Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

onur karadeniz

Üye
  • Toplam İleti

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

onur karadeniz Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İzmir
  • Arabam:
    Ford Focus Ghia HB
  • Meslek:
    Bilgisayar
  • Cinsiyet:
    Bay

onur karadeniz's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Toplam Beğeni

  1. 2006 model bir karış kaputta boya var dizel füme renk tdci ghia bej döşeme 132.000 km de 31.750 diyor başka düşmüyor 28 bin tl verdim olmaz dedi bende almadım.haber bıraktım Benim aracıma gelince değişen yok 3 parça boya var TAVANDA BOYA YOK, km orjinal 103.000 KM de Motora lpg takılmadı.Bej döşeme lacivert renk 18.000TL istiyorum 4 Lastik 1 sene önce takıldı 92.000 km de baskı balata ve triger setini değiştirdim aracımın hiçbir sorunu yok Bu gidişte aracımı satmaktan vazgeçeceğim.Üst kasa alayım diyorum ama dizel Hatchback dügün araç bulamadım bulduklarımda fiyatta uçuyor 28 bin tl vereceğim ama yok piyasada temiz dizel focus
  2. Merhaba arkadaşlar 2001 model ghia hb aracımı satıyorum 2006-2008 arası tdci ghia hatchback alacağım 140.000km yi aşmamış değişensiz araçların piyasası nedir internete bakıyorum da 32 isteyen bile var hatta biri için gittim baktım füme renk 132.000 km de araç temiz bej döşeme full ama 6 yaşındaki o araca 32 bin tl verilir mi bilmiyorum , aracın kaputun sol tarafında lokal boya var birde motor kulağı üst takozu değişmiş ortasındaki lastiği sert sağ farı biraz titrettiriyor yetkili servis zamanla titreşimkesilir demiş.araçta izlenimlerim bunlardı.31.bin tl gördü aracım diyor ama muhtemelen yalan benim 2001 ghia nın 23 etmesi gibi birşey o, sizlerinde görüşünü almak istiyorum. hayırlı bayramlar
  3. Şıkırtı avanstan geliyor olsa yüksek devirlerde gelmemesi gerek 3 bin devir ve sonrası.katalitik kon. dağıldı yada tıkandı ise şıkırtı ve kötü koku yaparmı?
  4. Fişi söktüm taktım hiçbir değişiklik gözlemlemedim fakat map sensörüne 2 tane hortum bağlı onları söktüm rölanti yükseldi yerlerini değiştirip taktım.Stop ettim çalıştırdım gageden kontrol ettim tecrübeye çıktım yoğun benzin kokusu kayboldu dumanda aracı aşırı sıkıştırmadık sürece(5.000- 6.000 devir basmadıkça sürekli) gelmemeye başladı e önemlisi o ağır koku kayboldu. Motordan gelen şıkırtıda 2 bin devirin altına indirmedik sürece fazla gelmiyor artık.
  5. Avcuma egzozdan çıkan havayı alıp kontrol ediyorum benzin kokuyor. aracım 101.000 km de çağlar kasımoğlu nun dediğini yapacağım MAP ın fişini çekip kontrol edeceğim.çıkan sonucu yazacağım Bence Supaplar yada supap lastikleri aşındı.Onlardan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu hafta sonu motocraft bobin ve buji buji kablosu takımı orjinal alıp takacağım deneyeceğim. Bu şıkırtı ve abartılı koku şehir içi sürekli dur kalklarda daha da artıyor.o şıkırtı hele her daim kalkarken geliyor Arabanın gidişinde kalkışında felan hiçbir sorun yok,tekleme yok, Sübaplar yada sübap lastiklerinden ise ne yapmamız gerekir ne kadara mal olur tahminen bilginiz varmı? (2006 focus buldum şuanki aracımı satacağım üst kasa alacağım o yüzden gereksiz masraf yapmak da istemiyorum.)
  6. Bende Hava akışmetre MAF sensörü yok MAP sensörü var. Simota carbon charger hava filtresi kullanıyordum onuda söktüm orjinal filtreyi ve kutusunu taktım.Durum yine aynı.Vakit bulduğumda bobin bujiler ve buji kablolarını kontrol ettireceğim yada orjinal motocraft alıp değiştirip deneyeceğim.
  7. Ford'un arıza tespit cihazı ROTUNDA Ford IDS VCM ( by Motocraft ) in takıldığı yer OBD ,OBD II cihazlarıda buraya uyum sağlar ( Elm 327 , F-Super Ford Cihazları gibi ) Fazla detaylı oldu sanırım
  8. Merhaba arkadaşlar 2 senedir focus 1 ghia kullanıcısıyım.Son zamanlarda şu durmlarla karşılaştım, yağ ve su eksilme yok birbirine karışma yok, fakat uzun zamandır devam eden avans vurması ve beyaz duman sorunu var.Araç boşta iken gaza bastığımda 4 bin devir ve sonrası çok acayip bir benzin kokusu ve beyaz duman atma durumu var.Bobin yada buji kaynaklı bir sorun olabilir yada neden kaynaklanmış olabilir_? Aracın çekişinde bir sorun yok tekleme yok rölanti düzgün. Aracımda LPG YOK.Benzinli. Hiçbir arıza kodu yok cihaza bağlandoğında herşey normal çıkıyor.Hararet sorunu yok. Aracı gösterdiğim özel servisler hemen conta yanık değiştirelim diyorlar.Contası yanan araba 180 km hızla 20 km sıkıştırıldığında su yada yağ eksiltmez mi yada hareret çıkmaz mı? Aracımda hiçbiri yok.Gauge test menüde motor sıcaklığı ekranına ayarlıyorum hararet normal kullanımdaki gibi sabit. Genel olarak bu konu hakkında arattığımda katalitik konvertör bobin oksejen sensörü buji ler buji kabloları hakkında bilgiler verilmiş. Fikirleri olanlar var ise ne yapmam konusunda sizlerin yorumunu bekliyorum.Ona göre hareket edeceğim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.