Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

ahmet melik acar

Üye
  • Toplam İleti

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

ahmet melik acar Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    12 1.6L Duratec Ti-VCT (123PS)
  • Meslek:
    Engineer
  • Cinsiyet:
    Bay

ahmet melik acar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Herkese selamlar, Aracim 2012 Benzinli 79000de Sedan PS Focus 3 ve aracimda direksiyonu saga veya sola cevirmek icin ilk hareketi vermek istedigimde azcik zorlama oluyor ve ardindan tok bir kutleme sesi geliyor. Bunu dururken de giderken de yapmakta. Servis goturdugumde direksiyon kutusu arizali degismeli dediler lakin garantiden degistirmediler. Sizce de kutu degismeli midir? Benzere problemler yasayanlar kutu degisimi olmaksizin bu problemi cozdurebilmisler midir? Baska bir sebep de olabilir mi? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
  2. Tekrardan selamlar herkese, 3 gun once Esenlerde Jet Oto'da orjinal parca ile TCM degisimini yaptirdim ve yetkili servisten gelen usta da programlamasini yapti. Toplamda parca + iscilik 2500TL'ye hallettim. Suan bir problemim kalmadi ve usta da gercekten isinin ehliydi. Benzer problemleri olan arkadaslara da Istanbulda burayi onerebilirim.
  3. Herkese selamlar, Sahip oldugum aracta TCM problemi oldugunu ve degismesi gerektigini soylediler. 6500tl + KDV fiyat cikarttilar ve henuz yaptiramadim. Ariza mesaji vermiyor arac ve 8-10 defa kapatip acinca duzeliyor vites. Ariza aninda 2-4-6 iptal, S'ye gecmiyor ve Manuel butonlari da calismiyor. Bu bildigim problemleri TCM'nin. Peki mars bastirmama gibi bir etkisi de oluyor mu? Ariza durumundayken P'de iken 1600 devrin uzerine cikartmiyor motor. TCM etkisi olabilir mi? Tecrube eden var mi? Ek olarak istanbul avrupa yakasinda TCM tamiri ve/veya uygun fiyata(3-4k) yapabilecek eli duzgun bir usta bilen varsa yardim edebilir mi lutfen? Iyi gunler.
  4. Abilerim herkese merhabalar, 14 Kasim 2017de 2012 76400km focus 3 powershift trend benzinli aldim. Expertizini de yaptirmistim aracin ve birsey bulamamislardi. Tabii ne kadar yapmislarsa. Arac daha 4. gunde garip bir ariza verdi. Sabah kalktim Istanbulda 40 kmye yakin yol yaptim sonra otoparka park ettim. 4 saat kadar sonra geldim D'ye aldim otoparktan cikicam arac boyle 2. vitesi es gecti ve 3 atladi gibi oldu. Kenara cektim, kontak kapattim ve biraz bekledim. Sonra tekrar denedim ve yine yapti. Tekrar kontak kapatip actim duzeldi ve devam ettim. Sonraki gun bunu tekrarladi ve aracin S moduna gecmedigini ve D modunda da topuz uzerindeki vites gecis butonlarinin calismadigini gordum. Ustalara gosterdim kimi dedi kavrama kimi dedi sanzuman beyni. Calistiriyorum S'ye fiziksel olarak vites geciyor lakin ekranda S isaretlenmiyor. Gaza basiyorum yurumuyor ki kimi zaman bu ariza aninda D'de de yurumuyor. Ariza aninda P'de iken gaza basiyorum 1-1200 devri gecmiyor. 1 hafta sonra araci yetkili servise goturdum hem 75K bakimini yaptirmaya hem de sikayetlerimin adini koydurmaya. Bu arada direksiyonda da ilk hareketi yaparken beni zorluyor, ardindan da kut diye ses geliyor sonra calismaya devam ediyordu. Bunu her iki yone de yapiyordu. Servis bakimlarini yapti ve bana TCM arizali degismeli, direksiyon kutusu degismeli dediler. Kavramaya da TCM degisince bakilmali dediler. Ekspertiz hadi TCM hata kodlarini goremedi belkide kullanidigi kontrol cihazindan ama direksiyon kutusu oyle 5-10 gunde bu sekli almaz, farketmeliydiler dediler. Simdi size soruyorum; suan aracim 77200 kmde ve bana cikarttigi fatura serviste olursa 14-15000TL civarinda. 1 Temmuzda yayinlanan kanuna gore ki linkten okuyabilirsiniz (https://xn--yatrmhaber-zubb.com/2-el-arac-satisinda-garanti-ve-ekspertiz-raporu-zorunlu-hale-geldi-1-temmuz-2017/#Yeni_yonetmelige_gore_ikinci_el_arac_garanti_suresi_ne_kadar_olacak) benim bu araci sahibinden tamir ettirmesini veya iade hakkim var. Ha bu arada araba artik evin onunde yatiyor. Aksam bir marsa basayim dedim tum yanmasi gereken isiklar yandi ama arabada mars basmadi. Birkac daha denedim mars basti ama gaz yemedi yine oldugu yerde Pdeyken. Benim bu kanundan faydalanmam bana bu arabayi satan adama haksizlik mi? Satan arabayi 3 sene kullandim bende bunlari yapmadi dedi ve bana iste tanidiklar var onlardan senin icin fiyat aliyorum dedi. Servisin 14-15000TL cikardigini senin buldugun tamirci kaca indiriebilir ve ben bunu neden odeyeyim. O kadar param daha olsa ben de baska araba alirdim, degil mi? Siz olsaniz kimi hakli bulurdunuz? Not: Klavyem ingilizce ondan bu sekilde yazabiliyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.