Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Nuri Oran

Üye
  • Toplam İleti

    51
  • Katılım

  • Son ziyaret

Nuri Oran Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Izmir
  • Arabam:
    Ford Focus Ghia HB - ESP
  • Meslek:
    Sigortacı
  • Cinsiyet:
    Bay

Nuri Oran's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

23

Toplam Beğeni

  1. Çok teşekkür ederim. Bu arada Makyajlı Focus 2 lerde ESP li araç neredeyse yok değil , gerçekten yok ESP siz alacağım sanırım bu sefer ... Otomatik Titaniumların tüketimini çözemedim bir türlü ... 100 hp yazıyor sahibinden.com da focus titaniumlar için. Halbuki ben 115 hp biliyorum ...
  2. Arabamda turbo yüksek basınç değeri veriyor , bir iki sorun daha ... yaptırmak istemiyorum, soğudum , doğrusu bu hocam . Focusun , sürücü tarafı ön ve yan darbelerden aynı segment arabalara emsalen daha dayanıklı . Muhakkak daha üst segment araçlar içerisinde ölüm söz konusu olan kazalar oluyor. Ama Fransız ve japon arabaları daha dayanıksız , o yüzden bugüne kadar hiç ama hiç düşünmedim kısa süreli kullanacak olsamda ... Focusumdan önce 2 adet bmw araç değiştirdim . 33.000 üzeri rakama çıkacaksam o araçları tercih etmem lazım tekrar . O araçlara da binmeyi şuan için fuzuli görüyorum ... Otomatik olarak benzinli titaniumlara yönelme sebebim bu yüzdendir yani Bu arada evet honda ve toyota bana güvenli gelmiyor.
  3. 33.000 tl bütçeyi aşmamam lazım şuan hocam. düşük km li dizel titaniumlar 37 38 bin tl minimum . bu rakam çok iddialı focus için ... amacım arabaya çok para vermeden , mümkün olduğunca sağlam bir araba almak ve yakıt tüketimi mümkünse çok olmasın ... fransız arabalarına ve japon - kore arabalarına binme beni korkutuyor onu da belirteyim .
  4. Mehmet Hocam haklısınız , İzmir'de lamba biraz fazla Dizel mi ? benzinli mi lpgli mi tavsiye edersiniz ? Ayda 2000 km civarı yol alıyorum arabam ile . Teşekkür ederim yardımınız için size de ... Yakup Bey'in bellirttiği gibi düğme yok ve ben bunu nasıl anlayacağım Çoğu ilanda ESP işaretleniyor ve aslı olmuyor ... Korkarım focustan uzaklaşacağım Kendi arabamı alırkende çok zorlandım , koskoca sahibinden com da 3 araba vardı espli ..
  5. Teşekkürler Yakup Bey Fatih Bey , bende 2007 focus 2 var , focus 2.5 1.6 Benzinli titanium almayı planlıyorum , ama ESP olmaz ise olmazım
  6. Yukarıdaki arama sekmesini kullandım , sırası ile '' esp '' , '' esp focus '' kelimelerini arattım en son gelişmiş arama da esp focus u arattım , 3 sayfa çıktı , bunları inceledim ama bulamadım nedense ardından konuyu açma gereksinimi hissettim .
  7. Arabamı değiştirme kararı verdim . Birkaç sorum olacak sizlere . Yine Focusa devam etmek istiyorum. 2008 - 2010 model arası 1.6i Titanium araç düşünüyorum Focus olursa ve bu araca lpg sistemi yaptırarak kullanırım. Yakıtı tüketimi dizel ile aynı mı olur ? Yoksa daha fazla mı tüketir ? İkinci sorum ise ; aracımı alırken sadece '' ESP '' donanımlı , yani güvenlik paketi Focus aradım ve 3 arabadan birini tercih ettim, aldım. Benim aracımda , Klima kontrol ünitesinin alt kısmında , arka cam rezistans düğmesinin yanında , '' ESP Off '' düğmesi yer alıyor . İnternette baktığım Titanium focusların hiçbirinde bu düğmeyi görmedim . ESP yok mu acaba yenilerde ? Var ise nasıl anlayacağım ? Beni biraz aydınlatırsanız çok sevinirim. Şu anki arabam sanırım 1 ay içerisinde satılır en geç.
  8. Kendi açtığım konuyu takip etmeyi unutmuşum prd Çok haklısınız . Debriyaj, yakıt ve performans anlamında büyük etkendir. Fakat debriyaj sorunum yok , testi çok basit ve herkesin bildiğini düşünüyorum. Salı günü oto uz a bırakacağım , arabayı bilgisayara bağladıklarında yüksek turbo şarj uyarısı verdi . Testler yapacaklarmış , 1 2 gün kalabilir araba dediler . Hayırlısı bakalım ...
  9. Evet bilgisayar var , bağlamıştı arıza kaydı vs varmı diye bakmaya sağolsunlar işleri bittikten sonra . Yazılım yapabiliyor mu o bilgisayar ?
  10. Öncelikle mesaj yazma zahmetinde bulunan sizlere çok teşekkür ederim. Aklıma abdi ibrahimde çalışan bir arkadaşım geldi , saat akşam 11 gibi aradım ve dışarı çıkardım Önce onun arabası ile yokuşu tırmandım , 2011 model focus 1.6tdci sedan , şirkette işe başladığında sıfır alıp vermişlerdi , şu an 65.000 km de arabası. 90 km ile rampa başlangıcında bismillah dedik , 140 km ye kadar ve 4. viteste sorunsuz gitti ... Benim arabamdan daha iyi gidiyor sanırım dedim , ama muallakta da kaldım açıkçası . Eve geldik , benim arabamı arkadaşım sürdü , onun arabasını yine ben Malum rampaya geldik , yanyana 90 km ve 4. viteste rampayı tırmanmaya başladık , 105 km sonra benim kontrolümdeki arkadaşıma ait focus ile arayı açmaya başladım , 140 km de 5 vitese yükselttim vitesi , benim araba baya arkadaydı Şimdi netice itibari ile tahmin ettiğim gibi bir sorun var . Düz yolda da çok az çekiş düşüklüğü var gibi geldi dedi arkadaşım ... Hangi servise götürmemi tavsiye edersiniz , birde ne gibi ihtimaller üzerinde dursak iyi olur ? İzmir'de 6.sanayide bulunan Oto UZ a götürmüştüm turbo hortumları için . Bu serviste yazılım vs gibi olaylardan anlayan usta olduğunu sanmıyorum . Yetkili serviste de bir dünya maaliyet çıkıp , sonuç olmaması ihtimali de var.
  11. ilk videoyu dün gibi hatırladım şu an , çok enteresan ya güzel şarkıymış gerçekten ..
  12. Düz yolda problem göremiyorum pek . Ama belirttiğim hızlara gelene kadar problem yok desem daha doğru olur...
  13. İzmir üyelerimizin bildiği bir yol güzergahı örneği vererek sorumu soruyorum Gaziemirden çevreyoluna çıktık , Balçova istikametine doğru ... Uzundere civarında yokuş , daha doğrusu rampa başlıyor. Bu rampaya 90 km sürat ile başlıyorum . 4. viteste gidiyorum . Turbo devreye giriyor , 100 km ye kadar çekiş güzel , ondan sonra çok yavaş ivmelenme oluyor ve 110 km ye geliyor , bu esnada devir göstergesi 3000 , 5. vitese yükseltiyorum , işte bundan sonra ivmelenme neredeyse hiç olmuyor , o hızı koruyor sadece ... ve 110 120 km'yi asla geçemiyorum bu rampada ... Bu sabah eski kasa bir toyota corolla ile aynı yokuşta yan yana denk geldik ( 1.4 d4d dizel motor ve sanırım 2003 2004 model ). 1.4 motor ile 130 140 km gördü sanırım ve ben yine 120 km hızı geçemedim 2 hafta önce arabamda turbo devreye girdiğinde ıslık sesi çıkmaya başlamıştı , bunu tespit ettim ... Tabi çok şiddetli değil , ama bariz bir ses vardı . Turbo bitti diye düşündüm , fakat turbo bitseydi devreye girmezdi sanırım diye düşündüm , kaçak olabileceği aklıma geldi . Benden önceki sahibi 22.06.2012 tarihinde Garret marka yeni turbo taktırmış , hatta faturası da duruyor. Tanıdığım bir özel ford servisine gittim , kaçak olabileceğini düşündüler . Bir kaç hortumun değişmesi gerektiğini söylediler . Hortumlar değişti , ıslık çalma ve hava kaçırma olayı bitti . Bu düzelme sayesinde , biraz performans artışı olabileceğini söyledi usta . Buna sevinerek hemen malum rampada buldum kendimi Ama sonuç hüsran ... Yine aynı performans ve ivmelenme ile yol aldım o yokuşta . Daha önce hiç focus kullanmadım , tanıdığım birinde de yok . Sizce bu rampada ivmelenme sorunu normal mi ? İzmir dışında olan kişiler rampayı bilmese de sanıyorum detaylı anlattım . Varsa eksik kaldığım yerler ilave edebilirim ... Gerçekten performanstan memnun değilim hissine kapılmaya başladım artık ... 109 beygir ve torku hissetmiyorum sanki ... Şimdiden çok teşekkürler.
  14. Benim anahtarımın sustası çok hafif kapattıktan sonra kendini salıyor biraz ... Bu ilanı görmem iyi oldu , az da olsa sinir ediyordu beni anahtar Teşekkürler...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.