Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Engin Karagöz

Üye
  • Toplam İleti

    58
  • Katılım

  • Son ziyaret

Engin Karagöz Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    '13 Focus TDCI Titanium
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

948 profil görüntüleme

Engin Karagöz's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

23

Toplam Beğeni

  1. Ne zaman çıkar bilemem ama oto bayiler hatta bankalar taksi duraklarına damlamaya başlamışlar.
  2. Arkadaşlar merhaba, Hükümetin taksicilere önümüzdeki günlerde uygulayacağı sıfır araca sıfır ÖTV avantajından babamda faydalanmak istiyor. Zaten niyetimiz vardı böyle birşey denk gelince hoş oldu. Şimdi sizin tecrübelerinize dayanarak malum soruyu sormak isterim. Hangi marka ve modeli ticari taksi için tavsiye edersiniz.? Tabi öncelikle hyundai accent era'yı babam baştan eledi. Kendisi Bolu'da taksicilik yapıyor. Dizel olması önemli. Baktığımız modeller; Toyota Corolla, Focus 3, Hyundai Elentra.
  3. Arkadaşlar merhaba, Sorduğum sorular muhakkak forum içerisinde konuşulmuştur ancak şu an Van'ın riskli bir ilçesinde görev yaptığımdan uzun süre online kalamayacağım için araştırma da yapamadım. 2013 model ford focus titatnium dizel aracım var. Aracımı aldım 1 yıl sonra sürpriz bir şekilde şark hizmeti çıktı ve Van'ın bir ilçesine geldim. Aracımı yeni aldığım içinde satmaya kıyamadım. Geçen yıl Nisan ayında 21 bin küsür km'de yıllık bakımını yaptırdım ve bu hafta içerisinde yine yıllık bakımı geldi ve km'si 24 bin küsürde... Yani malum olaylar nedeniyle araç emniyetin bahçesinde 1 yıl boyunca yattı. Aracımın garantiside bu ayın sonunda doluyor. Bu nedenle son bakımda aracı fazla kullanmadığım için yağ, hava vs filtrelerini değiştirmenin anlamı var mı ya da nelere dikkat etmeliyim? İkinci sorum aracı daha aman aman kullanmadan garantisi bitti, ama şark hizmetide 3 ay sonra bitiyor. Yani artık kullanmaya başlayacağım. O yüzden garantisini uzatmakta fayda var mı? Cevaplarsanız ara ara kontrol etmeye çalışacağım... Şimdiden Teşekkürler.
  4. Su eklemedim. Boş su tankının tamamını doldurdum... Bunu normal şekilde cama boşaltsam, daha sonra tankın yarısına kadar sıcak su doldurup temizleyip tekrar antifirizli su ilave etsem sorun yaratırmıki ?
  5. Aman aman yağlı değil bu. Ancak su tankından geldiğinde su gibi gelmiyor yağ gibi geliyor. Zaten o zaman uyandım bunun cam suyu olmadığını...
  6. Merhaba arkadaşlar, Şu an İran sınırındayım ve Türkiye il ve ilçelerine uzağım. Bu nedenle araca İran'dan cam silecekleri için antifiriz istettim. 1 saat içerisinde geldi, İran askerleri çok iyi olduğunu söylediler felan filan... Defalarca anlatmama rağmen sanırım ürün yanlış geldi. İşin kötüsü anti firizi su tankına boşalttım... Ürün şu: http://www.foumanchimie.com/index.php/en/automotive/caspian/2014-09-10-10-15-24/anti-freeze Paketin üzerinde farsça yazdığından birşey anlamadık ama ingilizcesini internetten bulunca anladımki yakıt deposuna konuluyormuş... Aracın mekanik aksamından da pek anlamam. Su tankına boşalttığım antifirizin kötü etkisi olur mu ? Bu saatten sonra ne yapmam gerekir, paylaşırsanız sevinirim.
  7. Ankara'da 15.000 ilk bakımı için en uygun fiyatı Başer verdi. (İndirimli: 380 TL) Pazartesi günü öğleden sonra randevumuz var... Ama aracın başında duramayacam malum mesai saati olduğu için.
  8. Ankara Ford BAŞER'e bugün aracı götürdüm. Mevcut sorunu fotoğraflayıp OTOSAN'a gönderdiler. 1 Saat içerisinde olumlu cevap geldi. Parça geldiğinde haber verecekler ve değişim olacak. Söz konusu parça garanti dışı olsaydı fiyatı 286 TL. İşçilik hariç.
  9. Otokoç'u aradım. Problemimi anlattım. Ne yapılabilir dedim. Serviste ki eleman üretim hatasıysa fotoğrafları çekilir gönderilir değiştirilir dedi. Daha sonra ki konuşma "tape"leri şu şekilde Ben: Hata üretim hatası değil, benden kaynaklanıyor. Servis: O zaman gelmene bile gerek yok parça değiştirilmez! Ben: Ben hatanın bende olduğunu kabul ediyorum. Parasıyla olmuyor mu? Servis: Haaa öyle mi olur tabi. ancak vites topuzu, körüğü ve çevre aksamı komple değişecek! Ben: Aracı getirmeden nasıl emin olabiliyorsunuz? Servis: Nerede soyulma olduğunu anladım. Söylediğim parçalarda 400 lira gibi birşey tutar. Pahalı yani! Ben: Peki. Teşekkür ederim!!
  10. Benim sorun tam elimin altında olunca gözüme takılmaya başladı. Birde önlem almazsam genişler diye tahmin ediyorum. Oto Koç'tan aldım aracı olmazsa gidip bir şansımı deneyeyim.
  11. Merhaba arkadaşlar. Aracımın vites kutusunun olduğu metalik kısma sert cisim sürtmesinden dolayı sandığım boya kalkması yaşandı. Her araca bindiğimde de gözüme ötü görünüyor. Acaba kalkan yerleri garantiden bir şekilde değiştirmek mümkün olur mu?
  12. Merhaba arkadaşlar. Aracım 11.000 KM'de Mayıs ayında da 1. yıl doluyor. Servise gitmek için iki aşamada atbaşı gidiyor diyebilirim. Bugün Ankara'da ki servisleri aradım ve fiyatlar çok uçuk geldi. Yorum ve önerilerinizi yazarsanız memnun olurum. Araç 2013 Focus Dizel BAŞER: 422 TL OTOKOÇ: 550 TL + KDV TAN OTO: 500 TL TUR OTO: 313 TL (Polen Filtresi Hariç) Filtre dahil fiyatı: 440 TL (neden iki ayrı fiyat verme gereği duydular anlamadım) BOLU: 640 TL
  13. yeni bir konu açmayım dedim ama şimdi beni mkafam karıştı... aracıma petlas kışlık lastik sordum 215/55/16 focus 3 için olacak dedim, satıcı abi yanlışın var focus 3'lerde orijinal 205/55/16 kullanılır dedi. Tane fiyatınada 180 lira dedi. Araca gittim baktım acaba ben mi karıştırıyorum diye üzerinde verilen lastiğin ebatları 215/55/16. Bayramda memlekete gidecem ordaki bayiden fiyat alayım dedim o da abi 205 senin araca olmaz mecbur 215/55/16 alacaksın tane fiyatıda 220 lira dedi. Şimdi arada tek lastikte 60 lira oynuyor. 205/55/16 mı ? yoksa 215/55/16 mı almam gerekli? Marka Model: focus3 titanium.
  14. kullanma kılavuzunda kontak kapalı iken açarsak 10 dakika sonra kendiliğinden kapandığını, kontak açık, motor kapalı iken ise 1 saat sonra kapandığını söylüyor ki yalan da değil gerçekten kapatıyor. Ama şu an kontak kapalıyken hiç açılmıyor. dediğiniz gibi aküden olabilir diyorum ama 1 aylık aracın aküsü günlük 3-4 saat müzik dinlemeyle biter mi oda ayrı bir soru işareti...
  15. Merhaba arkadaşlar... İki haftadır aracın içinde boş boş vakit geçirmek zorunda kalıyorum o yüzdende radyo sürekli açık kalıyor. Geçen haftalarda kontak kapalıyken müzik sistemini açıyor belli bir dakika sonra kendliğinden kapandığında tekrar açıyordum. Yanlız araç dün itibariyle yeni bir icat çıkardı. Kontak kapalıyken müzik sistemi kesinlikle açılmıyor. Motor kapalı kontak açıkken malum gösterge ekranlarıda çalıştığından sadece müzik sistemini çalıştırmanın yolunu bulamadım...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.