Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Tayfun K.

Üye
  • Toplam İleti

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tayfun K. tarafından yazılan her şey

  1. Abi teşekkür ederim. Sanki bir çekişten düşme hissettim dün ses biraz daha belirginleşince. Biz de memleketteyiz ve hâliyle burada elletmek istemiyoruz arabayı. Bir şehir merkezindeki ford servisine göstermek en iyisi galiba.
  2. İyi forumlar. Tdci Focus'umuzda gaza yüklenildiği anda(araç durduğu yerde) turbo uğultusuna benzer bir ses gibi, devir yükseldikten sonra inene kadar kedi gibi miyavlama sesi beliriyor tabiri caizse. Sizce sorun nedir? Bilgimiz olmadığı için aklımıza direkt "acaba turbo mu arızalı?" sorusu geldi. Ancak turbo arızalansa yol bilgisayarı uyarı verir diye düşünüyorum ki bu başıma bir defa gelmişti. Şimdiden teşekkür ediyorum... Videodaki sesin biraz daha cılızı. Bu video başka bir araca ait.
  3. Servise götürmeden önce devridaimi değiştirmediğimizin farkına vardım. İnternette biraz araştırdım ve devridaimin aynı yukaridaki videolarda olduğu gibi sürtünme sesi yaptığına dair verilere ulaştım. Servise götürdük ve sorun tahmin ettiğimiz üzereymiş. Ustalar devridaimi "daha gider bu" diyerekten yerine takarken servisler triger değişiminde hiç incelemeden devridaimi de değiştiriyormuş. Çünkü ömrü triger ile birlikteymiş...
  4. Yani o kadar kişiye gösterdik, masa başı elemanı bizimle tura çıktı ve leb demeden leblebiyi anladı. İş gerçekten de bilen kişide bitiyor.
  5. Aynen öyle Ramazan abi. Sabitlenme işleminden bahsetti ilgilenen arkadaş da dediğin gibi. Ses çıktığı anda vitesi elledi sesi hafifletti, elledi hafifletti.
  6. Kaan abi sesi yakından duymayınca video tamamen yansıtamıyor Estağfurullah
  7. Şahsuvaroğlu Maltepe servisindeki arkadaş ilgilendi ve "vites spiralleri ses yapıyor" dedi. Bu da böyle dursun. Yaptıracağız kısmetse.
  8. Bugün arabayı çalıştırdığımda sesten eser yoktu denecek kadar bir yuvarlama sesi geliyor. Bu kadar ses sorun teşkil eder mi? Yani ses ilk triger değişimindeki gibi değil. Çok çok az.
  9. Can damarı desene abi Link hata veriyor bu arada. Aha şimdi izledim hahahaahadsf nasıl görmemişim bunu yav.
  10. Abi çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... Bi' de silkeleme işlemi var tabi. Araç 2. viteste yaptığı silkelemeyi geçen 3. viteste devir çok da düşük olmadığı zaman gaza dokandığımda sanki gaz istiyormuş gibi itekledi, kendini ileri atıp silkeledi. Acaba diyorum bununla bir alakası var mıdır. Çünkü bu triger sesi en başta bizim arabayı bir hata ile istop etmesine yakın frene basarak vurdurmuş olmamız ile kendini ele vermişti. Bir alaka kurarak anlamaya çalışıyorum...... Bu triger anladığım kadarıyla çok önemli bir parça. Yani motora zarar verip indirecek noktaya gelebiliyormuş.
  11. Kaan ağabey, tanıdık bir ustamıza götürmüştük.
  12. Arkadaşlar arabayı aldıktan hemen sonra ilk triger değişimi gerçekleştirmiştik bizim araçta. (107.000'de alındı araç) Ses aynen bu videoda çektiğim şekildeydi: Sonra youtube'de bir video daha buldum peugeot 308 ile ilgili aynı sesi barındıran: Sonrasında 308 videosundaki gibi triger seti değişiminden sonra ses kesilmişti. Lakin geçen fark ettim ki bu sesin aynısı ancak biraz daha zayıfı tekrardan ortaya çıktı. O sesi de videoya almak istedim ancak motor sesinin ardından baskın bir ses değil. Yani neden olabilir? Gevşedi mi, çok mu gerildi vb. Yorumlarınızı bekliyorum.
  13. Yakup ağabey, aşağıdaki videoda araba biraz zorlandığı için ilk saniyede zırıltı belli oluyor(tam 3000 devirde). Sen de haklısın normal sesi de gösterebilme şansım olsaydı. Zırıl zırıl beynimde torpido titremesi sesi yankılanıyor. Artık bir konusunu açayım dedim
  14. Arkadaşlar bir başka konuda bu sesten bahsetmiştim ancak ayrı bir başlık gerekti. Bir türlü bu sesin kaynağı bulunamıyor. Araç çalıştıktan 1-2 dakika içerisinde motor tam ısındığında bu ses meydana geliyor. Vites değiştireceğiz devir yükselirken ister istemez bu ses o devirlerde ortaya çıkıyor. Tanıdığımız ustalardan biri bu sesi bilgisayar bulamaz mekanik bir ses dedi. Aynı bu aracın 3000 devirdeki böğürme sesi gibi: Sesleri tam kavramak için dikkatli dinlemek yeterli.
  15. Arkadaşlar bir süre önce aynı konuda başka bir başlıkta sorunumu dile getirmiştim. Bugün de aynı sorunla ilgili olduğunu düşündüğüm bir "motor arızası" uyarısı aldım. Hemen focusclub sitemizde bu konuyla ilgili bir başlık var mı diye arattım ve burayı buldum. Bizim 2.5 tdci focus'ta da aynı bu başlıktaki sorun vardı. Yani tıpa tıp aynı sorun anlatıma göre. 3000 devirden sonra diyordum ben de meğerse 2500 devirden sonra bir böğürme sesi geliyormuş. En sonunda gösterelim dedik. Tanıdık yerlere gittik motorda problem olsa sürekli bir arıza gösterir dediler. Yine bilgisayara bağlayın dediler. Bağladık sonrasında. Bahsettiğim motor arıza uyarısı turbo ile ilgili anlık bir durum ile ilgiliymiş. Beyinden hatayı sildiler. Arabada ikinci viteste olan silkeleme bu işlemden sonra neredeyse ortadan kalktı. Ancak bizim böğürme işlemi halen devam etmekte. Soruna çözüm olarak net bir şey bulamadık.
  16. Ben gördüm sanırım Markayı ve modelin üstünü kapatmışlardı..
  17. Takip ettik ama takip edilmedik. Yönetim istifa
  18. Teşekkür ederim. Acaba forumda da bu konuda sıkıntısı olan var mı merak ettim. Bir kişi bulduk o da konu açmış...
  19. Benim de kafamdaki aynı işaret burada da varmış konusu varken yazalım. 3 bin devirden sonra arabada böğürme oluyor. Youtube'de de bir 0-100 hızlanma videosu buldum videoyu dikkatle dinleyin 3 bin devirde sesi duyacaksınız. Zorlama değil de bazen deviri yükseltip vites değişirken ses kendini ele veriyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.