Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Bahadır Soylu

Üye
  • Toplam İleti

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Bahadır Soylu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    Focus 3 Style
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Bahadır Soylu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Toplam Beğeni

  1. Beyaz sirke (elma sirkesi) kırmızı sirke (üzüm sirkesi)'ye göre daha fazla asit içerir. Dolayısıyla daha iyi temizler. Liman suyu da kullanılabilir ancak daha etkili kılmak isteniyorsa birazcık kabartma tozu önce sürülür sonra sirke veya limon suyu ile silinir. Bu yöntem de benim hoşuma gitmeyen bir yöntem. Çünkü araçlarda kullanılan plastik aksamların bu tarz asitlere karşı dayanımları ne kadardır bilmiyorum. Bazı araçların plastik aksamlarında lekelenmelere neden olabilirler. En iyi yöntem yumuşak su ile yıkamak ve hemen kurulamak. Bu arada kolada da asit var o da bu işi yapar diyenlere diyecek birşeyim yok ama kolayı illa ki kullanmak istiyorlarsa çelik eşyalarındaki yağları sökmek için kullanabilirler. Not: Soğuk sudaki çözünmüş karbonat sıcak suya göre az olduğu için suyu kullandığınız her alanda son durulama için soğuk su tercih etmeniz her zaman lekeleri en aza indirecektir.
  2. Bir kimyager olarak ve uzun yılların verdiği deneyimlerime dayanarak konu açılışında bahsi geçen uygulamaların hiç birinin bir araç için uygun olmadığını çok emin bir şekilde söyleyebilirim. 1 - Koladaki hava kabarcıkları temizlik yapmaz, kolanın içindeki asittir asıl temizliği yapan. Hava kabarcıkları denen şey tamamen karbondioksittir ki su ile reaksiyonu pek hoş karşılanmaz. Zira asidik etki gösterir! 2 - Lanolin wax etkisi yapar doğrudur ancak bir kutu şampuan içinde bir arabaya yetecek kadar lanolin bulunmaz. Şampuanlarda bol miktarda bulunan glikol türevi ve gliserin türevi kimyasallarla birlikte parlaklık verir. Saçların yumuşamasını sağlayanda glikoldür. Önemli nokta ise bazı glikol tipleri iyi birer sökücüdür! 3 - Sileceklerdeki grafitleri gidermenin en iyi yolunu zaten konu başında açıklanmış. vs. vs. vs. Son olarak amonyak en güzel burun deliklerinin açılmasına ve rahat nefes alınmasına yarar. Ahhh yurdum insanı ahhh... AR-GE'nin ne demek olduğunu bir kavrayabilsek! AR-GE, Araştırma ve Geliştirme demek! Not: Camdaki kireç lekeleri gidermek için "bir beze kireç sökücü döküp camları silin" yazısını görMEdiğime çok memnun oldum. UYGULANMAZ!
  3. Konu yeri hakkındaki hatadan dolayı pardon. Bir konu bu kadar da hızlı taşınmaz ki
  4. Yeni aldığım siyah renkli Focus 3 aracımı serviste çalışanların temizliğine güvenmediğim için temizletmedim. Kaporta üzerinde bulunan koruma katmanını nasıl temizlemem uygun olur? Araştırdığım kadarıyla aşağıdaki sıra göre yaptığımda hem koruma katmanını temizlemiş hem de aracıma boya koruma yapmış olacağım diye düşünüyorum. Araç yıkama ve boyu koruma hakkındaki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 1- Meguiar's Smooth Surface™ Clay Kit (Yüzey Temizleme Seti) 2 - Meguiar's NXT Generation™ Tech Wax™ 2.0 (Boya Koruyucu Sıvı Wax) yada Meguiar's Ultimate Liquid Wax (Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax)
  5. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Aracımı bugün teslim aldım ve Sony ses olayını yine sordum bu araca olmuyormuş! Hayırlısı olsun.
  6. Şubat 2013'ün başında 2012 model Yeni Focus 3 HB Style paket araç aldım. Bu araçta aşağıdakilerden hangileri olmalı yada ek olarak temin edebilirim? Çünkü eniştem Ocak 2013 başında Focus 3 HB Style Plus araç aldı ve bluetooth, sesli komut vs. var. Ancak satış temsilcisi hanım bu özelliklerin artık titannium pakette olduğunu söyledi ve bunları almak içinde smart paket almak gerekiyormuş. 1- Elektrikli, ısıtmalı, aydınlatmalı ve katlanabilir yan aynalar 2- Blutooth 3- Sesli Komut 4- Sony Ses Sistemi 5- SYNC sistem Şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.