Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Tolga Kılınç

Üye
  • Toplam İleti

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tolga Kılınç Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    BURSA
  • Arabam:
    16 Focus 1.6 Trend X
  • Meslek:
    Lojistik
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

782 profil görüntüleme

Tolga Kılınç's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Merhaba, Kısa süre önce 0 km 1.6 Trend X Focus satın aldım. Niyetim belli bir süre aracı kullanıp LPG taktırmak. Bildiğim kadarıyla Ford LPG montajı olduğunda aracı komple garantiden çıkarıyor. Sizce (fabrikasyon bir hatadan dolayı) motorun arıza çıkarma ihtimaline karşı ne kadar süre ya da km bekledikten sonra LPG montajı yaptırmalıyım?
  2. Bu tür olumsuz yorumları yapanlar, konu hakkında bilgi sahibi olmayıp, geleneksel bilgileriyle hareket edenlerdir ve malesef yeniliğe kapalıdırlar. 1.0 motoru forumlardan araştırdım, bayiye gidip test ettim. 1 hafta içerisinde almaya karar verdim. Kesinlikle doğru seçim yaptığımı düşünüyorum. Şu an Benzin 4,79 TL, Dizel 4,38 TL yani arada 0,41 TL fark var. Daha önceki aracım dizeldi ve ortalaması karışık 6.3 lt idi. Yani km'de 0,275 TL yakıyordu. Şu anki aracım 1.0 EB Focus Sedan, ortalaması şu an için karışık 6.5 lt yani km'de 0,31 TL yakıyor. (araç 1600 km'de) Yılda ortalama 10.000 km yapıyorum. Dizel'de 10.000 km x 0,275 TL = 2750 TL yıllık yakıt ücreti ödeyecektim. 1.0 EB motor ile 10.000 km x 0,31 TL 3100 TL ödeyeceğim. 3100 - 2750 = 350 TL fazladan yakıt ücreti ödeyeceğim. Diğer taraftan 1.3 motor için (fiorino) 827 TL MTV öderken 1.0 motor için 517 TL ödeyeceğim. 827 - 517 = 310 TL. Yani benim için fazladan bir yakıt harcaması söz konusu değil. Kar olarakta motorun ve tabiki Focus'un bana verdiği sürüş keyfi var. Dizel - benzinli bakım masrafı farklarına hiç girmiyorum. Sonuç olarak çelişkide olanlar, gidip aracı test etsinler, çok çok fazla performans beklentileri yoksa bana göre 1.0 EB fazlasıyla yeterli gelecektir.
  3. uyduruk bir plastik kısmına bir şey diyemem ama delinse ne olacak kısmı, kişiye göre rahatsızlık verebilir. Yarın öbürgün kolçağı sökmen gerektiğinde, 2013 model arabada 4 tane vida deliğini görmek, şahsen beni rahatsız eder. Hemde fazlasıyla...
  4. Kolçaklar farklı olabilir, ben de öyle bir sıkıntı yok. İşlevini yerine getiremiyorsa bir kaç eşya koymak için konsola yazık olur. Eğer bana, hediye ederiz ama konsola vidalanıyor diye söyleselerdi, bir kez daha düşünürdüm herhalde...
  5. Malesef bende de o kadar alışkanlık yapmış ki, nerdeyse ilk olarak, kolçak var mı diye soracaktım satıcıya
  6. Ben aracımı otokoç'tan aldım. Pazarlık aşamasında kolçak talep ettim, onlarda hediye ettiler. Aracımı teslim aldığımda montaj yapılmıştı. Tabiki orta konsola 4 adet vida ile montaj yapılmış. Asıl konu aux fonksiyonunu kullanmak istediğimde, aux girişinin nerede olduğunu aramakla başladı. Satıcı, el kitabı, internet derken, malesef kolçağın altında kaldığını öğrendim. USB uzatma kablosu satın aldım ve istemeyerekte olsa kolçağın 2 bölümüne delik açarak, usb girişini kolçağın saklama bölümüne uzattım. Bir kaç cm'lik bölümde kablo görünüyor ama en azında USB'den müzik dinleyebiliyorum.
  7. Tolga Kılınç

    Focus 3-Bluetooth

    Evet daha önce olduğunu duymuştum. Aracımı şasiden sorguladığımda Ocak 2013 üretim olduğunu öğrendim. Belki benimkide "önceki style" modellerdendir diye umutlanmıştım Kırpma meselesine gelince; 2007 yılında Renault Symbol aldığımda arka koltuk el tutamaklarının olmamasına çok şaşırmıştım. Bu şaşkınlığın daha büyüğünü şimdi de yaşıyorum. Olmamasının (tutamakların) sebebi maliyetten kısmaysa kötü, ama farklı bir sebebi varsa bilemiyorum...
  8. Evet, 2013 Focus 1.0 HB trend X için 44600 TL fiyat almıştım. Sağolsun satıştaki arkadaş 1650 TL farkla Style donanım bir araç düşünürmüsünüz diye sordu. Benim için öncelikli olan park sensörünün dışında, otomatik kararan iç dikiz aynası, otomatik park sistemi, yan hava perde hava yastıkları ve aklıma gelmeyen bir kaç özelliği daha 1650 TL farkla elde etmiş olacaktım. Sedanın HB'e göre daha büyük olan bagajına da bakınca aracı almaya karar verdim. Ecoboost 1.0'a gelince; kuşkularım vardı ama aracı kullanmaya başladığım ilk günden itibaren hem performans hem de yakıt sarfiyatı olarak çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ediyorum.
  9. Merhaba, Focus Sedan 1.0L EB Style, 2 hafta kadar önce tedarikçi indirimi (%3) ile 46.250 TL'ye aldım. Stokta olan bir araçtı. Sanırım 1.0L motor Style paket artık ithal olmuyormuş. İthal olmamasının avantajı - dezavantajı var mı? Fiyat sizce nasıl?
  10. Tolga Kılınç

    Focus 3-Bluetooth

    Merhaba, Foruma yeni katıldım. 2 hafta kadar önce aldığım (sıfır) Focus 1.0 eb Style Sedan aracımda bluetooth yok diye biliyorum. Kitapçıkta aracımda olmayan bir çok özellikte yazıldığından, olup olmadığına emin olamadım. Aynı aracı kullanan ya da bilgi sahibi olan bir kişinin yardımını rica ediyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.