkcası.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

EDİT: Etis'ten sorgulayınca Arka İzleme Kamerası Sabit de yazıyor şimdi dikkatimi çekti ama yine de Yön Bulma Sistemi Hariç demesi ve düşük TFT ekran demesi içime kurt düşürmedi değil cidden.

MehmetG tarafından düzenlendi

Solved by Ozan Kar

Yanıtlama zamanı:
  • Solution
56 dakika önce, MehmetG said:

"MFD nav Düşük TFT Ekran"

bu 5" ekran var demek, çözünürlüğü 4.2" (smart paket)e göre düşük. daha doğrusu piksel yoğunluğu düşük o yüzden bu düşük o yüksek diye geçiyor. direksiyonda ki sağ alttaki tuşlar eskilerde var (BVC) yenilerde yok (SYNC)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Anladım yani hem düşükten kastı çözünürlüğü yani, boyutu değil. O zaman ekran 5". Ayrıca yine ETIS'te "Nav olan ICP marka", "Arka İzleme Kamerası Sabit" , "Yön Bulma Verileri - Türkiye" vs yazması sebebiyle orijianl gibi duruyor diyebilir miyiz? Resimleri de şurdan görebilirsiniz. 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

O zaman sıkıntı yok diyorsunuz yani. Yön Bulma Sistemi hariç vb. yazınca bir de bu yüksek düşük olayını görünce ufaktan kıllanmıştım ama içim şuan rahat. Tekrar teşekkür ediyorum :)

Yanıtlama zamanı:

Hepsinde (navi olsa da), yön bulma sistemi hariç yazıyor nedense.

Yanıtlama zamanı:

Arabayı kaça alıyosunuz dizelmi?

Yanıtlama zamanı:

Yön bulma sistemi GLONASS (Küresel Uydu Konumlandırma Sistemi veya Küresel Uydu Seyir Sistemi) ABD RUSYA ve ÇİN de kullanımda . Ülkemizde ve avrupadaki araçlarda bulunmuyor .

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.