Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Anıl Atakan Atmaca

Üye
  • Toplam İleti

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

Anıl Atakan Atmaca tarafından yazılan her şey

  1. Baktım fakat bana biraz reklammış gibi geldi bazı yorumlar , o yüzden kendim konu açma gereği duydum.
  2. 20 yaşında focus sevdalısı bir kardeşinizim. Aracımla alakalı sorun oluştu mu kafam rahat bir şekilde , " kazık yemediğimi bile bile ", arabamın sorunlarını ve bakımını yaptıracak bir özel servis arıyorum. Mümkünse uzmanlığı sadece FORD marka üzerinde olsun. Önerilerinizi bekliyorum.
  3. Ben de ateşleme sisteminden şüphelenmeye başladım çünkü araç sıkışık trafikte dur kalk yaptıktan sonra vitesi boşa attığımda stop etmeye başladı. Sürekli yapmıyor ama yapıyor. Eksik silindirle kullanma durumunu ilk defa sizden duydum , biraz daha açar mısınız ?
  4. Ankara'da yaşıyorum adam gibi bir tane ford ile ilgilenen bir usta bulamadım. Yetkili servise check up yaptırmak için götüreceğim. Tahmini ne kadar bir fiyatı olur sizce ? --0 dakika sonra eklendi-- 2 ya da 3 yıl önce değişti komple. Ama bazen araç vitesteyken , ben de ayağımı debriyajdan kaldırırken tak diye ses geliyor. Fakat sürekli olan bir durum değil . Normal mi bu ?
  5. Herkese merhaba , focus 1 2004 sedan 1.6 atmosferik motor araca sahibim. Bu aralar aracımda aşırı bir şekilde performans düşüklüğü yaşıyorum. Hafif bir rampada vs 3. viteste bile bazen araç çekmiyor , dip gaz yapıyorum anca 3 bin devirden sonra 3.5 anca gidiyor o da baya yavaş ivmeleniyor. Ne yapmam lazım ? Araç 175 bin km'de lpgli fakat lpg takılalı yanılmıyorsam 20 ya da 30 bin km oldu.
  6. doğrudur fakat kapı kolları siyah ve ben tavanı piyano siyahına kaplatacağım için uyumlu olmasını istiyorum. Aracım da Lumar marka film mevcut. Sizce yapmak istediklerim yakışır mı ?
  7. 2004 Model gri sedan focus aracım var. Bu aracımı uzun süre sürüyorum ve stok olmasından sıkıldım ? Yaptırmak istediğim uygulamalar şunlar ; - Tavanı piyano siyahına kaplatmak - piyano siyahında arka tampona difüzör takmak - https://www.google.com/search?q=focus+sedan+difüzör+piano+black&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9nISo_crhAhU_wMQBHRQuCBYQ_AUIDigB&biw=1366&bih=625#imgrc=9RBDarMbUt9WvM: - jant takmak(jant daha belli değil) sizce nasıl olur ?
  8. Kusura bakmayın geç cevap için , maalesef hala çözüme ulaşamadım. Hatta daha da ileri giderek araç bazı durumlar da stop ediyor.
  9. Detaylı bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Cumartesi Ankara'da oturduğum için İvedik sanayiye gidip sorunun bu parçadan mı kaynaklandığını ustaya soracağım , eğer bilgisi varsa o ustadan devam edeceğim , eğer yoksa cidden artık usta değiştireceğim.Çünkü sürekli bu sorunu dile getirdiğimde bir boğaz kelebeğini temizleyelim diye çare bulmaya çalışıyor. Eğer siz de Ankara'da oturuyorsanız usta öneriniz varsa seve seve denerim. Aracımda bu sorun iyice ilerlemeye başladı. Bugün akan trafikte ışıklarda dururken araç stop etti ve tekrardan aynısını 1 km sonra yaptı. Araç artık hiç çekilmez durumda. ?
  10. Herkese merhabalar. 2004 makyajlı focus mk1 aracına sahibim. Yaklaşık 1 yıldır anlatacağım sorunun cevabını ve uygulamada herhangi bir çözümünü bulamadım. Ya ustalar beni soymaya çalışıyor ya da bu problemi çözmek imkansız! Gelelim sorunumuza , araç hem LPG'de hem de benzinde hareket halindeyken durmaya yakın devri yaklaşık 500-600 civarına düşürüp tekrardan 700-800 bandına çıkartıyor ve bu aralıkta araba boğulup titriyor. Bazen tamamı ile stop edecekmiş gibi yapıyor ve akü lambasını yakıp söndürüyor , bazı zamanlar araç stop ediyor. Bu sorun için boğaz kelebeği , rölanti valfi gibi parçaları söktürüp temizlettirdim. Çare olmadı. Ne yapmam lazım ? cidden arabamı seviyorum ama şu sorun yüzünden soğudum , hem de aşırı... :( --3 dakika sonra eklendi-- Bu arada bujiler ve buji kabloları ve bütün filtreler de değişti.
  11. Ustalara kaç kere hava alma durumu var mı diye söyledim , 2 ustada yok diyor. Hele bir usta var , rölanti dengesizliği 2 dakika sürüyor görmezden gel diyor. ?
  12. Lpg takılalı daha 10.000 km oldu , keşke taktırmasaydım dedirtti. Aracım 2004 Focus , 155.000 kmde. Aracımın sorunları hakkında sürekli forum üzerinden bilgi alıyorum fakat yaptırdığım her işlem , sorunumu çözmüyor. Bir rölanti sorunum var ve hala çözüm bulamıyorum. Sorunlarım şunlar ; 1)Araç benzinde çalışırken , pedala basınca sanki yakıt pompalamıyormuş gibi deviri geç yükseltiyor ve tekliyor. 2)Sabahları çalışırken devir 700-1000 devir arasında Lpg’ye geçene kadar in-çık yapıyor. 3) Debriyaja basınca ve boşta araç ilerlerken deviri yükseltiyor ve araç durana kadar bu devir inmiyor. Yaptırdıklarım : Boğaz kelebeği , rölanti valfi temizlendi. Hava filtresi , benzin filtresi değişti.
  13. Ses bu --13 dakika sonra eklendi-- Koskoca forum da kimse ilgilenmemiş
  14. Bugün sanayiye gidip aracımın bakımını yaptırdım. Rölanti dengesizliğinden dolayı boğaz kelebeğini temizlettim , bujileri ve buji kablolarını değiştirdim. Bütün filtreleri değiştirdim. Lakin şu iki sorunla karşılaştım. 1-Motor kaputunu açınca tıs sesi duyuyorum. Acaba LPG enjektörü mü diye şüphelendim fakat değil. 2-Lpg’de rölanti 900 ila 1100 arası çalışıyor. Usta dedi ki senin araç hava kaçırıyor , ondan böyle yapıyor. Aracımla trafikte durmaya yakın debriyaj fren veya sadece debriyaja bassam rölanti 1500’e fırlıyor ve araç durunca iniyor. Buradan bilgi alırsam çok sevinirim. Yarın tekrar gitmeyi planlıyorum. --34 dakika sonra eklendi-- Hiç bu sorun ile alakalı bilgisi olan yok mu ???
  15. Yaklaşık ne kadar tutar. Ustayla konuştum filtre+yağ+işçilik 180₺ dedi. Üstüne amortisörler ve fren balatalarını da eklesek ne kadar tutar ? Öğrenci olduğum için fazla veremeyebilirim. 300₺ bütçem var.
  16. Pazartesi 2004 Focus aracımı bakıma sokacağım. Değişecek parçalar ; -Hava filtresi -Yağ Filtresi -Benzin Filtresi -Polen Filtresi -Fren Balatası -Motor yağı Sizce orjinal marka mı kullanmalıyım , yoksa filtreler de bosh marka daha iyi olur mu ? Ek olarak ön takım bakımı da yaptıracağım. Sanırım amortisörlerin biri patlak , her çukura girdiğim de ön taraftan tak tak diye ses geliyor. Amortisörler ile birlikte ne kadar parça tutar ?
  17. Sabah yeni video çektim. Araç böyle yaptıkca direksiyondan , her yerden ses gelmeye başladı .
  18. Sabahları benzinde böyle yapıyor , lpgye geçince herhangi bir sorun olmuyor. İlk araç çalıştığında stop etecek gibi tepki veriyor. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Görsel ile kendimi daha iyi anlatabilirim sanırım 57D11B6D-6F47-4031-9655-E609D17F1BDA.MOV
  19. Cevabınız için teşekkür ederim. Arabamızın bujileri 2 yıl önce değişti. Genellikle garaj arabası olduğu için fazla bakıma sokmuyorduk fakat LPG takıldıktan sonra(6 ay önce takıldı) araçta sabahları aşırı bir şekilde rölanti dengesizliği başladı. Aracı çalıştırdıktan sonra 900-1600 devir arasında LPG’ye geçene kadar dengesiz bir yükseliş var
  20. Ona yaşlılık demeyelim de orjinal düşkünlüğü diyelim ? , benim yaşım genç doğru diyorsunuz , ben şeritin araca yakıştığını düşünüyorum biraz da diğer araçlardan sıyrılmak istiyorum. İnsanların dönüp bakması hoşuma gidiyor. Farklı tarzda beğenilmek insanı sevindiriyor diyeyim.
  21. Boydan boya değil sadece ön kaputa çektireceğim öyle de problem oluyor mu ? bunun gibi olacak ama rengi siyah olandan
  22. Focus aracıma şerit çektirmeyi düşünüyorum fakat sadece ön kapırta bölümünden çekilecek. Amblemin ortasından 2 tane ayrı şerit çektirmeyi düşünüyorum , yakışır mı ? Ne kadara mal olur ? renk : gri , sedan
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.