Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sürekli Bilgi Verme Zorunluluğu ve İnternetten Satış Hakkında

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba,

Bu sabah resmi gazete de Vergi Usul Kanunu Tebliğ Taslağı yayımlandı. Henüz detayları net olmasa da temel olarak Maliye'nin yaklaşımı "artık internetten yapılan alışverişleri takip ediyorum, sen sahibinden de arabaları/evleri vs satıyorsun ama bundan sonra sahibinden bana her ay kimlerin ne sattığını aylık olarak TCKN bazında raporlayacak" demeye getirdi...

Bu demek oluyor ki artık internet üzerinden "arızi" --- süreklilik arz etmeyen, ara sıra olan--- olmaktan çıkan satışların bir şekilde vergilendirilmeye çalışılacağı...

Gelişmeler oldukça bilgilendiririm.

Hoşçakalın.

Mert Yürüyen tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Benim için sorun yok ben hep 50bin liralık satıyorum :D:D:D 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

"arızi" bu nedir? 

unutmuşum yanına bir parantez açmayı...

"süreklilik arzetmeyen, ara sıra yapılan" gibi düşünebilirsin. 

Yani üç yılda bir araba satman arızi bir durumdur mesela, ama bir yıl içinde 10 tane yada daha bile az satarsan o iş artık ticarete dönüşmüş olur ve vergi mükellefiyeti tesis ettirmen gerekir... sayıları yılları atıyorum tabi örnek vermek içindi.

Yanıtlama zamanı:

unutmuşum yanına bir parantez açmayı...

"süreklilik arzetmeyen, ara sıra yapılan" gibi düşünebilirsin. 

Yani üç yılda bir araba satman arızi bir durumdur mesela, ama bir yıl içinde 10 tane yada daha bile az satarsan o iş artık ticarete dönüşmüş olur ve vergi mükellefiyeti tesis ettirmen gerekir... sayıları yılları atıyorum tabi örnek vermek içindi.

Zaten normalde yıllık 4 adet mi ne hakkın var ondan sonrası için eş,anne,baba,hala,dayı gibi adam yaparak devam ediyor...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Zaten normalde yıllık 4 adet mi ne hakkın var ondan sonrası için eş,anne,baba,hala,dayı gibi adam yaparak devam ediyor...

muhtemelen boşlukları ortadan kaldırıp net sayılar ve tarih aralıkları ile bir düzenleme gelebilir. ama daha meclisin de çalışmadığını düşünürsek ne zaman bu iş netleşir bilinmez. Ha raporlama 01.01.2016'da başlayacak diyor tabi, ama seçim sürecine hükümetin kurulmasına vs. bağlı bu işler genelde.

Yanıtlama zamanı:

hiçbirşey e gerek yok aslında abd de olduğu gibi "gerçek" nereden buldun yasası çıkaracaksın. bu yasayı en son çıkarmaya çalıştıklarında (16-17 sene önce falan) 4 ay memlekette kriz çıkmıştı, borsa çökmüştü.. kanun dedi ki bugüne  kadar kazandıklarını beyan et bunları temiz sayacağım bundan  sonra yeni yasa geçerli olacak. benim insanım hırsızlıkla kolay yoldan kazanmayı bildiği için büyük oyuncular kriz çıkarttı,

çünkü ben bugüne kadar çaldım bundan sonrada çalmaya devam etmek istiyorum mesajı verdiler memlekete

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

hiçbirşey e gerek yok aslında abd de olduğu gibi "gerçek" nereden buldun yasası çıkaracaksın. bu yasayı en son çıkarmaya çalıştıklarında (16-17 sene önce falan) 4 ay memlekette kriz çıkmıştı, borsa çökmüştü.. kanun dedi ki bugüne  kadar kazandıklarını beyan et bunları temiz sayacağım bundan  sonra yeni yasa geçerli olacak. benim insanım hırsızlıkla kolay yoldan kazanmayı bildiği için büyük oyuncular kriz çıkarttı,

çünkü ben bugüne kadar çaldım bundan sonrada çalmaya devam etmek istiyorum mesajı verdiler memlekete

bu bir ütopyadır Türkiye için :)

keşke okadar gelişmiş, o kadar vizyon sahibi olabilsek. Millet sanıyor ki sadece topa tüfeğe sarılınca milliyetçi olunuyor. Asıl milliyetçiliğin en büyük emarelerinden biri çalıp çırpmamaktır. Ama sadece vatandaşa değil tabiki bu görev, idari otoriteninde gerekli teşvikleri sağlaması bilinci artırması beraberinde sıkı yaptırımları da uygulaması gerekir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Eline sağlık Mert ciiiim

saol canım

• 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
On 16 Eylül 2015 at 10:01, Mert Yürüyen said:

bu bir ütopyadır Türkiye için :)

keşke okadar gelişmiş, o kadar vizyon sahibi olabilsek. Millet sanıyor ki sadece topa tüfeğe sarılınca milliyetçi olunuyor. Asıl milliyetçiliğin en büyük emarelerinden biri çalıp çırpmamaktır. Ama sadece vatandaşa değil tabiki bu görev, idari otoriteninde gerekli teşvikleri sağlaması bilinci artırması beraberinde sıkı yaptırımları da uygulaması gerekir.

İnşallah o bilince bir gün ulaşacağız. (Umut umut umut)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.