Yanıtlama zamanı: Mart 25, 201511 yıl comment_294322 Benim araç 2013 focus 3 tit 1.6 powershift şehiriçi ortalama 15 litre yakıyordu. İlk bakımı yaptırdıktan sonra 13 litreye düştü. Bu değerler pompa ölçüm değerleri ( litre/km). İki defa servise gittim yazılım güncelleme yaptılar ancak değişen bir şer yok. Depo ölçümü yaptınız mi ? Ben kış kısa mesafe şehir ici performanslı kullandığımda 10 lt civarı yakıyorum. Sakinle 8 lt çekebiliyorum. Sorun ölçüm sisteminde mi diye merak ettim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201511 yıl comment_294761 Evet depoyu doldurup kilometreyi sıfırlıyorum depo bitince yakıt alıp hesaplıyorum ( litre/kilometre X 100) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201511 yıl comment_294764 Gidip arabamı öpesim geldi. Normal kullanımda ağırlıklı şehir dışı karma tüketim 21-23 kuruş aralarında geziniyor. Bu değerleri görünce "Aman Tanrım!" didim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201511 yıl comment_294779 Evet depoyu doldurup kilometreyi sıfırlıyorum depo bitince yakıt alıp hesaplıyorum ( litre/kilometre X 100) Bir servise gösterin hic normal değil. [emoji593] [emoji31] Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 2, 201511 yıl comment_296234 2 gün once servise götürdüm. Şamzıman yazılımını güncelleyip arabayı verdiler. Yanlarındandaydım bi kontrol edin dedim bi sorun olsa bilgisayarda çıkardı dediler. Israr edince uzun yolda ölçüm yapın şehir içi otomatik araç çok yakar diyorlar. Fabrika verisi 8-9 lt bu araç 12 litre yakıyor dedim uzun yol ölçümü yapın öyle gelin diyorlar. Bilgisayara bağlamak dışında birşeyden anlamıyor gibiydiler. Nisan 2, 201511 yıl Ersin Kocaman tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 2, 201511 yıl comment_296273 Çok sorun değilse bir uzun yol yapın. Çıkın otobana yada az trafikli yola cep telefonuyla tüketimde kayda alin. Bide bu var ama depo ölçümü yaptım diyorsunuz. Yol Bilgisayarı Ortalama Tüketim Değeri Kalibrasyonu. Profile bakınca yaşadığınız şehri gördüm. Yakıtı güvenilir bir kaynaktan mi alıyorsunuz. Sorunun kaynağı bu olabilir. Nisan 2, 201511 yıl volkan onder tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 3, 201511 yıl comment_296461 Pompa ölçümü ile yol bilgisayarı değeri arasında sadece 0.1 litre fark var oda fark sayılmaz. Yakıtı shell den alıyorum. Fırsat bulursam hafta sonu bi uzun yol deneyeceğim. Yada altta delik varda oradan mı akıyor benzin böyle çabuk bitiyor. Bir benzin deposunu doldurmaya çalışan Ersin öğretmen İstasyonda 100 km de 12 litre benzin dolduran shell pompası ile dolduruyor , altta motora giden ve yine 100 km de 12 litre yakıt boşaltan musluka depoyu kaç kmde doldurur. Nisan 3, 201511 yıl Ersin Kocaman tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın