Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.0 Ecoboost Rolantide Titreme Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Benim 1 0 eb'da da titreme sorunu vardı. Eski minibüsler gibi rölantide sarsıntılı çalışıyordu. Bujiler değişti sorun anında düzeldi. O haline göre şuan %10 sarsıntılı. Ekran da rölantide 0.61 ve 0.71 litre/saat gösteriyor. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Konu hortlamis. 

Alper bey bilgi icin tesekkurler. 

Bendeki sorun halen devam ediyor. Bujiler serviste degismisti titresimi etkilemedi.

Garantiden pahali olan ust takoz degismisti buraya yazmamisim. Buyuk miktarda azalmisti ama 6 ay gecmeden yine cogalmisti. Suan cok daha fazla titriyor. Hatta kapiyi actigimda kapi bariz sekilde sallaniyor. 

Servis normal diyor bu duruma. En son sordugumda takozun birinin fiyati 1000tlye yakindi. O yuzden degistirmekten vaz gectim. Titresimli olarak binmeye devam ediyorum. 

Deviri biraz arttirinca titresim  kesiliyor. Aslinda serviste yazilimla devri bir miktar arttirsalar sorunum kalmiyacak. Bu durumu yakit tuketimini ne derece etkiler yada boyle bir imkan varmi bilmiyorum. Hos yetkili servis imkan varsa da yok der ?

Yanıtlama zamanı:

Özgür hocam bende de buji değişimi 1 hafta işe yaradı. Rölantideki ve sıcak motordaki aynı titreşim geri geldi. Maf sensörünü temizledim çok etkisi olmadı. Ben de konu açtım bununla alakalı hayırlısı bakalım. 

Yanıtlama zamanı:

dizel f3 lerin titreşim sorunu vardır. biladerin takozlar iki kere değişti yine eski haline geldi araba. rolantide direksiyonda hissedilir titreme vardı.

benim 1.0 a gelince nadiren direksiyonda titeşim hissedilir. ama öyle kapı sallanması vb hiç bir sorun olmadı. 

önceki mesajınızı okudum devir kadranda 750-800 gibi görünür ama test menüdeki değer doğrudur 900 devirdir. tüketim 0.6 dır.. 0.5 e düştüğü görülür..

akü değişimi oldumu hiç.. etkilermi bilmiyorum ama akü değiştirin araba 6 yaşına gelmiş..

birde kıbrıs aşırı nemli ve sıcak oksijen emişi nasıl acaba.. hoş antalya ve istanbulda binen arkadaşlarda var.

arabada aşrı yakıt tüketimi yoksa, test menü 900 gösterip ciddi dalgalanma yapmıyorsa.. illa bir sorun vardır ama ciddi değildir diye düşünüyorum. 2 senede bir şeyler olurdu.

Yanıtlama zamanı:

Benim 1.0'ın rölantisi ısınınca 840 oluyor. Soğukken 1200'den başlıyor normal olarak. 

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Aku degisimi bende etki gostermedi. Devir 904 914 rpm arasinda. Yani olmasi gereken aralikta ve dalgalanma yok. Yinede titreme yapiyor. Acaba serviste devri arttirma imkani varmi? Yakit tuketimine cok etki edermi acaba? 

Sorunu cozemedim takozda cok pahali oldugu icin degsitirmek istemiyorum. Sorun duzelmezse bosa para vermis olacagim

Yanıtlama zamanı:
10.01.2019 - 13:25 tarihinde, Özgür Yıldız yazdı:

Aku degisimi bende etki gostermedi. Devir 904 914 rpm arasinda. Yani olmasi gereken aralikta ve dalgalanma yok. Yinede titreme yapiyor. Acaba serviste devri arttirma imkani varmi? Yakit tuketimine cok etki edermi acaba? 

Sorunu cozemedim takozda cok pahali oldugu icin degsitirmek istemiyorum. Sorun duzelmezse bosa para vermis olacagim

Motor kulağının işlevini yitirmesi gözle görülebilen bir durumdur. Ezilmesinden ve yağlı olmasından anlaşılabilir. Böyle ise boşa gitmemiş olur paranız. Bir de takozun komple değişmesi yerine sadece kauçuk malzemenin değişmesi de söz konusu olabilir. Ford'ta başka modellerin olabiliyor. Sadece kauçuk tarafını söküp parçacıya göstererek alacağım ben. 

--13 dakika sonra eklendi--

https://www.hepsiburada.com/yedek-parca-evi-ford-connect-motor-takozu-tek-p-HBV00000GQ64F?magaza=Yedek Parça Evi&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto-yedek-parca.pla&gclid=Cj0KCQiAmuHhBRD0ARIsAFWyPwgpNAW6QINIYNSTtIYVr74v9ZBsxy3pPFKVM_BKvb5sqZvDBVK8cg8aAgBTEALw_wcB

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar daha önce söylemiştim ama tekrar yazayım.. Titreşim olayları bende de vardı sarsıntılık Vs...  1.0 Ecoboost Motor araçlarının Volantı pahalı ama yapcak birşey yok gittim orjinal Volant aldım nazar değmesin taktırdığım günden beri titreşim bulunmuyor çok rahatladım yani,, aracın ivmelenmesi olsun performansı olsun olumlu yönde arttı gözle görülür şekilde 

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Aykut Kara yazdı:

Arkadaşlar daha önce söylemiştim ama tekrar yazayım.. Titreşim olayları bende de vardı sarsıntılık Vs...  1.0 Ecoboost Motor araçlarının Volantı pahalı ama yapcak birşey yok gittim orjinal Volant aldım nazar değmesin taktırdığım günden beri titreşim bulunmuyor çok rahatladım yani,, aracın ivmelenmesi olsun performansı olsun olumlu yönde arttı gözle görülür şekilde 

Baskı balata değişim zamanına kadar ben de bu şekilde devam edeceğim. Öncesinde katalizör temizliği yaptıracağım. Sizin adınıza sevindim ?

Yanıtlama zamanı:

volant a ne olmuş olabilir de değişim sorun giderdi? size bir açıklama yaptılar mı?

burada eski volanla yenisinin parça kodu farklı mı bakmak lazım, farklı ise kronik olabilecek bir sorun giderilmiştir yeni üretimle..

ilk çıkan dsg şanzımanda kavrama A-B-C diye biri sürü versiyon çıktı ilk a versiyon 40k da dağılmaya başlayınca

@Aykut Kara

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

volant a ne olmuş olabilir de değişim sorun giderdi? size bir açıklama yaptılar mı?

burada eski volanla yenisinin parça kodu farklı mı bakmak lazım, farklı ise kronik olabilecek bir sorun giderilmiştir yeni üretimle..

ilk çıkan dsg şanzımanda kavrama A-B-C diye biri sürü versiyon çıktı ilk a versiyon 40k da dağılmaya başlayınca

@Aykut Kara

Bence volan yaylarının işgörmez olması veya baskı balatasına sürten yüzeyinin aşınmasıyla alakalı idi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.