Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Arda G

Üye
  • Toplam İleti

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

Arda G Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    -14 Focus tdci Trend X
  • Meslek:
    Mimar
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

4.641 profil görüntüleme

Arda G's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Selamlar, Focus 4.5 kasa olarak anılan aracı satın almak istiyorum (2023 trend x veya titanium still) fakat istanbulda şehir içi kullanacağım için dizel istemiyorum dpf adblue vs uğraşmak yoracak. Benzinli seçeneklere bakarsak 1.0 ecoboost (revize edilen zincirle beraber) ya da 1.5 atmosferik modeller karşılıyor. İkisi de 3 silindir olmasından dolayı zaten mesafeliyim. Bir de turbo atmosferik arasında kaldım. Yağ pompa kayışının yağ içerisinde döndüğünü devamlı kontrol edilmesinin gerektiğini biliyorum. Benden daha çok hakim arkadaşlarımız yardımcı olabilirlerse sevinirim. Otomatik önceliğim ama manueller uygun olduğundan manuel de alabilirim. (1.0 ecoboost otomatik seçeneği yok) Tabi 1-1,5 sene sonra satmak istediğimde ne kadar zorlanırım düşüncelerinizi de bekliyorum. Ford'dan memnunum ve 4 yıl üretici garantisi sunması benim için büyük bir artı. Diğer markalar max 2/3 yıl veriyorlar. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
  2. Aynı şikayetler evet. Bilgisayara bağladıysanız arıza kodları veriyor zaten, sanayide ustalar önemsemiyor ama teknik bilen insan uzun vadede nelere yol açacağını tahmin edebilir. Enjektörleri değiştirmenizi öneririm
  3. Benim görüşüm enjektörün değişmesinden yana. Bakım/onarım gördükten sonra dikiş tutmuyor bu meret. Uzun vadede motora çok zararı var. Aracı çok kullanmadan değiştirmenizi öneririm. Sizin araç kaç bindeydi
  4. enjektörleri orijinal continental set olarak değiştirdim. rutin bakımı da yeniydi ama kafamın rahat olması için bakımı da tekrarladım. her şey dahil 44.000tlye sorunumu çözdüm. ilginize teşekkür ederim.
  5. Hayır yağ su eksiltme vs yok. sabah ilk marştan sonra hiçbir problem yok
  6. Merhabalar, 2014 focus 3 1.6 tdci aracımı Kartal sanayide yakup ve savaş ustaya gösterdim. Bilgisayara bağladık kızdırma bujisi ve 3 enjektör arızası verdi. P02D2/ P02CF/ P02CD şikayetim sabahları 3/4 sn boğuk çalışması ve 5/10 sn beyaz duman atması. Ustalara göre buhar. bujileri orijinal değiştirdim bu sabah sanki boğuk çalışması düzeldi gibi ama duman duruyor hala. ve çok da olmasa da boğuk çalışma düzelir gibi olsa da hafiften yaptı. 10 yıldır kullandığım araç huyunu suyunu öğrendik artık tabii soruma gelirsek, enjektörleri orijinal değiştireceğim yaklaşık 40.000tl ama ustalar enjektörden yapmaz sorunun geçmezse bize gelme diyorlar. İşin içinden çıkamadım. başına gelen ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Gerekirse profesyonel bir enjektörcüde teste de sokabilirim, ekibine güvenme kaydıyla. ilginiz için teşekkür ederim. İyi günler.
  7. Yeni konu açtığımdan cevaplama gereği duydum. Debriyaj üst merkez değişimi sorunumu çözdü. Teşekkür ederim tekrar
  8. Merhabalar, 103.000km'deki 1.6TDCI Focus 3 aracımın ön takımdan parke yollarda, çukurlarda vs lok lok diye ses geliyor. Kartal Sanayi'deki Mekanik Ford'a götürdüm ve Yakup usta direksiyon kutusu dedi. Sesi duymamak için radyonun sesini aç dikiş tutmaz diye de ekledi. Ses her geçen gün artıyor. Çözüm önerisi verebilecek var mıdır? Teşekkürler. ASF yeni kutuya yaklaşık 160.000TL fiyat verdi...
  9. Merhabalar, 2014 97.000km 1.6Tdci Focus III aracımda 1/2 haftadır debriyaj gıcırdaması mevcut. Kendim Wd40 sıktım ama 1 gün anca kesti ve ses çok fazla gelmeye başladı. Usta baktı ses kesiminin tek garanti yolunun debriyaj pedalinin komple (üst merkez dahil) değişmesi dedi. Yetkili servisten parça fiyatı aldım 13.000TL işçilik de 1000TL. Fikirleriniz benim için önemli. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
  10. Öncelikle merhaba. Geçtiğimiz günlerde yaptığım bi kazanın suç oranları açıklandı. İki tarafta da suç olmasına rağmen %100 suçu bana vermişler. Sonuca itiraz etmek istiyorum. Bilgisi olup akıl verebilecek olan biri var mıdır?
  11. Konuyu canlandırmak gibi olacak ama bi sorum olacak. Ford etiste şasi numaramı yazdığımda detayla bilgi verilemiyor. Sebebini bilen var mı
  12. ayna serviste karşı tarafın sigortasından değişti
  13. öncelikle merhaba. geçtiğimiz günlerde aracım park halindeyken, yoldan geçen araç aynamı kırdı. az önce hasar tutanağına baktığımda yüzde 100 kusuru karşı taraf almış. benim aracıma ayna değiştiği için tramer kaydı yazılmış mıdır
  14. Arkadaşlar öncelikle merhaba. Konu daha önceden açılmış ama çok teknik konuşulduğundan kendi adıma pek birşey anlayamadım. 2014 trend x aracıma kapıları kumandadan kitlediğimde anlık korna çalmasını istiyorum. 2016 kullanan bi arkadaşımda bahsettiğim özellik mevcut. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
  15. Arda G

    Garanti Süreleri

    Teşekkürler Artı olarak ek garanti süreleri ve ücretli hakkında bilginiz varmı ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.