Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Abdurrahman Can

Üye
  • Toplam İleti

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

Abdurrahman Can Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    K.Maraş
  • Arabam:
    01 Focus Ambiente
  • Meslek:
    güvenlik
  • Cinsiyet:
    Bay

Abdurrahman Can's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Ben Kahramanmaraş'tayım.hava kaçakları hortumlardaki küçücük yırtık vs.bile rölantiyi bozmaya yetiyor hatta arıza lambası bile yakıyor.kartel havalandırma hortumu ve valfi ni de kontrol etsinler.ayrıca stop etmesiyle ilgili bir arkadaş kartel havalandırma hortumunu ve subabı değiştirmiş sorunu çözülmüş.
  2. bir de kartel havalandırma hortumu valfi (subab) var ona da bir bakın isterseniz.
  3. Benim araçta da benzer sorun vardı sadece stop etmiyordu fakat ışıklarda durunca rölanti stop edecek gibi oluyordu ayrıca camı açıp kaparken,farı açıp kapatırken ,kaloriferi açıp kapatırken rölanti düşüyor stop edecek gibi oluyordu.Şarj dinamosu ve akü ölçümü sağlam çıktı.Diğer forum sitelerinden bir arkadaştan öğrendim boğaz kelebeği sensörünü (potansiyometre) deniliyor parçayı kendim değiştirdim.Çok şükür düzeldi.Bu parça da rölantiyi etkiliyor.Yoksa elektrikçi tamirciye yolluyor tamirci elektrikçiye yolluyordu kısaca her tamircinin anlayacağı bir arıza değil.100 tl gibi fiyata almıştım.Önce balata spreyi ile temizledim taktım arada bir yapıyordu arızayı baktım düzelecek gibi değil parçayı değiştirince arıza düzeldi.Parçanın yan sanayi olanı vardı fakat fotoğraftakinin aynısını orjinal olanı aldım.
  4. motora hava girişinde vakum kaçağı olursa da arıza lambası yakıyor,hava ile ilgili bütün hortumları kontrol et benim araçta da vardı arıza lambası yanma olayı elm327 cihazla söndürüyorum geri yanıyordu hava kaçağını tesadüfen buldum çok küçük olmasına rağmen kapattım çok şükür o günden beri arıza lambası yanmadı.
  5. Benim araçta da benzer sorun vardı sadece stop etmiyordu fakat ışıklarda durunca rölanti stop edecek gibi oluyordu ayrıca camı açıp kaparken,farı açıp kapatırken ,kaloriferi açıp kapatırken rölanti düşüyor stop edecek gibi oluyordu.Şarj dinamosu ve akü ölçümü sağlam çıktı.Diğer forum sitelerinden bir arkadaştan öğrendim boğaz kelebeği sensörünü (potansiyometre) deniliyor parçayı kendim değiştirdim.Çok şükür düzeldi.Bu parça da rölantiyi etkiliyor.Yoksa elektrikçi tamirciye yolluyor tamirci elektrikçiye yolluyordu kısaca her tamircinin anlayacağı bir arıza değil.100 tl gibi fiyata almıştım.Önce balata spreyi ile temizledim taktım arada bir yapıyordu arızayı baktım düzelecek gibi değil parçayı değiştirince arıza düzeldi.Parçanın yan sanayi olanı vardı fakat fotoğraftakinin aynısını orjinal olanı aldım.
  6. Özgür Bey o-ring lastiği dediğiniz parça tam olarak motorun neresinde ve ne gibi işlemler yaptınız,benim aracımda da motor sağ arka üst tarafından yeri belli olmayan bir yağ kaçağı var.3 defa külbütör kapağı çontasını değiştirdim buradan sızan yağı kestiler şimdi bulamadığım bir yerlerden yine yağ kaçağı var.motor sağ arka tarafı külbütör kapağından akmıyor onun biraz alt tarafı gibi akan yağ fotoğraftaki yerden aşağı gidiyor.
  7. Önder bey benim aracımda da aynı yerde yağ kaçağı var daha detaylı anlatabilir misiniz yapılan işlemleri
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.