Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Berkay B.

Üye
  • Toplam İleti

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

Berkay B. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Gaziantep
  • Arabam:
    13'Focus Tdci Titanium
  • Meslek:
    İnş. Müh
  • Cinsiyet:
    Bay

Berkay B.'s Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. 2 aylık izlenimim şu şekilde, Eksiler; İç mekan herkesin takdiri oldukça dar ve sanki kullandıkça daha da dar geliyor. Hala kullandığımız focus 2 aracımız olduğundan almadan önce kıyas yapmama ve dar olduğunu bilerek almama rağmen bazen can sıkabiliyor. Bence önemli bir diğer eksiklik ön konsolda eşya gözü yok! Cep telefonumu bardak gözüne koyuyorum şaka gibi Kol dayama var ama sabit! kol dayama olmayan donanımlar'da olduğundan şimdilik bunu da şimdilik dert etmiyorum. Anahtarsız çalıştırma var eyvallah ancak bari anahtarı sokabileceğimiz bir yuva yapsaydınız. Vites kolunun yanındaki ufak yuvaya koyuyorum bazen ama bu seferde araçtan çıkarken unuttuğum oluyor, ayrıca vale hizmeti aldığımızda her seferinde anahtar bak burada demek zorunda kalıyorum. Abes bir durum, bence! Arada sırada, kalkış yaparken 1.vitesten 2. vitese yüksek devirden geçersem eğer kadranda sağ alt köşede sarı bir ışık yanıyor. Daha detaylı inceleyemedim ama sanırım esp ışığı ve neden böyle olduğunu anlayamıyorum. Bilen varsa bilgilendirirse teşekkür ederim. Vites geçişleri çok sert ve arada sırada trafik ışıklarında beklerken 1.vitese atarken zorlama yapıyor. Bazende yapmıyor. ( debriyaja sonuna kadar basmama rağmen ) Dizel bir araca göre oldukça fazla yakıt tüketimi! şaka gibi ama 8 lt'lerde geziyor tüketim. Arka cam görüş alanı yetersizliği ve karartılmış arka cam ve dikiz aynasından dolayı bazen dibime kadar girmiş olan arkamdaki araçları göremiyorum. Biraz gaza basıp ilerleyince farlarını farkediyorum. bu beni ister istemez tedirgin ediyor. Maksimum tork aralığının çok kısa olması (1750-2000 arası) ve dolayısıyla alt devirlerde ve üst devirlerde yüksek sürüş konforu sunamaması. Artıları, Focus 2'ye göre oldukça sessiz iç mekan ve emsallerine göre oldukça şık ön konsol. Muhteşem Sony ses sistemi. oldukça memnunum. Sürücü koltuğu oldukça rahat, bel desteği olayı harika! Fiziksel olarak rakiplerine göre yakışıklı bir araba ve sedan kasa arka tasarımı çok hoşuma gidiyor. Aracım titanyum+smart paket. Henüz 1000 km'de ve işimden dolayı her gün kullanamıyorum. Sadece bir kere kısa mesafeli de olsa uzun yol yaptım, 500 km kadar. Toplamda 1000 km'ye ulaştım ama arabaya bir türlü ısınamadım. Eski aracım olan Honda civic'teki gibi kendimi rahat hissedemiyorum bir türlü. Umarım düzelir bu durum.
  2. Gökhan bey, öncelikle güle güle kullanın. Ürünü ben beğendim. Nereden temin edebiliriz, bilgilendirirseniz sevinirim.
  3. Silikon olan gerçekten güzel olmuş, bende beğendim, güle güle kullanın. Deri ve Silikon olanlardan 1'er tane bende sipariş verdim, tahmini teslimat tarihi 7 mart olarak gözüküyor Ama alternatifini türk sitelerinde bulamadığımdan ve beklemeye değer bir ürün olduğunu düşündüğümden verdik siparişi.
  4. Öncelikle güle güle ve kazasız belasız günlerde kullanınız. Acaba ürünleriniz size ulaştı mı? eğer ulaştıysa yorum ve foto alabilir miyiz? bende sipariş etmeyi düşünüyorum, teşekkürler
  5. Arkadaşlar Merhabalar, Aracımı henüz yeni aldığımdan yakıt tüketimi konusunda hiç bir fikrim yok. Elimde şehir içi ve şehir dışı kullanım olmak üzere 2 farklı veri var. Sizlerle paylaşıp fikilerinizi almak istedim. 1) Geçen hafta içi salı günü aracımı teslim almıştım, C.tesine kadar tamamı şehir içi olmak üzere 55 km yol yapmıştım ( Ort hız 11 km ) ve yol bilgisayarı 7.7 lt/ 100km gibi bir değer gösteriyordu. ( Şehir içi ) 2) Dün'de Gaziantep'ten Adanaya gidip gelmem gerekti. Satış temsilcisinin ilk 500 km motoru fazla zorlamayın dediği için 2500 devir'in üstüne hiç çıkmadım. Bu devir bandında 6.viteste en fazla 140 km hızla gittim. Toplam yaptığım yol 490 km ve aracımın toplam km'si 550 km'ye ulaştı Giderken 3 kişi, dönüşte 4 kişiydik. Adana ile Gaziantep arasındaki rakım farkı 850 ve yolda acayip rüzgar vardı. Bagajda full doluydu. Ortalama tüketim YB'de 5.5 lt/100 km olarak gözükmekte. ( Ort hız 110 km) ( Şehir dışı ) Sizce bu veriler daha düşer mi? Yoksa bu verilere yatıp kalkıp dua'mı etmeli ( Aracım 115 hp'lik versiyon )
  6. Bir an için siyah bölgede diye sevinmiştim ama yapacak bir şey yok, Sağlık Olsun Vallahi bana pek mantıklı gelmesede siyah bölgede sıkıntılı diyorlar, ister istemez insan kuşkuya düşüyor. Tabi birde türkiye deki sistemlerin yetersizliği bizleri bu kuşkuya sürüklüyor. Otosan'a güvenmek en iyi olacaktır. Sorunuda yetkili kişiler bulsun artık.
  7. Konunun üzerinden epey zaman geçmiş, aranıza yeni katılan bir üye olarak bende bu sorunun cevabını merak edenlerdenim. Siyah noktalı bölüm bana'da mantıklı geliyor. Otoyolları yılda 5-6 kez kullanan biri olarak ve 2 gün içinde tekrar bu sistemi kullanması gerekecek biri olarak bantı nereye yapıştıracağıma hala karar veremedim. Çünkü gerek bu forumda gerekse diğer forumlarda yazılanlar içinde yaptığım taramalarda kimisi siyah kısımda çalıştığını, kimisi ise çalışmadığından şikayetçi. Aynanın 5 cm aşağısı cam'ın tam ortasına denk gelmese hiç düşünmeden yapıştıracağım ama ford yetkilileri sağolsun öyle bir yere koymuşlar ki aynayı görüş açımı kapatacağından ve sakil duracağından dolayı bir türlü yapıştıramıyorum
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.