Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

%90 raporlu aracı kimler kullanabilir

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhabalar öncelikle  konuyu yanlış yeremi açtım bilmiyorum eğer öyleyse Büyüklerimden özür dilerim.

Bizim araba %90 raporlu araç linki paylaştım yeni yasaya göre yurt içinden alınan %90 ve üzeri raporlu araçları herkes kullanabilir 3.derece falan kalkıyormuş.Fakat  focus yurt dışında üretilmiş oldugundan  bu yasaya giriyormu ama aracı  biz türkiyeden ford bayisinden aldık.Burada türkiye içinden alınmış olanlar derken  türkiyeden bayilikten alınmış olmasını mı kastediyor yoksa yurt dışından parçalar halinde gelip türkiyeden montajı yapılmış olmasınımı teşekkürler.

http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/2540-engelli-adina-tescilli-araci-kimlerin-kullanabilecegine-dair-bilgi-burada.html

Yanıtlama zamanı:

Hangi kanundan bahsediyorsunuz ? Tam olarak ne sordunuz anlamadım.

Focus'u yetkili Ford bayisinden aldıysanız YURT DIŞI üretimlidir. Türkiye'de birleşme gibi bir opsiyonu yok. Böyle ayrım yapan kanun hangisiymiş söyleyin, bakalım.

Not: Verdiğiniz link içerisinde Türkiye'den ALINAN ve yurt dışından ALINAN olarak not düşülmüş. Yerli üretim yabancı üretim diye değil. Yazılan şey doğru ise sizin için sınır kalmamış oluyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

cevredekilerin söylediği şey türkiyede montajlanması lazımmış falan , Teşekkürler 

Yanıtlama zamanı:

Öyle bir şey yok. 90+ rapor ile ÖTV indirimi alınır, bir yakın taahütname verir (aracı vergi indirimine uygun amaç ile kullanacağız vs.) sonrasında herkes kullanır, 5 yıl boyunca da araç satılamaz. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Hocam daha açıklarsanız saygılar

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

teşekkürler hocam onu deyil Kaan beyin  dediğini yani herkesin kulanabilmesi için ne yapılmalı 

Yanıtlama zamanı:
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

teşekkürler

herkesin kulanabilmesi için bir yazı lazımmı 

Yanıtlama zamanı:

Bilal bey, bağlı bulunduğunuz nakil vasıtaları müdürlüğüne (gelirler/vergi dairesi) hitaben bir taahütname (noterden) vereceksiniz. Aracı kullanacak kişilerden birisi deyim yerinde ise öne çıkacak ve aracın uygun şekilde (yani yasanın tarif ettiği amaç doğrultusunda) kullanılacağına dair devlete taahüt verecek. Yarın bir yolsuzluk / uygunsuzluk tespit edilirse de devlet ilk önce kendisine taahüt veren kişiye -gel bakalım,bir çay içelim- diyecek.

Söz konusu taahütname matbu evraktır, metni bellidir. Trafik işlemlerinizi sizin adınıza takip edecek arkadaştan hazır metni edinebilirsiniz. Geçmişte rapor ile elde edilen ÖTV muafiyetinin amaç dışı kullanımları tespit edildiği için bu tür bir uygulamaya gidildi. Malumunuz devlet size o indirimi -özürlü- akrabanızın bakımı, hastaneye, fizik tedaviye vs. götürülmesi veya sosyal hayata katılması için veriyor.  Alakasız kullanımlar da doğal olarak yasanın / vergi muafiyetinin çarpıtılması anlamına gelir.  

Size ÖTV indirimli araç ile kaçak taksi'ye çıkan ya da tatile giderken -aşırı hız- nedeni ile çevrilen (araçta ruhsat sahibi özürlü kişi olmadan) ve bu nedenle incelemeye tabi tutulan, hatta vergi indirimi ile aldığı aracı tatil bölgesinde günlük kiralama için rent-a-car firmasına veren kişiler olduğunu söylersem neden bu konuda titizlenildiğini sanırım anlarsınız.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

teşekkürler hocam engelli kişinin herhangi bir tedavisi yok malesef

peki bu durumda kendi ihtiyacı için aracı kulanamazmı 

Yanıtlama zamanı:

teşekkürler hocam engelli kişinin herhangi bir tedavisi yok malesef

Kimden bahsediyoruz?   Her şey gayet açık ve seçik

Yanıtlama zamanı:

Bilal bey size açıkladığım konunun hangi kısmını anlamadınız? 

Ya da şöyle anlatmaya çalışayım. T.C Devleti ÖTV indirimini -özürlü- kişinin ekonomik açıdan desteklenmesi, sosyal ve ekonomik hayata katılımının arttırılması ve kolaylaştırılması için veriyor. Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasına bakarsanız durum orada da net olarak anlatılıyor. 

Verdiğim cevap beklentilerinizi karşılamıyor (sanırım) ama kanun bu, amaç ve hedef belli. Söz konusu indirim yüksek oranda iş göremez raporu almış kişinin hayatını kolaylaştırmak için veriliyor. O kişinin akrabaları ucuza araç alsınlar diye değil.

Kendi işimde kullanırsam ne olur? Yakalanmazsanız, ihbar edilmezseniz hiç bir şey olmaz. Kuşkusuz işin etik ve vicdani tarafından bahsetmiyorum ... yakalanırsanız da ... kötü olur. (gerçekten kötü olur) Ödenmeyen vergiyi güncel rakam üzerinden geriye doğru faiz işleterek ve yüklü ceza ekleyerek tahsil ederler, ayrıca suistimal ve yalan beyan nedeni ile de dava açarlar. 

Türkçe meal'i : Arabayı toptan verir, üstüne borçlanır ve mahkemede kesilen hapis cezasına erteleme almak için uğraşırsınız. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

hocam benim  demek istediğim arabayı bizden başkası yani 3. dereceye girmeyen akrabalar kullanabilirmiydi teşekkürler  ben cevabımı aldım saolun

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.