Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Çakmak Girişindeki Elektrik

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Oncelikle selamlar

Focus 3 style aracı min cakmak girişine araç kamerasi ve şarj cihazı bağlamak istiyorum. Fakat kontağı kapattigimda elektriği kesmiyor. Bunun bir sebebi var mıdır?

Yanıtlama zamanı:
2 dakika önce, Metin Deniz said:

Oncelikle selamlar

Focus 3 style aracı min cakmak girişine araç kamerasi ve şarj cihazı bağlamak istiyorum. Fakat kontağı kapattigimda elektriği kesmiyor. Bunun bir sebebi var mıdır?

15 dk sonra kesiyor. Sorun yokmerak etmeyin. Amaa daha uzun sürelerdeyse sıkıntı vardır. Kontrol ettirmenizde fayda var.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

aracın icerisindeyken kapıları kilitledim 1 dk kadar bekledim. Kapanmayinca yerinden çıkardım soketi. Neyse 15 dk uzun bir süre. Araç start stop lu aküyu de yeni değiştim. 15 dk da aku ye zarar verebilir. Bilgi için tesekkurler

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Metin Deniz said:

. 15 dk da aku ye zarar verebilir.

Bunu  ford mühendisleri düşünmüştür sanırım. Sıkıntı yok ben 2.5 yıldır kullanıyorum. Tabi seçim sizin.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
4 May 2016 - 22:47 tarihinde, Doğan Kurban yazdı:
Bunu  ford mühendisleri düşünmüştür sanırım. Sıkıntı yok ben 2.5 yıldır kullanıyorum. Tabi seçim sizin.

Ford mühendisleri konusunda çok emin konuşuyorsunuz. Bence otomotiv dünyası hakkında emin olmak zor. İşin içinde olunca daha iyi anlıyor. :) 

Yanıtlama zamanı:
4 May 2016 - 23:01 tarihinde, Metin Deniz yazdı:

Ford mühendisleri konusunda çok emin konuşuyorsunuz. Bence otomotiv dünyası hakkında emin olmak zor. İşin içinde olunca daha iyi anlıyor.

Hayırlısı olsun. İyi akşamlar.

Yanıtlama zamanı:

şarj cihazı boştayken akım çekmez, araç kamerasıda en fazla 1 amper çekti diyelim (imkansız aslında en fazla 500-600 ma olur)  15 dk da senin akünden çekeceği akım akünün dişinin kovuğu sayılır, için rahat olsun.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Çok sacma bir durum can sıkıcı. neyse bir çözüm bulacağız.

• 7 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaki çakmak soketine, linkteki gibi bir usb şarj adaptörü alıp çocuklar için kullanmak istiyorum. Bu şarj adaptörünü hiç çıkarmadan, sürekli orada takılı bırakırsam, herhangi bir zararı olmaz degil mi? 

http://www.hepsiburada.com/autocet-siyah-cakmaktan-usb-donusturucu-soket-4208a-p-OTCTN4208A

Yanıtlama zamanı:
14 dakika önce, Volkan G. yazdı:

Arkadaki çakmak soketine, linkteki gibi bir usb şarj adaptörü alıp çocuklar için kullanmak istiyorum. Bu şarj adaptörünü hiç çıkarmadan, sürekli orada takılı bırakırsam, herhangi bir zararı olmaz degil mi? 

http://www.hepsiburada.com/autocet-siyah-cakmaktan-usb-donusturucu-soket-4208a-p-OTCTN4208A

Normalde sorun olmaz, malum elektriği kesiyor araç belli süre sonra. Ben olsam bunların kalitelisini alırım madem hep üstünde kalacak -kendinden sigortalıları var-

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

Normalde sorun olmaz, malum elektriği kesiyor araç belli süre sonra. Ben olsam bunların kalitelisini alırım madem hep üstünde kalacak -kendinden sigortalıları var-

Teşekkür ederim yakup bey. Kaliteli bir ürüne bakayım, doğru soylüyorsunuz.

Yanıtlama zamanı:

Tekrar merhaba,

Bu linkteki ürünü aldım, gerçekten çok kaliteli, üzerinde ışık da var.

Çakmaklık üzerinde bıraktıktan sonra, arabayı kilitleyip çıktım, 15 dk kadar sonra geldiğimde ışık hala yanıyordu. Sabaha kadar böyle yanarsa aküyü zayıflatır diye, çıkardım. Bir dahaki sefere daha uzun süre bekleyeceğim. Belki aracın elektriği kesmesi daha uzun sürüyordur.

http://www.hepsiburada.com/belkin-micro-usb-1-amper-5v-arac-sarji-f8z445ea-pm-bs130140

20161215_160754.jpg

Volkan G. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Bende f2 var. İlk aldığımda bana da garip gelmişti elektriği kesmemesi ama f2 de çakmak elektriği hiç kesilmiyor. F3 de de belki aynı durum sözkonusudur.

Not: bu sadece benim arabaya ait bir özellik olabilir tabi.

Yanıtlama zamanı:
46 dakika önce, Volkan G. yazdı:

Çakmaklık üzerinde bıraktıktan sonra, arabayı kilitleyip çıktım, 15 dk kadar sonra geldiğimde ışık hala yanıyordu. Sabaha kadar böyle yanarsa aküyü zayıflatır diye, çıkardım. Bir dahaki sefere daha uzun süre bekleyeceğim. Belki aracın elektriği kesmesi daha uzun sürüyordur.

Not: Kontağı açtığınızda, soketi azami akım değeri 15 Amper olan 12 Voltluk aygıtlar için bir güç kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Kontağı kapadıktan sonra, güç beslemesi sadece 30 dakika kadar çalışacaktır. 

Araç aküsünün boşalmasını önlemek için:

• Motor çalışmadığında elektrik soketini gerekenden uzun süre kullanmayınız.

• Gece boyunca veya araç uzun süre park edildiğinde (P) aygıtları sokete bağlı bırakmayınız. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.