Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

sinan yücel

Üye
  • Toplam İleti

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

sinan yücel en son Mart 16 2018 tarihinde kazandı

sinan yücel daha önce lider oldu!

sinan yücel Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    2017 Mercede E-180
  • Meslek:
    Oto Galeri
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

sinan yücel's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

19

Toplam Beğeni

  1. Keşke fordun araçlarını audi mühendisleri tasarlasa.
  2. Demek istediğim her ülkenin kendine has bir tasarımı ve ekolü var. Bknz. Fransız, japon, kore vs.. markalarına tasarımda hatlar kendilerine has şekillerde. Detaya girmiyorum malum hepimiz piyasa araçlarını biliyoruz. Mühensilerin hangi milletten olduğu hiç önemli değil. Hiç bir marka karakteristik yapısından vazgeçmiyor. Ford bu konuda zayıf gerçekten korelilerin dahi gerisinde, fransızlarda geçeli çok oldu. Fakat en azından japonlardan ve çin markalarından önde.
  3. Kimse almanlar gibi araç tasarlıyamıyor, göze hoş gelen akıcı, estetik ve kaliteli bir duruş sergiliyorlar.
  4. Fordun 8 ve 10 vites otomatiğini uzun zamandır takip ediyorum. Zaten ford gt ye de ayrıca merakım var. En çok nette takip ettiğim F serisi, Explorer, expedition. Ben sadece viraj performansıyla düzdeki max hızlarını ayrı değerlendirdim araçlar için böyle testler vardır. Viraj performansı hızlı olan en iyi araç demedim. Bknz. nürnberg pisti testleri.
  5. Viraj testlerinde rakipleriyle ilgili bir kıyaslama hakkında bilgim yok, dedikleriniz doğrudur elbette. fordun şasesi, alt yapısı, sürüş dinamikleri gerçekten başarılı olduğunu düşünüyorum, dünyada öncü markalardan benim gözümde. Tabi düz vites zevk meselesi bişey diyemem. Fakat dediğiniz fiyatlara çıkıncada araç iç dışda daha güçlü estetik bir tasarıma sahip olmalı ne yazık ki fort bunu hissettiremiyor. Fakat yinede otomatik vites aracı daha bir lüx gösterir kaldıki şimdiki otomotikler çok seri. Sanırım ford bu güce motorla senkrone edebilecek otomatik şanzıman koymakta zorlanıyor. Benim bildiğim rakiplerinin hepsi otomatik. Gerekirse otomatik de Kulakçıklardan manuel kullanmakta zevkli olur ve aynı hissi verir diye düşünüyorum
  6. Evet aynı düşüncedeyiz, Rs nin yanından hiç biri geçemez. Fakat neyazık ki mercedes a amg ve audi rs3, focus rs yi geçiyor teslerde. En üzüldüğüm taraf bu. Hep fordun bir adım önünde gidiyorlar. Fakat yenin kasadan 400bg+ bekliyorum ve kaliteli bir otomatik şanzıman artık manuel yakışmıyor, düz vites sadece amerikada satılmalı.
  7. St diyorum ama gönlüm Vignale de, aklımda Active diyor, bir taraftanda Rs yi arzuluyorum. Hoş sedalı yaman bir çelişki içindeyim. Acaba bunların bir karışımı çıkar mı?
  8. Focus daha bir kaliteli ve özgün duruyor. Yeni focus ne zaman test edilecek acaba?
  9. sinan yücel

    Focus mu Octavia mı ?

    Yazdıklarınızın hemen hemen hepsine katılılıyorum fakat bir aracın genel performansını ülkemiz şartlarına göre değerlendirdiğimizde octavia gibi modeller daha fazla öne çıkıyor. Önce ki yazılarımda focusun belli şartlarda daha iyi konfor sunduğumu yazdım. Alıntıladığınız yazılarım bir bütünde anlatmak istediklerimin bir parçası siz bundan başka bir konu açmışsınız söylediklerini doğru ama konunun cevabına göre bir sonuç belirtmemişsiniz. Söylediklerinizin hepsini açıklamaya kalkarsam konu çok dağılır ve uzar. Fakat iddalarınızın bir tanesine cevap vereyim. 6 Ay önce son kasa focus sedan sattığım müşterim geçenlerde arayıp bunu almamı megane 4 vermemi istedi. Üstelik dört kişilik bir aile. Focus daha kalitelidir forddan şaşma dedim ama daha konforlu dedi. Ne deyim şimdi üstadım müşteriye. Anlatmak istediğim insanlar bu tarz araçlarda bizim yollarımızda daha rahat ediyor. Ayrıca pimpirikli kılı kırk yaran bir milletiz öyle tavsiye ile kimse araç almıyor fiyatlar bir birine yakın olduğu halde belli markaları son tüketici tercih ediyorsa bişeyler görüyorlar haliyle.
  10. sinan yücel

    Focus mu Octavia mı ?

    Peki Hocam dediğiniz gibi olsun saygılar..
  11. sinan yücel

    Focus mu Octavia mı ?

    Söylediklerinize haklısınızdır mutlaka üstadım. Ama işte dediğiniz gibi insanlar genel olarak aracı değerlendirip alıyorlar. O prestijde kolay sağlanmıyor, tüketicinin memnun olduğu şeyler varki belli markaları daha çok tercih ediyorlar.
  12. sinan yücel

    Focus mu Octavia mı ?

    Görüşlerinize saygı duyuyorum. Bişey diyemem ben sadece eski kasadan buyana onlarcasını sattığım araçlarla ilgili tecrübelerimş aktarıyorum. Tekrar söylüyorum kesinlikle tarafsızım. Ben konu sahibine faydam olsun diye bildiklerimi paylaşıyorum fordu kötülemek için değil yanlış anlamayın sakın.
  13. sinan yücel

    Focus mu Octavia mı ?

    Rica ederim Hocam. Herkesin bir işi var ben her işde evvela bilir kişilere danışırım mutlaka. Buradaki amacımızda daima objektif olmak ve formda olsun dışarda olsun tüketiciye yardımcı olmak bu vesile ile günah keçesi olmak beni etkilemez siz merak ermeyiniz. Sıfır daima sıfırdır 1 yada 1000 olmuş önemli değil. Daima ne söylediğini bilmeyen insanlara değil sizin gibi saygıdeğer kişilerle konuşmayı tercih ederim. Araç için görüşlerinize saygı duyuyorum bu zevk meselesi bir şey diyemem. Tüketici ile ilgili söylediğiniz herşeye katılıyorum fakat bu durum da çok eskide kaldı. Artık halkımız senden benden iyi biliyor herşeyi ve arştırmadan gelmiyor. Ben daha kimseye tavsiye ile ikna edemedim fikrini değiştiremedim. Herkes alcağı arabayı kafasına koyup geliyor nuh der peygamber demez ve bu durum hiç şaşmaz vede değişmez. Buna mukabilde biz kimseye tesir edemiyoruz. Hocam bu kıyasladığınız araçlarla ilgili ve tüketicinin tercihleriyle ilgili çok şey anlatırım ama buralara sığmaz. Siz bilimin en ileri üst düzeyinde akademik eğitim görmüşsünüz. Sizce büyük çoğunlukların passat, jetta, octavia, megane vb... araçları tercih etmeleri tesadüfü, bağtıllık veya önyargı, bilgisizlik vs... nederseniz deyin bunlardan ötürü olabilirmi. Şimdi konu sahibi focus mu octavia mı diye danışıyor. Eğer durum sadece zevk, beğeni meselesi olsaydı kendisi beğendiğini tercih edip veyahut sırayla araçları alarak değiştirip deneyimlemezmiydi ! Neden emin olduğu zevk verdiği focusu almakta tereddüt etmekte ki? Demekki olayın için de satış öncesi, sonrası bir takım maddi etkenler sözkonusu. Malumunuz piyasa aracı olması, kolay hızlı satılması, yedek parça, servis vs..... ilaveten afedersiniz ama iz açıklığı dingil mesafesi doğrudan konforla ilgilidir. Bunu 94 bu yana kendi kullandığım araçlar da dahil olmak üzere araçların gelişiminde net bir şekilde deneyimleyerek görmüş de oluyorum. Tabi bu deneyimle ilgili değil teoride de durum böyle servis ustalara satış temsilcilerini danışabilirsiniz. En ufak örneği d segmenti araçlar neden çok komdorlu. Aynı teknolojiyi malzeme kalitesini en full paketini c sınıfındaki bir araca ekleseler sizce d sınıfının yerini alabilirmi. İki sınıf arasındaki fark neden oluşuyor dersiniz!!?
  14. sinan yücel

    Focus mu Octavia mı ?

    Serkan bey duygusal yaklaşıyorsunuz. Biz yaşadığımızı söyleri. Fordu severim ama bildiklerimi de söylerim tarafsız olmak zorundayım işim gereği. Şimdi müşterilerin düşüncesini ve araçlar arasındaki farklılıkları anlatmak uzun sürer. Focus daha bireysel bir araç usta olduğu konuları tüketicinin fark etmesi çok zordur. Pratikte olaylar çok değişiyor. Genel olark insanlar jetta, octavia benzeri araçlarda daha rahat ettiğini söylüyorlar. Mesela yukarıdaki örnekte verdiğim focusu yakın bir müşterime satmıştım, geçenlerde aradı bunu al megan ver bana diyor. Hadi buyur gel anlat focusun marifetlerini....
  15. sinan yücel

    Focus mu Octavia mı ?

    Evet aynen belirttiğiniz gibi teorideki ifadesi iz aralığı oluyor. Yakup bey görsellik konusun da zevklerin tartışılmayacağı malum bu konu hep yorumlarla uzar gider sizlerle hem fikirim. Fakat içerik teoride de pratiktede de açıkça ortaya çıkar. Burda mutlaka yorum farklılığı değil, bilgisizlik vardır. Bilmeyen anlamayan insan kendi hislerine göre yorum yapar. Örneğin ben aracın , ön takımdaki sesi, rot kollarındaki boşluktan mı , bozukluktanmı; esnekliğinide amörtisören yağ kaçırmasından mı yoksa patlak olmasından mı veyahut lastiğin türünden, basınçtaki farklılığından mı kaynaklandığını bilemiyorsam aracı kafama göre kötüler yada överim. Araçları ilk test eden kişilerden biri sizsiniz. Yeni kasa gelince fark edip etmedeğini siz söylersiniz zaten. Aklınıza gelirsem bana da selam etmeyi unutmayın inşallah.?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.