Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erdem Ay

Üye
  • Toplam İleti

    178
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    2

İletiler, Erdem Ay tarafından oluşturuldu

  1. Benzer sorunu bende yaşadım malesef. 2023 kasım çıkışlı benim aracımda. Sanırım 3k km de dpf aşırı yüklendi aracı sürün uyarısı verdi. Tespitlerim, normal modda olsa bile şanzıman ekonomi odaklı. Tabir yerinde ise motoru boğarak kullandığınızda bu durum ortaya çıkıyor, ya sakin kullanacaksınız ya da sport moda alıp devirli kullanacaksınız. Bu durumda 3-4 gün olan rejenerasyon işlemi 5-6 günlere kadar çıkabiliyor. 2017 model dizel focusumda çok daha azdı rejenerasyon sıklığı. Sıkı emisyon kuralları gereği bu arabada çok sık devreye giriyor. Olumsuz yanı motor yağı şehir içinde çok çabuk kirleniyor. Benim araç şuan 7k km de yağ ömrü %40 civarlarında, yani 11-12k km de yağı değiştirmem gerekecek. İyi tatafı ise çok sık rejenerasyon yaptığı için dpf temiz kalacak ve daha uzun ömürlü olacak gibi geliyor. Bu arada sadece bir defa 250 km lik uzun yola çıktım.

  2. Biraz kalitelisi olsun diyorum bende. Hanımın Clio fabrikasyon kablosuz ama hemen hemen her gün bağlantı kopukluğu sorunu yaşıyor. Servise götüreceğim onu. Ama kablosuz büyük rahatlık her şeye rağmen.

    35 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

    Video oynatmayı açarım ben Ankara'ya gelince 😀

    Hocam çok iyi olur valla, misafirim olursun bu vesileyle😊

  3. Gürkan hocam selamlar, binmeyi düşünüyorum. sync3 olunca kablosuz mu oluyor bu ekran ya da ekran da şusn titanyum x modelleri gibi mi oluyor? Benim ekran bundan. Aklıma iki soru geliyor bu durumda, garanti ve maliyet konuları. Kabaca baktığımda en kral adaptör 3k civarı. Tabi performans vermez vs bilmiyorum hiç. Benim ekran fotosu böyle, sanırım sync 2.5 oluyor bu.

    IMG_2839.jpeg

  4. 10 saat önce, Yakup Ç. A. yazdı:

    Özel üretim 

    1.0 155 Active X otomatik ada mavi + cam tavan soruyorum otosan'a bu sefer de tuzlu olabilir 😄 Yakacağım kendimi.. Umarım yok getiremeyiz derler 😄 

     

     

    Ben her gün dizel otomatik kullanıyorum zaten günlükte, o yüzden çok istemiyorum ancak zorunda kalırsam tercih ederim. İyice öldürmüşler performansı, bir de yazılım işi çıkacak dizelde.

    Puma Hep Romanya idi abi şimdi otosan sahibi oldu o fabirkanın da. 

    Performanstan yana hiç sıkıntı yok bence, 120 hp olanı da kullandım çok fark edilir değil. Gayet yeterli ivmelenmesi. Yakıt da oldukça iyi. Active de sunulan tam bağımsız arka süspansiyon mis.. puma da yok bildiğim..

  5. 21 saat önce, Hüseyin B. yazdı:

    Merhabalar 

     

    Araçlar eskidikçe,mi yoksa düzgün ustayami denk gelemiyorum bilemedim..

     

    2005 model dizel c max aracimda sağ önden geldigini düşündüğüm , tümsek  çukur ve bozuk yollarda "lok lok " şeklinde ses geliyor

     

    1 hafta önce genel bakim yaptirdigim aracimda

     

    Ön iki salincak ( delphi marka)

     

    Ön iki zrot ( lemforder marka)

     

    Ön iki rot başı ( trw marka )

     

    Dış aks kafaları (skf marka)

     

    Ön iki amortisör-amortisör

    takozları-bilyaları - körükleri

    körük takozları  hepsi ( SACHS marka ) 

     

    Degisti fakat sag önden geldigini dusundugum ses gitmedi

     

    Ustam sag arka amortisor patlak diyo , şundan ses yapabilir bundan ses yapabilir diyor . 

     

    Sizler boyle durumla karsilastinizmi sorun ne olabilir

     

     

     

     

     

    Sanırım bahsettiğiniz parçaların hepsi yan sanayi, hani orijinal kullanmadınız keşke mümkün olduğunca aynı marka yan sanayi parçaları bir araya getirseydiniz. Sonuçta her üreticinin, üretim toleransları vs farklı olabilir, bu parçalarda sürekli bir arada çalıştığı için uyum önemli diye düşünüyorum. Belki yanılıyorum.. benzer durum eşimin Hyundai I10 aracında vardı, direksiyon kutusu komple değişmişti ve sorun düzelmişti..

  6. 8 saat önce, Ali Gök yazdı:

    arkadaşlar  nihayet araç geldi pazartesi günü teslim alacağım. ilk kez otomatik aracım olacak. arabayı sürerken özellikle dikkat etmem gereken neler var. 

    Dikkat etmeniz gereken bir şey yok. Sadece eğimli yere park ederken önce N konumuna alıp el frenini çekin ve aracın yükünü frene yükleyin sonra tekrar frene basıp P konumuna alın. Böylece şanzımana, bağlantı kulaklarına yük binmemiş olur..

  7. 3 saat önce, Mithat E. yazdı:

    Az önce İstanbul trafigine girdim vites geçişleri bazen çok yumuşak bazen çok belli ediyor silkeleme yapıyor bazen hepsi mi böyle acaba 

    Bence iyi bir ustaya gösterin, araca özgü bir sıkıntı olabilir. İstanbulda yaşayan forumdaşlar usta/servis önerisinde bulunacaklardır..

    • Teşekkür 1
  8. Bir saat önce, Ali Gök yazdı:

    arkadaşlar faturada 2023 focus titanium stil 4K 1,5L 115PS 85 AT yazıyor. 120 beygir değil mi bu araçlar bir de TCDİ yazmıyor. ben dizel diye alıyorum

    Emisyon gereksinimlerini karşılamak için 2023  model yılı ile gücü 120 den 115 beygire, torku da 300 nm den 250 nm olarak düşürdüler. Araç okdukça seri ve yeterli. Çok fark hissetmezsiniz yani.. Hayırlı uğurlu olsun.

  9. 7 saat önce, Fikret Ö. yazdı:

    Merhabalar,

    Şu anda aracımda kışlık lastikler var. Yazlık lastikler eskiydi ve yeni lastik almam gerekiyor. Continental ile devam etmek istiyorum. 235 50 18 lastikler.

    Arasştırdığım kadarıyla premiumcontact7 ve ultracontact şeklinde iki seçeneğe düşürdüm. Birbirlerinden farkları nelerdir? Hangisini almalıyım. 

    Ben 215 50 R17 PC 7 aldım ve 1000 km’ dir kullanıyorum. Çok viraj vs zorlamadım şimdilik ama konfor anlamımda da gayet güzel hissiyatı var.

    • Teşekkür 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.