Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

focus 3,5 gıcırtı


Serkan erden

Soru

merhaba arkadaşlar; 2015 focus aracımın klima bölgesi plastiklerinden birleşme kısımlarında sanırım, mahalle aralarında giderken rahatsız edici gıcırtı sesi geliyor. sağ dizimin değdiği bölgeden. düz yolda sıkıntı yok. bununla ilgili bişey yapılabilirmi. o bölgeye slikon sprey yada kuru yağlayıcı sprey uygulasam faydası yada zararı olurmu? elimle kontrol ederkende aynı sesi yapıyor. servise gitsem çare bulunabilirmi?

Serkan erden tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Merhaba,

Eğer doğru yeri bulup silikon sprey uygularsanız sorununuz çözülür. Silikon spreyin çıkışına ince boru takıp trim aralarına sokarak uygulayınız. Ayrıca, soğuk havalarda araç içinden yeni sesler gıcırtılar gelebiliyor. Aracın içi ısınınca da bunlar azalabilir.

İyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bahsettiğiniz sesleri ben de zaman zaman duyuyorum. Birkez duydunuz mu da kafa takılıyor oraya. Sıfır aldığınız araçta bunları duymak insanı rahatsız ediyor gerçekten. Bundan önceki aracım 2015 golf'te de aynı şekilde, ilk aldığımda bu sesleri (şu anki focustan daha fazlaydı) duydum ve piyasanın genel algısı olan "vw malzeme kalitesi" bu olamaz dedim.. Aracı ilk hafta servise götürdüm. Ustanın tavsiyesi "abicim ben şimdi sesi çözerim ama sök tak yeni araca yazık olur" yönündeydi :) Plastik parçaymış bunlar, olurmuş böyle şeyler..

Ford ÜG'de S&R (tıkırtı gıcırtı :) ) mühendisi olarak 2bucuk sene kadar Connect ve Custom araçlarda çalıştım. Vay be dedim boşa uğraşmışız.. Birbirine dokunan yüzeylerde uyumlu malzeme seçmeye, araya pad yada bumper koymaya gerek yokmuş. Olur böyle şeyler deseydik de problem çözülüyormuş..

Neyse konuyu dağıtmayayım, mümkünse araya silikon uygulama en uygun çözüm gibi ama olmuyorsa sökülüp parça aralarına ince sünger pad uygulamaları sesi çözecektir.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.