Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

3000 Devirden Sonra 'motor Arıza' Uyarısı Ve Titreme


Muammer Kaya

Soru

Arkadaşlar 2010 titanium focus'um dün itibari ile hemen hemen her viteste 3000 devir üstünde titreme ve 'motor arıza uyarısı veriyor.titreme 1-2 sefer oluyor ama uyarı devamlı yanıyor ve sönüyor.

Acaba dpf den olabilir mi? (tıkanma gibi)

Yardımlarınızı bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 6 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 1

Arkadaşlar dün sorunum çözüldü.

Sorun şu çıktı; Krank kasnağının oradaki sensörün civatası gevşemiş (bilgisayarda krank hatası çıktı). O gevşeyince motor kendini korumaya alıyormuş. Civatayı sıktılar sorun çözüldü.

Adamlar neredeyse para bile almıyacaklardı. Bi siftah attım yetti :) .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bilgisayara bağlatıp bir arıza koduna baktır hocam. DPF olma ihtimali yüksek. Çekişte düşüş , yakıtta artış mevcut mu ? Ben benim eski focus'u  izmitte özel ford servisinde 200 tl'ye dpf'yi temizletmiştim,arıza kodlarından dpf dolu uyarısı veriyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arkadaşlar bir süre önce aynı konuda başka bir başlıkta sorunumu dile getirmiştim. Bugün de aynı sorunla ilgili olduğunu düşündüğüm bir "motor arızası" uyarısı aldım. Hemen focusclub sitemizde bu konuyla ilgili bir başlık var mı diye arattım ve burayı buldum. Bizim 2.5 tdci focus'ta da aynı bu başlıktaki sorun vardı. Yani tıpa tıp aynı sorun anlatıma göre. 3000 devirden sonra diyordum ben de meğerse 2500 devirden sonra bir böğürme sesi geliyormuş. En sonunda gösterelim dedik. Tanıdık yerlere gittik motorda problem olsa sürekli bir arıza gösterir dediler. Yine bilgisayara bağlayın dediler. Bağladık sonrasında. Bahsettiğim motor arıza uyarısı turbo ile ilgili anlık bir durum ile ilgiliymiş. Beyinden hatayı sildiler. Arabada ikinci viteste olan silkeleme bu işlemden sonra neredeyse ortadan kalktı. Ancak bizim böğürme işlemi halen devam etmekte. Soruna çözüm olarak net bir şey bulamadık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.