Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ercan Gülmez

Üye
  • Toplam İleti

    135
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Ercan Gülmez tarafından oluşturuldu

  1. 2 saat önce, Cem Boneval yazdı:

    Burada yazılanlar herkesin kendi beklentilerine göre şekillenmiş yorumlardan oluşuyor. 

    Tam anlamı ile nesnel bir değerlendirme için isteklinin beklentilerini net tanımlaması lazım.

    Bir Kuga ile Golf aynı potaya girmez.

    Kuga'da yüksekte oturursun, kendini zengin ve güçlü hissedersin, ama bir Golf vb HB çevikliği asla olmaz. O motor o kasaya ancak temkinli bir aile babası isen yeter.

    Ama zaten anladığım kadarı ile maliyetten elenmiş. 

    Ben de konfor, sürüş keyfi, ekonomi arasındaki en iyi dengeyi sunması nedeniyle Golf derim. 

    Benim favorim 1.4Tsi 150 PS DSG olur. Tüketimi de çok dert etmem. Zaten dizel benzin makası kapandı ve benzinliler de doğru kullanılırsa yeterince ekonomik. 

     

    Görüşleriniz için teşekkür ederim @Cem Boneval abim. 

  2. 2 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

    Ercan hayırlı olsun satış işi.

    İnşallah tez zamanda aldığın yeni "kamyona" hayırlı olsun deriz ?

    Sağolasın @Gürkan Çakıroğlu hocam ?‍♂️ kamyona pek param yetmiyo aslında benimde niyetim o yöndeydi ama sanırım elemek zorundayım ?‍♂️

    --4 dakika sonra eklendi--
    2 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    125 bin tl cebimde para olsa şu an bu araba varken kolay kolay başka yere bakmam, benzine okeysek.

     

    2018 model "0" Opel Astra HB Dynamic 1.4T 150 PS Manuel 125K; +Tam otomatik 130K. Bayilerde bulabilirseniz 0 yine 2017 model Excellence'u 125'e yine alabilirsiniz. Velhasıl ikinci el Golf'e gerek yok bu varken.

    Benzinlisini bilmiyorum da dizelini arkadaşım atmıştı 

    C6D250CC-DF20-400B-9895-E3CA8547BA24.jpeg

    • Beğen 1
  3. Bende iki seneden fazladır kullandığım (yaklaşık 55bin km kullandım) 1.6 tdci hb style f3 ümü 2 gün önce sattım. Focus hiç üzmedi beni hem performans hem yakıt olsun. Bakımlarını düzenli yaptırıp bindim hep. Ne kadar alıştıysak arabaya iki gündür çok zorlandım arabasız yapamıyorum resmen. Ne almalıyım sıfır mı ikinci el mi hangi marka hangi segment bilemiyorum. Hazır konusu açılmışken sizlerinde değerli fikirlerini almak istedim.

    1.5 tdci ps style kuga (140bin bayi fiyatı options kredili)

    —2015-16 model 1.6 tdi highline golf (max 50bin km) 125bin lira civarı

    —2017 model mk7,5 1.4 tsi highline (max 20bin km) 125bin lira civarı

    —volvo v40 t3 152bg 2016-17 model (max 20bin km) 125bin civarı

    Makyajlı kugayı gerçekten çok beğendim test sürüşü yapma fırsatımda oldu 23 nisanda arkadaşıma aldık. Diğer baktığım araçların içinde sıfır olarak alabileceğim tek dizel otomatik ve SUV segmentinde olanı. Yakıt performans olarak yeterince tatminkar olduğunu düşünüyorum. Volvo v40 a gelince, daha önce hiç volvo kullanmadım. Görsel olarak çok beğendiğim bir araç. Ayrıca ford ile ortak parçaları kullandıklarını biliyorum ve sağlamlıklarını anlatmaya bile gerek yok sanırım. Performans olarak gayet iyi olduğunu ama yakıtta beni üzebileceğini düşünüyorum. Golf’lere gelirsek. 1.6 tdi dsg ile gayet iyi bir kombinasyon. Yakıt ve performans olarak başarılı. Benim asıl sorum 1.4 tsi dsg mk7,5 (125 yada150 beygir) olanları. Kullanma yada inceleme fırsatım olmadı. @Mert Yürüyen in golf ü ilk aldığında yazdıklarını hatırlıyorum. Benzinli arabaya bu kadar para verilir mi ? Verilir demişti. Bende verilebileceğini düşünenlerdenim sanırım. Focusu almadan önce sizin burdaki değerli yorumlarınızı tekrar tekrar okudum. Şimdi de yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. Bütçem 125bin civarı olacak. Benim bakmadığım aklıma gelmeyen başka marka model tavsiyelerinizi de bekliyorum.  Herkese hayırlı cumalar. 

    • Beğen 1
  4. 18.02.2014 - 02:53 tarihinde, Ozan Kar yazdı:

    Bugun km ayarlamaya çalışırken, Alperen abinin arabayı çökerttim. Anahtarı çeksem bile gösterge farlar vs çalışmaya devam ediyordu bagaj açılmıyordu araba çalışmıyordu. Ayrıca kmyide ayarlayamadık, neyseki akü kutup başını söküp takınca düzeldi de rahatladık. Yani bu tip riskleri göze almanız lazım.

     

    Bu işlemlerin bir zararı olup olmayacağı çok soruluyor. Hill Holder üzerinden açıklamaya çalışayım. Siz aracınızı Titanium yada style aldığınızda hill holderın çalışmasını sağlayan parçalarda hiç bir değişiklik olmuyor. Ancak Ford yada Otosan muhtemelen satış stratejisi olarak bu özelliği titanium dışında KAPALI olarak kodluyor. Bu aynı parçaların ne şekilde çalışacağını belirleyen "config" kısmı var bilgisayar buradan değerleri okuyup ona göre bazı aksamları çalıştırıyor yada çalıştırmıyor. Hill holderı aktive etmek için yaptığımız işlemde bu konfigrasyonu düzenlemek. Yani Fordun style ile titanium üretirken yaptığı değişikliği aynen uygulamak. Bu nedenle bu işlemin sorun çıkartması mümkün değil (Esas sorun, bu işlemi yaparken oluşabilecek en kötü seneryoda beyin zarar görebilir ki gerek yaptığım uygulamalarda gerek burda gerek rus forumlarında hiç duymadım, daha hafif sorunda işler karışır akü kutup başını söküp takınca düzelir). Ancak, başka bir sorundan ötürü bu parçalarda sorun olursa ve servis (yada otosan) böyle bir değişikliği farkederse her ne kadar alakasız olsada, bunu kullanmaktan çekinmeyecektir diye düşünüyoruM. Yine ancak, böyle bir durumda servise gitmeden önce bu değişikliği eski haline getirmek çoğu durumda mümkün olacaktır*. Belki biraz teknik yazmış olabilirim, anlamayan olursa bir kaç kere tekrar okumasını rica edeceğim, olmazsa konu içinde yazılırsa ve daha önce cevaplanmamış bir soru ise elimden geldiğince cevaplarım.

    *:teknik olarak böyle bir değişikliğin yapılıp geri alındığını anlamakta tabi ki mümkün ancak araçlarımızda bu uygulamanın olduğunu SANMIYORUM.

    Özetle işlemi kabloyu araçtan söktükten sonra, bu işlemlerle ilgili %99.99 sorun yaşamazsınız.

     

     

    Rusların Focus2 (ve türevleri) için olan programından sonra uzun süredir beklediğim Focus 3 (ve türevleri) versiyonu çıktı.

     

    Program temel olarak IDS(fordun kendi yazılımı) ile ayarlanabilen değişiklikleri yapmaya yarıyor.

     

    ÖNEMLİ UYARI

    Program hem USB hemde Bluetooth cihazla çalışabiliyor ancak bluetooth sorun çıkarabiliyormuş, kablo tavsiye ediliyor.

    Programla işlem yaparken çeşitli arıza kodları oluşabiliyor, FORscan vb bir programla bunları silmek gerekiyor. Standart ELM tüm modullerdeki kodları silemiyor ancak kalmasının bir zararı olmaz.

    Bu programla yalnızca yazılımsal değişiklikler yapabilirsiniz, örneğin aracınızda bluetooth modulu yoksa ve var olarak yazarsanız ya çalışmaz yada arıza verir.

    Okuma ve yazma sırasında araç ilginç tepkiler verebilir normaldir.

     

    DAHA ÖNEMLİ UYARI

    Daha önce IDS ile benzer değerlerle oynarken araç kafayı yemişti, sanki aküsü yokmuş gibi davranıyordu. Bu yüzden bilmediğiniz veya gereksiz değerleri değiştirmeyin. Böyle bir durumda aracı çektirmek veya usta getirmek gerekebilir. Neyseki, araç o halde iken bile OBDden ulaşılıp fabrika çıkışlı değerler geri yüklenip düzeltilebiliyor, bu program da bunu yapabiliyormu bilmiyorum.

     

    program: http://ford.xtlt.ru/FoCCCus/

    (son sürümü indirin)

    (Makyajlı focus için en az 0.8.6)

     

    Bu linkten aracınızdaki varsayılan değerleri ve alternatiflerini görebilirsiniz:

    http://ford.xtlt.ru/ab/

     

    Fotoğrafta örneği görülen ELM327 Kablonuzu bilgisayara ve arabaya bağladıktan sonra programı açıp devam ediyoruz. Aracın OBD portu, far kumandasının altındaki gözün arkasında, bu gözü açıp kenarlarından esneterek tamamen aşağıya doğru açtığınızda alt tarafta beyaz soketi görürsünüz.

     

    Kablo ve araca montaj anlatımı:

     

     

    İçerik Gizlendi

     

     

    Öncelikle programın kullanımı:(kurulum gerekmez zipi açtıktan sonra programı çalıştırmanız yeterli)

    Not: Tüm işlemlerde kontak AÇIK motor KAPALI olacak.

     

    Programı açtığınızda aşağıdaki gibi bir ekran geliyor

    1_zps43e7b14b.png

    1) ELM adaptörünüzün bağlı olduğu portu seçiyorsunuz

    2) ELM adaptörünüzün hızını seçiyorsunuz(%99 38400 dür ancak hata alırsanız farklı değerleri deneyebilirsiniz veya FORscan kaçla bağlanıyor bakabilirsiniz). Veya otomatik seçeneğini kullanabilirsiniz. Yeni sürümlerde "Maximize Speed" Seçeneği var, bu seçenek bazı kablolarda çalışmıyor. Hata alırsanız bu seçeneği iptal edin.

    3) Open tuşuna basıyorsunuz

    Sonrasında aşağıdaki ana ekran geliyor

    2_zpsde457f48.png

    1) Read From BCM tuşuna basarak aracın gem modulundeki değerleri okuyorsunuz.

    2) Değerler okunurken %100 olana kadar bekliyorsunuz, eğer ilerlemiyorsa yada hata veriyorsa 1. adımı tekrarlayın.

    3) İstediğiniz değişiklikleri yapıyorsunuz

    4) Write to BCM butonunu tıklayarak değişiklikleri araç üzerinde kayıt ediyorsunuz.

     

    İşe yarayan fonksiyonlar (aksi belirtilmediği sürece modifiyeli elm gerekmez)

    1) Otomatik kilitleme

    #32 Automatic locking by speed seçeneğini Automatic Locking olarak değiştirin.

    2) Lastik Ebatı 

    #51 Tire circumference ve #70 Tire dimension seçeneğini istediğiniz değere getirin.

    3) Hill Holder

    #218 HillLaunch Assist seçeneğini 02- With Hill Launch Assist değerine getirin, kaydettikten sonra yukarıdaki ABS menusunden Initialize ECU butonuna tıklayın.

    Ads1310z_zps6612ff4c.png

    4) Lastik basınç uyarı sistemi.

    Not: çalışma prensibi abs sensörünü kullanarak tekerlekler arasında hız farkı varmı diye bakmak. Yani pasif bir sistem. Var olan değerleri kaydedince bunları öğrenmesi için bir kaç km kullanmak gerekiyor, lastik basıncı düştüğünde ise aynı şekilde farkı görebilmesi için bir kaç km kullanılması gerekiyor. Ayrıca bütün basınçlar eşit düştüğünde sistem bunu algılamıyor. Yani sistem uyarı vermezse basınçlar normal demek doğru olmayabilir, ama uyarı verirse bi değişiklik var demektir.

    #101 Tire pressure monitoring system seçeneğini 44- Deflation Detection System değerine getirin, kaydettikten sonra yukarıdaki ABS menusunden Initialize ECU butonuna tıklayın. Son olarak ayarlardan var olan basıncı kaydetmeniz gerekiyor.

     

    Ayrıca eklediğiniz modullerin aktivasyonunu yapabilirsiniz.

     

    Kilometre ayarlama

    Bu işlem için ELM327 adaptörünüzün MS-CAN desteklemesi gerekmektedir, standart adaptörü modifiye ederek bu özelliği kazandırabilirsiniz, googledan nasıl yapılacağına ulaşabilirsiniz. Ayrıca sadece yukarı yönde ve o anki km 1000den küçükse yapabilirsiniz.

    1) Yukarıdaki anlatımın programı açma kısmını uygulayın

    2) Yukarıdaki bölümlerden IPC seçeneğine tıklayın

    3) Odometer bölümündeki Read butonuna tıklayın, kutuda o anki km yazacaktır.

    4) Yeni değeri yazıp Set butonuna tıklayın.

    Çok Önemli: Eğer ayarladığınız KM 1000den büyükse geri dönüşü yoktur.

    Ve tekrarlanamaz yani örneğin, göstergedeki km 100 gerçek km 20000 siz önce 10000 sonra 20000 yapayım derseniz 10000de kalırsınız, sonrasında IDS gerekir. Tavsiyem öncesinde 1000den küçük bir değere ayarlayın(örneğin 900) sonrasında gerçek değere ayarlayın.

     

    TFT (~=Büyük) Ekranlı Gösterge değişimi sonrası DTC silinmesi

    Bu işlem için ELM327 adaptörünüzün MS-CAN desteklemesi gerekmektedir, standart adaptörü modifiye ederek bu özelliği kazandırabilirsiniz, googledan nasıl yapılacağına ulaşabilirsiniz.

    Önce bilgi: Aracın konfigrasyonu BCM (body control module=gem=beyin)de tutuluyor, ayrıca yedek olarak IPC (instrument panel cluster=gösterge)de de tutuluyor. Göstergeniz herhangi bir sebeple değişirse IPC ve BCM arasındaki verilerde tutarsızlık oluşuyor. Bu yöntemle konfigrasyon BCMden okunup IPCye kaydedilirse bu DTCler silinir.

     

    İşlem

    1) Read From BCM tuşuna basarak aracın gem modulundeki değerleri okuyorsunuz.

     

    2) Değerler okunurken %100 olana kadar bekliyorsunuz, eğer ilerlemiyorsa 1. adımı tekrarlayın.

    3) ELMyi MSCAN moduna alıp Write to IPC butonuna basın, eğer ilerlemiyorsa tekrar deneyin.

    Herkese hayırlı pazarlar. Geçen gün burdan trend-x aracı olan bir arkadaşımız yazmıştı bluetooth ile özellikleri aktif edemediğini kablolu birine ihtiyaç duyduğunu. Dün akşam geldi herşey hazırdı elm kablosunu araca ve bilgisayara bağladık defalarca denememize rağmen bi türlü yapamadık. Bağlanmıyor bile.  Belki proğramın sürümü eskidir dedik 3 farklı sürüm ile denedik yine olmadı. Aynı kabloyla ben kendi focusuma ilk seferde yapmıştım halbuki ? sizlere danışmak istedim birde

  5. 15 saat önce, Tuncay Akyildiz yazdı:

    Bnde beylikduzundeyim blueottlu elm cihazi aldim bnla yapamadim kabloluyu kullanablrmiyiz bi iletisime gecsek kafayi yedircek bana en sonunda 

    Kablosuz cihazla olmuyo sanırım. Ben burdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine aldığım kablolu cihaz ile yaptım. Bugün müsaitim aslında laptopu getirin halledelim ?

    • Beğen 1
  6. 17.10.2017 - 20:43 tarihinde, Sergen Kesgin yazdı:

    Benim beyoğlu arkadaşımda çok istiyor ondada focus var oda çatalcada oturuyor işyerimiz beylikdüzünde

    Yapamadıysanız yada yaptıracak birini bulamadıysanız diz üstü bilgisayarınızı alın gelin kablo bende var proğramı da belleğe atarım istediklerinizi aktif ederiz. Bende beylikdüzünde oturuyorum

  7. Siz önce muayeneye girin sonra muayene istasyonunun vermiş olduğu belgede plaka ile ilgili kusur ( app-vida mevcut-okunmuyor-vs..) belirtilmişse o belge ile şoförler odasına gidip plaka sayınız değişmeden yeni plakalarınızı bastırabilirsiniz. Artık emniyete gitmenize gerek yok yani :sofeer: Tabi işlem görmemiş plakalarınız varsa onunla gidin ikinci kez muayeneye girmekle uğraşmazsınız.

  8. 2 saat önce, İsa yazdı:

    Araç ön camına taşın gelmesine bağlı oluşan çatlak ve pul şeklinde dökülme şeklinde hasar oluşumunda cam onarımı yaptırılabilir mi, eğer yapılırsa iz, renk değişimi vs oluşuyor mu. Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum, teşekkürler

    Böyle bir çatlak ise malesef değişim olur. kaskonuz varsa ücretsiz cam değişimi yapılır. Şayet yoksa 400-500 tl civarında bir ücretle yeni cam taktırabilirsiniz. Bu kış camıma ve kaputa buz düştü de ordan biliyom ?

    IMG_7688.JPG

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.