Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

H.Hasan Karakaya

Üye
  • Toplam İleti

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

H.Hasan Karakaya Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Eskişehir
  • Arabam:
    Focus c max 1.6 Tdci
  • Meslek:
    Sivil Savunma
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

H.Hasan Karakaya's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

10

Toplam Beğeni

  1. Arkadaşlar bu güne kadar bir bilgi paylaşımı olmadı. Bende lastikteki kopmaları siyah silikonla doldurdum bunu yaparken altına streç film koyup silikonu sıktım sonrada streç filmi gerdirerek bantla sabitledim ve sunrrofu kapattım. 24 saat öyle gezdim sonra temizledim. Streçle sıkıştırınca neredeyse fitilin şeklini aldı bi sıkıntı kalmdı. paylaşımı okuyan arkadaşlara telkkür diyorum.
  2. Merhaba arkadaşlar 2006 model c max suroof camı kenarındaki lastiğin 2 noktasından yaklaşık 5 cm kopma oldu. Şimdilik su sızdırmıyor ancak tamir edilmesse ileride sıkıntı yaratabilir. Eskişehirde çözüm yok. Sunroof cu diye iş yapanların önerdiği en iyi çözüm cam yapıştırıcısı ile kopuk yerlerin doldurulması. araştırdığım yerlerdende yeterli bilgi alamadım. Sizlerin bu konudaki deneyim ve bilgilerinize ihtiyacım var ilgileriniz için şimdiden teşekkürler
  3. Merhaba arkadaşlar herkese iyi ve sağlıklı günler dilerim. Yaklaşık 2 hafta önce Eskişehir Opet'ten yakıt almak istedim bana yeni yakıt boşaltıldığını 10 dakika sonra verilebileceğini söylediler, bende koçtaşa girip yarım saat kadar oyalandım çıkışta herkes gibi dizel yakıtımı aldım. iki gün sonra aracımda motor sistem arızası ışığı belirdi. Gaza biraz basınca söndü. Daha önceki motor sistem arızalarında kadran içindeki motor simgesi yanıyordu bunda sadece ekranın sağında kırmızı ışık yandı ve ekranda motor sistem arızası yazısı vardı. Ertesi gün motorcuma gittim durumu anlattım. Bilgisayardan arıza kontrolü yaptığımızda ekranda " Yakıt basınç Regülatörü Performansı " arıza kaydı vardı. Ustam arıza kodunu sildi, konunun yakıttaki kirlilik veya su karışımından olabileceğini söyledi. İlave yakıt almadan depodaki bitsin istedim aradan 2,3 gün geçti aynı arızayı verdi. bi ara devir 3000 in üzerine çıkmadı. Stop edip tekrar çalıştırdığımda motor devri normale döndü, ustamla yeniden kontrol ettik aynı arıza kodu geldi. Ustam yeni yakıt al mazot karışsın düzelir dedi yakıt katkısı atıp atamayacağımı sordum atabilirsin faydası olur dedi. Dün akşam yeni yakıt ve yakıt katkısı depoya girdi bakalım ne olacak merakla izliyorum. Benzer durumlar başına gelen arkadaşlar durumu değerlendirir belki diye paylaşmak istedim, tekrarlarsa, Regülatör temizliği yapılabilrmi, değişmekmi gerekir
  4. Barış servis karakolun çaprazında ender usta ford servisten ayrılma işletme olarak iyiler bir bölümü ford bir bölümüde fiat ve diğer arabalara bakıyor.
  5. Geçmiş olsun aynı sorunu yaşadım tamirciler değişik teşhizler koydu. Biri kart dedi, Biri pompa dedi, farı söküp pompaya gelen fişleri oyndaığımızda düzeldi. tekrar olduğunda yine fişlerle oynamak gerekti ,bende elektrikciye gidip fişlerin soket başlarını daha sıkı hale getirmesini istedim .bu işlemden sonra bir daha yapmadı aradan 2 sene gecti. pompa değişimi şart olursa bilginiz olsun araştırmalarım sırasında buldum ihtiyacım olmadı ama, Balıkesirde pompa fabrikası var eskisini göndeririseniz tamir edip gönderiyorlar 300-400 tl. arası bir rakamla halledilir.
  6. Cevaplarınız için teşekkürler, Arkadaşlar.
  7. Merhaba arkadaşlar aranıza bu gün katıldım. Formu uzun zamandır üye olmadan izliyorum, başımdan geçen br olayı paylaşmak istiyorum. Aracım 2006 model focus c max tdci önceki gün akşam ekranda akü lambası yandı ve kısıtlı park fren işlevi uyarısı çıktı. sabah elektrikçimi aradım. akü veya konjektör arızası olabilir getir bakalım dedi bende akü yeni araba çalışıyor akü arızası değildir, konjektör veya elektrikli fren kaynaklı olabilir diyerek aracımı bu şekilde yaklaşık 4 km kullanarak sanayi ye gittim. Elektrikçimin dükkanına park ettiğimde keskin bir kablo ve yanık kokusu hissettik hemen kaputu açatık. Gördüğümüz manzara şarj dinamosunun üzerinde mangal ateşine benzer korlaşmış her an parlamaya hazır bir yanma idi. Hemen yangın söndürücü ile müdahale ederek söndürdük ve soğuttuk. Eğer 150-200 metre daha gitmiş olsam sanırım arabam yanmaya başlamışmış olacaktı. Daha sonra söktük dinamo üzerindei konjektör ve kablo aksamı tamamen yanmış kavrulmuştu. Oto elektrikçisi tamir için gerekeni yaptı ancak araç kabul etmedi ve uyarı lambalarını söndürmedi. Farklı konjektörler denedik yine kabul etmedi. Yedek parça aldığım arkadaşla görüştüm focuslarda tamirat yapılmadığını dinamonun orjinal ve sıfır olarak değişmesi gerektiğini söyledi mecburen öyle yaptık ve araç bütün uyrılaı kapattı sistem normale döndü. Arkadaşlar buradan benim çıkardığım ders akünüz arabanızı normal şekilde çalıştırıyor ve akü ikaz lambası yanıyorsa aracınısı kullanarak sanayiye gitmeyin veya sonra giderim diyerek ara kullanım yapmayın. Konjektör den kaynaklanan ısınma korlaşma yeterli oksijeni bulduğu anda Allah korusun normal yanmaya dönerse aracınız yanabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanızı istemem .bu tecrübemi paylaşarak bilgilendirme istedim tüm forum üye ve izleyenlerine kazasız sağlıklı günler dilerim . kurban Bayramına girmek üzereyiz herkesin bayramını kutları.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.