Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

%90 raporlu aracı kimler kullanabilir


Bilal AKIN

Önerilen Mesajlar

 

Merhabalar öncelikle  konuyu yanlış yeremi açtım bilmiyorum eğer öyleyse Büyüklerimden özür dilerim.

Bizim araba %90 raporlu araç linki paylaştım yeni yasaya göre yurt içinden alınan %90 ve üzeri raporlu araçları herkes kullanabilir 3.derece falan kalkıyormuş.Fakat  focus yurt dışında üretilmiş oldugundan  bu yasaya giriyormu ama aracı  biz türkiyeden ford bayisinden aldık.Burada türkiye içinden alınmış olanlar derken  türkiyeden bayilikten alınmış olmasını mı kastediyor yoksa yurt dışından parçalar halinde gelip türkiyeden montajı yapılmış olmasınımı teşekkürler.

 

http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/2540-engelli-adina-tescilli-araci-kimlerin-kullanabilecegine-dair-bilgi-burada.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hangi kanundan bahsediyorsunuz ? Tam olarak ne sordunuz anlamadım.

Focus'u yetkili Ford bayisinden aldıysanız YURT DIŞI üretimlidir. Türkiye'de birleşme gibi bir opsiyonu yok. Böyle ayrım yapan kanun hangisiymiş söyleyin, bakalım.

Not: Verdiğiniz link içerisinde Türkiye'den ALINAN ve yurt dışından ALINAN olarak not düşülmüş. Yerli üretim yabancı üretim diye değil. Yazılan şey doğru ise sizin için sınır kalmamış oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bilal bey, bağlı bulunduğunuz nakil vasıtaları müdürlüğüne (gelirler/vergi dairesi) hitaben bir taahütname (noterden) vereceksiniz. Aracı kullanacak kişilerden birisi deyim yerinde ise öne çıkacak ve aracın uygun şekilde (yani yasanın tarif ettiği amaç doğrultusunda) kullanılacağına dair devlete taahüt verecek. Yarın bir yolsuzluk / uygunsuzluk tespit edilirse de devlet ilk önce kendisine taahüt veren kişiye -gel bakalım,bir çay içelim- diyecek.

Söz konusu taahütname matbu evraktır, metni bellidir. Trafik işlemlerinizi sizin adınıza takip edecek arkadaştan hazır metni edinebilirsiniz. Geçmişte rapor ile elde edilen ÖTV muafiyetinin amaç dışı kullanımları tespit edildiği için bu tür bir uygulamaya gidildi. Malumunuz devlet size o indirimi -özürlü- akrabanızın bakımı, hastaneye, fizik tedaviye vs. götürülmesi veya sosyal hayata katılması için veriyor.  Alakasız kullanımlar da doğal olarak yasanın / vergi muafiyetinin çarpıtılması anlamına gelir.  

Size ÖTV indirimli araç ile kaçak taksi'ye çıkan ya da tatile giderken -aşırı hız- nedeni ile çevrilen (araçta ruhsat sahibi özürlü kişi olmadan) ve bu nedenle incelemeye tabi tutulan, hatta vergi indirimi ile aldığı aracı tatil bölgesinde günlük kiralama için rent-a-car firmasına veren kişiler olduğunu söylersem neden bu konuda titizlenildiğini sanırım anlarsınız.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

peki bu durumda kendi ihtiyacı için aracı kulanamazmı 

Bilal bey size açıkladığım konunun hangi kısmını anlamadınız? 

Ya da şöyle anlatmaya çalışayım. T.C Devleti ÖTV indirimini -özürlü- kişinin ekonomik açıdan desteklenmesi, sosyal ve ekonomik hayata katılımının arttırılması ve kolaylaştırılması için veriyor. Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasına bakarsanız durum orada da net olarak anlatılıyor. 

Verdiğim cevap beklentilerinizi karşılamıyor (sanırım) ama kanun bu, amaç ve hedef belli. Söz konusu indirim yüksek oranda iş göremez raporu almış kişinin hayatını kolaylaştırmak için veriliyor. O kişinin akrabaları ucuza araç alsınlar diye değil.

Kendi işimde kullanırsam ne olur? Yakalanmazsanız, ihbar edilmezseniz hiç bir şey olmaz. Kuşkusuz işin etik ve vicdani tarafından bahsetmiyorum ... yakalanırsanız da ... kötü olur. (gerçekten kötü olur) Ödenmeyen vergiyi güncel rakam üzerinden geriye doğru faiz işleterek ve yüklü ceza ekleyerek tahsil ederler, ayrıca suistimal ve yalan beyan nedeni ile de dava açarlar. 

Türkçe meal'i : Arabayı toptan verir, üstüne borçlanır ve mahkemede kesilen hapis cezasına erteleme almak için uğraşırsınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.