Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Önder Zengin

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Önder Zengin Hakkında

İletişim - Sosyal

Profil Detayları

  • Şehir:
    izmir
  • Arabam:
    focus 2003 ghia
  • Meslek:
    öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

619 profil görüntüleme

Önder Zengin's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Beyler herkese iyi forumlar. Aracimin ön tampon eki (lip) degistirmek istiyorum. Ayrica farlarin uzerinde kilcal catlak gibi bir tabaka oluşmus. Lipi degistirip farlari temizletebilecegim yer, fiyat bilen varsa yazarsa sevinirim. Kazasiz belasiz sürüşler herkese.
  2. Az önce akuyu sokup 15 dk kadar bekledim beyin sifirlansin diye ama malesef buda çözüm olmadi. Araç 3_4 km normal gidiyor sonra yigilmaya basliyor ve en sonunda stop ediyor. Kontagi tekrar cevirince yine 2_3 km gidiyor sonra yine yigilma basliyor ve gaz yemiyor. Bogulup kaliyor. Gazda herhangibir sorun yok.
  3. Herkese selamlar. 2003 focus 1 ghia sahibiyim. aracım tüpgazla normal çalışmakta. Benim sorunum aracı benzinle kullanmak istediğimde araç 5-10 dk normal çalışıyor (bu suredede gazla oldugundan çekiş olarak daha düşük) daha sonra gaz yememeye boğulmaya başlıyor ve bazende stop ediyor. Aracı çalıştırırken herhangi bir sorun yok gaza gecene kadar normal çalışıyor. Gazda herhangibir problemim yok. Ayrıca dik yokuşlarda aracı benzine aldığımda çok daha zor kalkış yapıyorum. Bu sorun uzerıne sanayiye gittim benzin pompası değişti ama sorun düzelmedi. benden önceki sahibi 2 ay önce benzini sonuna kadar kullanmış hatta dibini görüp yolda bile kalmış bu yuzden sorun pompadadır dedik ama düzelme olmadı. Ayrıca sanayide takılan pompa çok sesli çalıştıgından bozuk olduğunu dusunup eski pompayı geri taktık. Şimdi forumlarda araştırdığım kadarıyla 1- benzin pompası sorunlu olabilir. ( değiştirildi ama yeni pompa çok sesli çalıştığından eskisi geri takıldı belkıde o pompada bozuktu) 2- aracın ısı müşürü bozuk olabilir 3- Bazı forumlarda aracın tüpgaz ayarı ıyı olmadığından benzinde sorun olabılıyor yazıyor. benim aracında tupgaz beynı yanmıs ve zavollı olan sıralı sısteme aynı yazılımı kullanıp daha ucuz olduğu için atiker beyin takılmış ve daha sonrasında ayar için gidilmemiş. 4- bazı araçlar uzun süre tüpgazda kullanıldığında oksijen sensoru benzindeykende araca fakır karısım yada zengın karısım gonderıyor vede motor boguluyor olabilir. bunun için akuyu sokup 3 dk bekleyın aracın beyni resetlensin deniyor. 5- aracın yakıt filtresi tıkalı olabılır diyen var. 1 ay once degısmıs fakat sonrasında arac son damla benzıne kadar kullanılmış. Benim araştırıp bulabildiğim sorunlar bunlar. Serviste sürekli parça değişim yoluna gidiliyor ve daha sonra bundan değilmiş deniyor bu yuzden masraflı oluyor. Araç ısındıkça boğulmaya başlıyor ısı müşürü dene bişey varmış birde bozuk olabiliyormuş. sanayideki usta bosch car servise gotur orda enjektörleri temizlerler falan dedi. Araştırdığımda oraya gırınce cebindekı tum parayı alırlar dıyorlar. Biraz uzun oldu ama sizlerden ricam bu sorunu bilen duyan yaşayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Tekrar soyleyeyımkı gazdayken en ufak bir sorunum yok araç benzınde boguluyor vede çekmiyor. tesekkurler
  4. Kaçak sorununu sanayide cuzi bir mevlaya hallettik.
  5. Herkese merhaba. 117binde 2003 mavı focus ghia alarak aranıza katıldım. aracı expere soktuğumda exper krank bölgesinde yağ kaçağı var acelesi yok ama sanayiye gittiğinde baktırırsın demişti. Bugun izmir 2.sanayideki dayımın vasıtasıyla sanayideki bir mekanik ustasına gittim. aracı kaldırdı ve baktı yağ kaçağı olan yeri gordu ve sabahtan getirmen gerekıcek bıraz ugrastıracak dedi triger falan sokulebilirmiş.bende ordan ayrıldım. Ardından izmirdeki özel ford servisi olan ustaellere gittim. gayet ilgiliydiler aracı kaldırıp baktılar. ordaki usta ise karnk bölgesinde kaçak var buyuk olasılıkla civatada sıkıntı 100 tl civarında tutar dedi. Ayrınca direksiyon hortumunda yırtık varmış hidrolik kaçagı var dedi. onunda hortum fiyatı 150 liradan başlar 800e kadar çıkar sokmeden bilemeyiz dedi. tahmini masraf olarak sorduğumda işçilik dahil 500 tl civarı tutar dedi. araçta sıkıntı yok halihazırda biniyorum. Şimdi kafam karışık bu direksiyon hortumu tamir olmazmı? usta 800e kadar cıkar deyince sasırdım. Sanayideki usta tanıdık orayamı bıraksam yoksa ustaeller servısınemı bılemedım. usta direksiyok hidroliği kacırdıgı ıcın senden oncekı sahibi full doldurmus dedıki baktığımdada basına kadar dıreksıyon hıdrolıgı vardı. asagıda fotografı eklıyorum bakıp yorum yapan herkese tesekkurler. .
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.