Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33746 Bu focusun her yerinde bir tırıltı bir cızırtı...Bu ne yaaa..Benim emektar clioda bile yoktu böyle plastik tırıltıları...Fordun şu işçilik ve montaj problemleri bitmiyor,düzelmiyor...Benimde sol konsol ile kapı bölümünden bi yerden tırıltı gelip duruyor ama yerini bulamıyorum bi türlü...Sinir bi durum yani... Aynen öyle önceki focus 1 de bile tık yoktu 10 yıllık arabada valla bazen çok sinir oluyorum gelen seslere arabadan soğdum diyebilirim... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33751 Focus1 de tıkırtı olmaz. Zira kapı trimlerinin tamamı kontraplaktandı. Üzerinde de plastik yÜzey kaplaması vardı. Ses yapacak hiçbirşey yokki. Oysa yenisi hem 3 parça hemde plastik kaynağı ile birleştirilmiş sert plastikten oluşuyor. O ses yapmasında kim yapsın? Kapı trimlerinin tek tek sökÜlÜp arkasının izole edilmesi lazım. BitÜm tarzı birşeyde olabilir (zift gibi birşey) ya da ses sistemi yapanların kullandığı köpÜk benzeri bir malzeme var. Onu sıkıp bekliyorsun, 8-10 saat sonra sertleşiyor. O tip bir malzemede olabilir. Bir şey yapılması şart. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33753 Ama bendeki tırıltı konsoldan geliyor,havalandırma ızgaralarının içinden sanki...soldaki havalandırma ızgarasından geliyor gibi,elimle o tarafa bastırınca ses kesiliyor...Zaten ön konsol dışında başka yerden de hava falan gelmiyor.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33754 Yağmur sensörü far sensörü cruise control olmasın ama tıkırtıda olmasın ya Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33758 Arkadaşlar onlar giderilir gidin servise yalıtım malzemesi koysun bukadar basit.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33759 Yakup tırıltının nereden geldiğini bulabilirlerse koyarlar da onlarda bulamıyor.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33761 Yakup tırıltının nereden geldiğini bulabilirlerse koyarlar da onlarda bulamıyor.... Geçer o geçer müziği aç abi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33785 Bak gene dikkatli okumamışsın. Çeyrek gazdan yani cruise durumundan bahsediyoruz. Sizin arabalarla kıyaslama. Sizinkilerin turbosu focus3 lerden farklı. Sizinkilerde 1544 var. Bizdekiler 1244. Focus3 ün turbosunun türbin tarafı sizinkinden daha küÇük. O nedenle daha erken spool ediyor. Lag oluşmamasının birinci nedeni bu. Aynı zamanda kapakta farklı. Sizde 16V kapak var bizimkiler 8V kapak. Sizin motor kapaklarınız üst devirde avantajlı gibi gözüksede, düşük devirde daha geniş olan süpaplarından ötürü 8V kapağın avantajı var. Dolayısı ile focus3 te 1200-1500 devirde yürürken gaza bastığında performans sorunu yaşamıyorsun. Senin arabanda hızlanmak iÇin vites düşürmen gerekirken bizde bu gerekmiyor. Eğer hızlanmaktna kasıt ani hızlanmak ise vitesi düşürürsün, turbon dolar yürürsün. Motorun detaylarını bilmiyorum abicim Ancak f3 ün motoru alt devirlerde dediğin gibi daha avantajlı. Bugün gündüz özellikle denedim. 1200-1800 rpm arasını düz akan yolda sıkıntı yok. ama hızlanıp yavaşlayan yolda sıkıntılı ve biliyosun dizel motor torkunu toparlayamadığı zaman mazotu kalitesiz yakar bir sonraki msjında bulunan mazotu kaliteli yakamamak konusundaki görüşüm yukarıdaki durum iÇin geÇerli. Yoksa neden yakamasın Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33786 Geçer o geçer müziği aç abi Sonysimi var adamın sende Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33789 Ama bendeki tırıltı konsoldan geliyor,havalandırma ızgaralarının içinden sanki...soldaki havalandırma ızgarasından geliyor gibi,elimle o tarafa bastırınca ses kesiliyor...Zaten ön konsol dışında başka yerden de hava falan gelmiyor.... Kapı triminde yapılan hatanın dashboardta yapılmadığını mı düşünüyorsun? Opel dashboard ları genelde tıkırtı yapmaz. Neden? 2 temel nedeni var. Birincisi konsolu genelde tek parça yaparlar. İkincisi konsolun üzerini yumuşak malzeme ile dökerler. Ford ne yapar? son dönemde üstünü yumuşak maddeden dökmeye başladı ancak alt tarafında çok parçalı sert plastik koydu. Teyp çerçevesinin olduğu yeri plastikle doldurdu ve tıkırtılar devam etti. Alt tarafını bi görseniz gülmekten ölürsünüz. Kablolar falan bile doğru dürüst sabitlenmiş değil. Ses yapmaması mucize olur.. Bunlar genel kalite problemleri. Zaten onun için ford bir audi ya da BMW olmaktan bu kadar uzak.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33790 biliyosun dizel motor torkunu toparlayamadığı zaman mazotu kalitesiz yakar Gene genelleme gene yanlış. Düşük devirde hangi yakıtı kullanıyor olursa olsun tam gaz yaparsan çiğ gaz atarsın. Bu mazotla ya da benzinle alakalı değil. Yakıt stratejisinin belirlenmesi ile alakalı. Enrichment bunun nedeni... Kasım 29, 201114 yıl Mertol Kip tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33791 Tamam işte abicim. o çiğ atmada motorda kurumlanmaya neden oluyor işte Aynı şeyleri söylicez aslındada frekansdı tutturamıyoruz gibime geliyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33793 Yahu 100 200 bin km sonra etkileme ihtimali olan bir kurum içinmi bu kadar yazıp çizdiğin? Gene yazayım, adam demişki; bu kullanım tarzı kurumlanmaya neden olabilir, bu da partikül filitresinde tıkanmaya yol açabilir, o nedenle 10 bin km de bir git otobana asıl biraz. çözümü vermiş sana ... Bu kitapçıkta yazıyor. öyle otorite üfürmesi falan değil yani.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33794 Tamam abicim haklısın adam demiş. Ancak kalitesiz mazotun kurumlanmada motorun hassas parçalarına verdiği zarar kaliteli mazota göre daha fazla. Hem neden kurumlansın motor ? 100 km de şehir içi 5,2 lt yakıyorum ben (dur kalk yok) o 5 olsa ne olur 4.9 olsa ne olur. Ama motorumun içi nispeten daha temiz olsun. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201114 yıl comment_33795 O senin tercihin. Ne yaparsan yap o bahsettiğin kurumlanma zaten olacak. Kaldıki bir depo tırt mazot alırsın kurumlaşır gibi olur öteki depoda herşey değişir. Fazla takılmamak lazım.. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın