Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Lastik Seçimi Ve Sorunu


Ruhan Muslu

Soru

Lastik şeçimi için fikir almak-paylaşmak istedim.

Geçen sene (kış girişine 2 ay kala yani ağustos ayında) 195 65 15 michelin energy saver+  kullanıyordum ve sağ arka lastiği kaldırıma çarpıp yardım. Yenisini almak için lastikçime gittim, oda bunun yenisini takmak yerine iade alıp (4jant+3lastik) bana 205 55 16 Michelin Primacy3 sıfır lastik ve aracın üstündeki siyah jantları teklif etti 700TL de ücret istedi, bende kabul edip taktırdım. Ancak sonrasında fren sorunu yaşamaya başladım. Ara sokaklarda 30-40km. hızla giderken panik fren dediğimiz fren şeklinde fren yapınca, yani freni kökleyince ABS nin direk devreye girdiğini gördüm, oysaki o hızda arabanın tabiri caizse zank diye yapışması gerekir di (En azından 15" lerde böyle olmuyordu), Ana yollarda yani şehirler arası yollarda 100-120km. arasında freni kökleyince kızaklama dan ve abs devreye girmeden direk durduruyor arabayı. Lastiklerin 4'ü de Alman malı ve 2013 20. hafta üretimi. Herşeye dikkat etmeme rağmen bu sorunu çözemedim, sıfır lastik nasıl olurdu da bu kadar kayardı. Lastikçiler sen çok sert kullanıyorsun zaten o yüzden dir dediler ama ben hızlı giderken olmuyor ki 30-40 la ara sokaklarda oluyor dememe rağmen çözüm bulamadılar.

Bende Lastik için baya araştırma yaptım; ADAC ın 2013 yaz lastik testlerinde (195 65 15 ebatını bulabildim) sonuçlar aşağıda ki tabloda görülüyor;

Dunlop Sport Bluresponse tüm değerleri en iyi görünüyor, sadece sırt deseninden dolayı 2. liğe düşmüş ama genede ben bu lastiği almayı düşünüyorum. Mayıs ın başında geleceği söyleniyor sabırsızlıkla bekliyorum.

Bende hem bu sorunumu, hemde araştırmamı paylaşmak istedim. Bu lastik yurt dışında 2012 den beri var ama ne hikmetse Türkiye ye bi türlü gelemedi. Dört gözle bekliyorum. Sizlerinde Lastik konusunda ki deneyimlerinizi ve araştırmalarınız varsa paylaşmak isterim.

 

wymufcxt.jpg

 

 

 

dhonzm3u.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

30-50 km hızlarda abs nin daha çabuk devreye girdiği doğrudur. bence normal..siz eski ebatlarda böyle bir şey yoktu diyorsunuz, lastik farkından olabilir. diş sayısını ve hamur bileşimi farkını bilmek lazım.

 

bugün lastikçideydim, kimileri michelin in diye kormoran, goodrich alır. artık AB etiket uygulaması var malum.

firma kormoranın yakıtına F etiketi yapıştırmış, saver a B mesela. demekki pahalıysa var bir kerameti..

 

aracınızın normal ebatı 205 diye biliyorum, siz neden 195 kullandınız. geniş ebata geçince cm2 ye düşen yük hafiflediğinden araba yere daha az basıyordur. bir de lastik farkı girince işe, normal diye düşünüyorum.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

aracınızın normal ebatı 205 diye biliyorum, siz neden 195 kullandınız. geniş ebata geçince cm2 ye düşen yük hafiflediğinden araba yere daha az basıyordur. bir de lastik farkı girince işe, normal diye düşünüyorum.

Aracı aldığımda üstünde 195 65 15 kara jant vardı, 2.el aldım tabi fabrika çıkış ebatıymış. Model olarak değişiyor olabillir benim araç Trend X. Belkide titanium olanlar 205 olablir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.