Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Servet Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    6.648
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    22

İletiler, Servet Ö. tarafından oluşturuldu

  1. On 3/28/2023 at 5:38 PM, Cem Boneval said:

    Biraz nedenselleştireymişsin...

    Böyle çamur atmak olmuş.

    Vakit bulursam tabiki. Özünde ne deve ne kuş iki araç.

    On 3/28/2023 at 5:15 PM, Murat Kav. said:

    Ama unutma, şkoda enyaq da aynı platform

    Undan yapılıyor diye her mamul aynı değil derim.

     

    Ki ben elektrikli araçları çıkış sebeplerine olan uzakliklarindan dolayı samimi bile bulmuyorum.

  2. 21 dakika önce, Semih T. yazdı:

    3 ay sonra rampa çıkarken motorun uyarı vermesi sonucu yolda kalıp akabinde servise gittiğimde bu turbo borularını bahane ettiler ve önce onun değişmesi gerekiyor dediler. O zamanlar otosanın stoğunda olmayan borular o sırada varmış ve servis otosandan sipariş etti. İki gün sonra gelen boruları taktılar değişiklik yok. Daha sonra da üst kapağı açmaya karar verdiler ve eğilme tespit edildi.

    Turbonun borularının dahilinde olan sensörle beraber geliyor. Nasıl bir montaj bu?

  3. Ben mi yanlış anladım?

    Siz tsb de yapılması gereken işlemleri yaptırmayıp, kafanıza göre parçaları değiştirtmeyip başınız sıkışınca tsb yi yaptırıp çıkan problemden servisi mi sorumlu tutuyorsunuz?

     

    En başta yapılması gerekenler:

    Genleşme pompası öncesi soğutma suyunun akışını ve seviyesini kontrol eden sensör eklenmesi ve boruların değişmesi, termostatın değişmesi ve aşırma valfinin değişmesi. Eklenen donanımı çalıştırabilen yazılımın servis tarafından yüklenmesi.

     

    Siz bunları ta en başta yaptırmamışsınız, yaptırmadığınız halde sanki yapılmışta, yapıldıktan sonra sorun olmuş gibi servise yüklenmek istiyorsunuz. Bol şans...

     

    Yanlışsam düzeltin lütfen.

  4. 6 saat önce, Eren K. yazdı:

    Yani turbonun iç mekanizmasında çalışan bir parça değil mi, yanlış anlamadım?

    Turbo revizyonu için 1 yıl garantili 500-1000 TL arasında fiyat çıkar, 1-2 gün sürer en fazla dedi bugün birisi. Yaptırmayı düşünüyorum. İnşallah sorun çözülür gönül rahatlığı ile yeni sahibine veririz aracı. 

     

    Revizyondan önce turbocu turbo araba üstündeyken kontrol etsin önce.

    • Beğen 1
  5. Bir saat önce, Eren K. yazdı:

    2 mca, 109 luk

     

    Selenoidi serviste değiştiler düzelmedi, dışarıda kendimiz değiştik düzelmedi. Ondan dolayı düşük ihtimal geliyor selenoid biraz.

    VNT dediğiniz parça hangisi oluyor tam olarak?

    Küçük şehrin dezavantajından biri de usta bulamıyorsunuz. İstanbul'da falan olsam çözerdik her türlü ama Amasya'da çok zor. Araçta her zaman bende olmuyor. 

    İşin kötüsü araç ilanda, gönlümüz yaptırıp öyle satmaktan yana. Ne alacak kişi mağdur olsun ne bizim arkamızdan beddua edilmesin. Sorunun neyden olduğunu bilsek en kötü ihtimal alıcıya durumu açıklayıp şu kadar masrafı var deyip fiyattan düşmek ama sorunu da bilmiyoruz. Bugün birisi de turboya giden hortumlarda T şeklinde bağlantı yeri var, onun ince ucu tıkanıyor ondan olabilir dedi. Araç babamda şuan. Temmuz 5 inde dönüyorum memlekete sınavlar dolayısıyla. Döndüğümde bakacağım artık. 

     

    Silindirik olan actuator, hareket ettirdiği dişler vnt kısmı. Döner kısım ise turbonun türbin kısmı.

  6. 11 saat önce, suat coşkun yazdı:

    Maket araç gibi dönüyor,birde gaz kesince homurdanması pilota fırça atar gibi..gazımı niye kesiyorsun diyor sanki..

    Yok be abi, neredeyse hiç zorlamamışlar aracı. Bundan kat be kat hızlı ve atik araç.

    --8 dakika sonra eklendi--

    Neyse 2019 r5 in test videosunu da koyalım

     

    Bu da Fiesta R5 eğlencelik 

     

     

     

    • Beğen 2
  7. 27 dakika önce, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı:

      Arkadaşlar aracımın sağ amörsitörünü değiştircem. Fakat sol sağlam. İkisini aynı anda mı değiştirmem doğrudur yoksa arızalı olanı değiştirmem yeterli midir ? 

      Orjinali Sachs marka diye geçiyor. Patlak olanı değiştirip diğerini değiştrmezsem, bana zararı ya da herhangi bir eksisi olur mu ? 

    Amortisörler tamir olabilen şeyler biliyorsun değil mi? Örneğin Ankarada Nam amortisör vardır işinin ehli. Eminim izmirdede vardır. Tümünü elden geçir güle güle kullan derim.

  8. 10 saat önce, Serdar Duman yazdı:

    Selam arkadaşlar 2014 focus 3 kasa 1.6 125 HP atmosferik benzinli  aracımla bayram tatili için Bursa'dan Elaziga yolculuk yaptım. Yaklaşık 13 saat süren yolculugum çok zevkli ve çok rahat geçti. Araç gerçekten çok güzel yol tutuyor.Elazigdan Diyarbakır a oradan nemrut dağı na kadar çıktım. Dönüşümde Kapadokya uğradım. Toplamda 3400 km yol yapmışım. Bu yolları alırken hep klima açıktı. Şehir içi var ve en önemlisi nemrut dağı na çıktım hep 2. 3. Vites çıkanlar bilir. Ortalama şehirler arası bizim 120- 150 arası hep. 3400 km de toplam 1.350 TL benzin harcadim. Ortalama yol bilgisayarım 5.8 di. Sizce nasıl...

    Çok iyiymiş

    • Beğen 1
  9. 3 saat önce, Burak.Bilgin yazdı:

    Benim aracimdada var aynı problem bayram öncesi bilgisayara baglattigimda m75 valfi ve egr arızası verdiğini söylediler zamanim kisitli oldugu icin arızaları sildiler ve 3.vites 3000 devir üzerinde 10 15 km kadar yol yapmamı söylediler 2 gün önce arıza lambasi tekrar yaninca yaklaşık 20 km 3000 devir üzerinde 3.viteste gittim bu hafta tekrar goturucem bakalım sonuç ne olacak 

    M75 değil N75dir o, yani turbo wastegate selenoidi. Otosan fiyatı 1000tl civarı idi benim arabanın n75i.

    • Beğen 1
  10. 2 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

    Ellerinde geliştirdikleri ve homologe olmuş bir motor varken hem güvenilirliği kaybetmemek hem de maliyeti yükseltmemek için bununla devam edeceklerine kuşku yok.

    Ancak 1.6'nın üretimden kalkması ile yeni ufuklara yelken açarlar. Eminim 1.5 ile geliştirme çalışmaları da sürüyordur.

    Sardunya'da bir sorguya çekeyim Sport'u

    Yani olayı cacığa bağlamak doğru değil şimdilik.

    “1.0 kullanırız daha iyi” gibisinden bir cevap alacağını düşünüyorum :)

  11. 08.06.2019 - 17:22 tarihinde, Eser Ekinci yazdı:

    Bu problemle ilgili kokpitin komlpe sökülmesi mi gereliyor yoksa araç içi dinleme ile kısmen tespit edebilirlermi? Ayrıca arıza kaydı vermişmidir? Basit bir rulman problemiyse komple fanı değiştirmeme gerek varmı?

    Komple sökülüyor bildiğim kadarıyla. Fordda hiç bir parçanın bütününü oluşturan küçük parçalarının satışı veya tamiri serviste yapılmıyor. Dışarıda bu işi yapan birileri vardır illaki. Ama sonuç kalitesi konusunda pek emin değilim.

  12. 07.06.2019 - 21:10 tarihinde, Akin yildiran yazdı:

    iki kez bilgisayarda enjektörler ile ilgili arıza göründü ama açıkcası o işe girmeye cesaret edemedim . Varsa bu sorunun yaşayan ve çözüm bulabilen biri yardım edebilir mi .

    Cihaz size sorununu söylemiş, burnu akan insana nasıl kolonoskopi yapılmıyorsa sizde gidip enjektörlerdeki sorunu çözün önce. Hepi topu sökülüp kontrol edilip gerekliyse tamir görüp takılacak. Ha buna en fazla kalibrasyon süreci eklenir bir de. Paranız çoksa alırsınız bir takım takar kafanızdan siler atarsınız.

  13. Arıza verdiğinde dtc kodunu okutup söylerseydin biraz daha ipucu edinmiş olurduk. Daha önce başına gelen diye bakınman boşa, çünkü birden fazla sebebi olabilir bu arızanın. Tek tek sayıp boşa zaman harcamak istemiyorum açıkcası. Ya yetkili servise gidip kontrol ettireceksin, ya da sanayilerde zaman öldüreceksin. Basit bir hortum çatlak/kaçak sorunu da olabilir, selenoid sorunu da. Öyle işkembe-i kübradan sallamayalım boştan yere. Önce teşhis ettirmen gerek sorunu.

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.