Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

ford focus 2011 model motor çalışmıyor


ilker barış güven

Soru

merhba.2011 model lpg-benzinli otomatik aracım var. aracım 1 anda kendiliğinden arızalandı.aracımda marş basıyor.ateşleme yapıyor fakat motor bir türlü çalışmıyor.hangi ustaya servise gittiysem aracı cıhaza bağladı arıza bulamadılar.ama arabamın motoru çalışmıyor.kafayı yiyeceğimarabam 1 haftadır tamır edılemıyor.motorun tüm parçalarına bakıldı-ateşlemeye-akıt sistemine bakıldı.enson beyin arızalı dendı oda sağlam çıktı ne olur bır akıl verın yol gösterin kafayı yiyeceğim.arabayı yakıp kurtulacağm sonunda.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yardımlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Sorun yeni takılan mazot filtresinin altındaki deliktenmiş. Buradan yakıt sistemine hava yaptırıyormuş. Kısmet işte milyonda bir olur oda bize denk geldi. Şu an araba normal çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Almak zorunda değiller zaten, lpg alabilen servisleri bulup götürebilirsiniz.

 

Bu arada, ilgisiz konu başlıklarına mesaj atmışsınız, bunları silmek zorunda kalıyoruz :) Buradan ve ilgili başlıklardan devam edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Geçmiş olsun. Aklıma gelen şeyleri yazayım:

 

1. Motor kaputu altındaki sigortaları kontrol ettiler mi?

2. Marş basıyor, ateşleme yapıyor demişsiniz. Yakıt (herhangi bir sebepten dolayı) gelmiyor olabilir mi?

3. LPG kitinin sigortasını söküp çalıştırmayı denediniz mi?

 

İnşallah sorununuz çözülür, tekrar geçmiş olsun.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
8 saat önce, ilker barış güven said:

bedirhan bey söylediklerinizin hepsini yaptılar.hatta arabanın tüm parçalarını söktüler yine çözüm bulunamadı

altta krank okuyucu sensör var o parça eskimişse yani yenmişse arabayı yaksanız satsanız ne yaparsanız yapın çalışmaz... bu parçayı bir kontrol ettirin... bundan olma ihtimali yüksek ...

 

Serkan Karakoca tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Buna benzer olay benimde başıma gelmişti arabayı stop edip işlerimi halletmek için bankaya girmiştim 30 dk sonra geldim araba çalışmıyor tüm gösterge ışıkları yanıyor marşda basıyor ama bi türlü çalışmıyordu sanayiden tanıdık bir ustayı aradım durumu anlattım büyük ihtimal lpg göstergesi bozulmuştur kaputu açıp beyindeki kabloları direk motora bağlatmıştı tam hatırlamıyorum dediklerimi yaptıkdan sonra arabayı hemen çalıştır gel demişti kabloyu o şekil bağlayınca gazı direk motora veriyor sanırım hatta gazın kokusunu alabiliyordum biraz tehlikeli ama 400 tl çekici parası vermekden kurtarmıştı beni bu göstergeyi değiştirin derim ben 35-40 tl birşey ztn değiştirdikden benim sonra sorunum  düzelmişti.

indir.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

dediklerinizin hepsini yaptılar.tüpçüye gidip tüple ilgili herşey yapıldı.kran sensörleri söküldü kontrol edildi.aklınıza gelecek herşey yapıldı yine olmadı.dün beyni söküp beyinciye yolladıalr.bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhabalar. 2011 focus tdci aracımın daha 2 gün önce yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve yakıt filtresini değiştirdim. Arabayı çalıştırıp evin önüne park ettim. 2 gün sonra tekrar çalıştırdım araba çalıştı ve tekrar stop etti. Tekrar marşa bastım çalışmadı. Akü bitene kadar tekrar tekrar denedim sonuç aynı. Acaba sorun ne olabilir? Ben yakıt sisteminin hava yapmış olabileceğinden şüpheleniyorum ama emin değilim. Hava alma pompasının yerini bilmediğim için hava alma işleminide yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kızdırma bujilerine de bakın derim. Hatta düşük bir ihtimalde olsa sigortaları da kontrol etmekte fayda var. Yakıt sisteminin hava yapma ihtimali de var tabi ki ama iki gün önce değişen yakıt filtresinden olsaydı değiştirdiğiniz zaman da aynısını yapması gerekiyordu değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.