Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus III Performans


Muharrem Uğurelli

Soru

Herkese merhaba,

Siteye dün üye oldum ve böyle bir sitenin var olmasını görmek çok sevindirdi beni.. Yayında ve yapımda emeği geçen herkese çok teşekkürler :)

Bende 21 eyülde Focus 3 1.6 sedan (benzinli) aldım ilk kez bir ford kullanıcısı olmuş durumdayım..

Dün akşam yaşadığım bir durumu paylaşmak istedim. akşam saatlerinde üsküdarın malum dar ve yokuşlu sokaklarında park yeri ararken 20 mt uzunluğunda ve çok da dik olmayan bir yokuştan (PTT yokuşu bilenler için) geçmem gerekti ve arabalar park ettiği ve silme geçmek gerektiği için yavaş yavaş yukarı doğru geçiyordum. tam araçlardan kurtuldum yokuşu geçeyim hemn dedim ve gaza biraz yüklenmemle araç önce kısa bir patinaş çekti ve tak stop etti (10 yıldır araç sahibiyim ve hep manuel araçlarım oldu ) ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım neyse olur böyle şeyler diyerek tekrar marşa bastım ve yüksek devirde kalkayım dedim ama nafile az bi öe gitmeden sonra araç stop ediyor tam 4 kez denedim ve focus kendini toplaymadı bir türlü epey moralim bozuldu yani :) en sonunda silme geçtiği yerm yokuşu geri geri inmek zorunda kaldım ve hafif düzleşinde yokuş basıp çıkabildim.

sizce focus benim 98 model opel vectra ile dur kalk yaparak çıktığım yokuşu gerçekten çıkamayacak kadar cılızmıdır bu arada araçta yalnızdım ve yük falanda yoktu

ya da henüz motor açılma falan gibi bir durum olduğu için mi böyledir araç 1000 km de (bayramda istanbuldan kırıkkaleye gittiğim için oda)

maralimi düzeltecek yorumlarınızı bekliyorum :D arabamdan bu kadar çacuk soğumak istemiyorumm :S

Herkese tekrar teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Valla belki alışkanlık sürecidir..Ne arabalar gidiyor yokuşlarda..

Bende sizinkinin daha güçsüzü var 115 ps...Pati çekip stop ettiğini hatırlamıyorum...

Patş çekebiliyorsa araç zaten gayet güçlü demek biraz daha az gaza basıp denediniz mi ?

Araç kaç model tcs bulunuyor mu ? Titanium mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

sanırım ilk araçla bu tip yokuş çıkma inme tepkimelerini ögrenmek ve araçla tanışma sürecinde yaşanabilir...bende benzer bir yokuşun ortasında pati çektirmiştim oluyor bazen çıkmaz deyip gaza yüklenince...ama içinizin rahat olması için boşbir yokuşta tepkimelerini ölçün dizellerde kavrama üstte oluyor onun için stop ettirme mümkün.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Evet, dizellerde stop ettirmek mümkün :) İnsanlar aynı bu şaşkoloz gibi sizi gösterip gülmeleri de tabiki... Fakat aracınızın benzinli olduğundan bahsetmişsiniz, Bence aracınızın stop etmesinin sebebi kesinlikle performansı değil, emin olabilirsiniz. Aracınızdaki motor gayet başarılı bir motor bence, ki dayımda Focus 1 var. 2004 collection benzinli, müthiş performansı var. ilk aldığı zamanlarda dediğiniz gibi yokuşta denedik, gayet güzeldi çekişi, Belki alışma sürecinden kaynaklanan bir problem olabilir. çok zor bir ihtimal ama, hani diyorum ki, depoda benzin azdı, yokuşta benzin tek bir noktada toplandı ve benzin pompası benzini çekemedi diye bir ihtimal var mıdır bilemiyorum? Ama canınızı sıkacak herhangi bir olay yok, belki de o anki telaş ile, (hani olur ya insanlarda bazen) eliniz ayağınıza dolaşmış olabilir. Araç yeni olduğu için. Bu tür ihtimaller var. En güzeli Tevfik abinin de dediği gibi boş bir yokuşta deneme yapın, hem içiniz rahatlamış olur. Kesinlikle yokuşta stop edeceğine ihtimal bile vermiyorum. Bu arada forumumuza hoşgeldiniz. Aracınızı da kazasız, belasız, cezasız güzel günlerde kullanmanız dileği ile

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Muharrem Bey ben de durumu bu araçla daha önce benzeri bir durum ile karşılaşmamış olmanıza ve yük altında aracınıza kullanıcı olarak tam uyum sağlayamamanıza bağlamak eğilimindeyim.

Atmosferik benzinli motor maksimum torkunu/çekiş gücünü 3000-4000 dd civarında kazandığı için hem biraz gaza yüklenerek kalkamk hem de debriyajı yavaş bırakmak gerekiyor. Kusura bakmayın böyle acemiye anlatıyor gibi oldu ama patinaj ve ardından stop debriyajın gereğinden hızlı bırakıldığının göstergesi. Tevfik Beyin de belirttiği gibi trafiksiz bir yokuş bulup yeniden deneyin derim...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

cevaplar için teşekkürler aynı yokuşta tekrar denemeyi düşünüyorum tabi park etmiş araçlar olmadığı bir ara.. Yalnız şu varki sorun debriyaş ayarıyla ilgili değil çok sık araç değiştirdiğim için kavrama noktasını bulmakta yada ayarlamakta sorun çeken bir sürücü değilim araç kendini toparlama sırasında stop etiiği için bu kadar aklıma takıldı yada dediğiniz gibi 2.0 motordan 1.6 ya hızlı geçişin üzerimde bıraktığı etki olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sahip olduğunuz aracın 1600cc atmosferik motoru Bmw motorlarına benzer bir teknolojiye sahiptir, dediğiniz gibi 2.000cc motorlu araçtan sonra 1600cc lik aracın alt devirleri haliyle zayıf gelmiştir ama kısa sürede alışacağınıza eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

merhaba .. bendede 1.6 benzinli stil plus paketli olanından var aynı sorunları bende iki kez yaşadım ve ford servisle görüştüm komple bakıldı herhangi bir problem olmadığı soylendi 2.000 km yeni oldu daha biraz daha beklememi soylediler ve artık arabayla bu gbi rampalarda kalmaktan korkuyorum ama gercekten cıkabiliceği bir rampadada kalması yuklennce pati çekip stop etmesi hic güzel seyler düşündrmuyo insana..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu tür seyler yerine göre her araçta olabiliyor. Gaz'i cok iyi ayarlamak gerek..

2.0 tdi a6 otomatik aracımız vardı onunla biraz fazla gaza bastin mı, pati çeker çıkamaz olurdu.. :D aracı dik yokuşlarda durdurmamalı gerek tabi oyle normal yokuş degil benim dediğim. Bebek civarında sahilden yukarı çıkan yollar.. Gibi.

--- iPhone Yolladı ---

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

otopark çıkışında rampada benim de başıma geldi. hatta düz yolda bile olduğu oluyor . ben önceki aracımda gazsız kalkış yapmaya alışmışım. ona bağlıyorum. önceki aracım hafifti ama rölantide sadece debriyaj kaldırınca (gaz vermeden) kalkıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.