Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2. Vites 2200 3000 Devirde Sabit Gazda Giderken Tekleme


ibrahim özcan

Soru

Merhaba arkadaşlar bu sorun bana kafayı yedircek. Konu başlığında yazdığım gibi araba sadece 2. vites 2200 3000 devir arası sabit gazda giderken tekliyor. Bu sorunu hiç yaşayan varmı? Bu sorun yüzünden yapılan ve değişen parçalar. Ateşleme bobini, buji ve kabloları, rolanti valfi değişti. Krank pozisyon sensörü, gaz kelebeği sensörü yenisi takılarak denendi olmayınca eskileri geri takıldı. Boğaz kelebeği temizliği yapıldı. Bu arada akü ve şarj dinamosu da yeni. Ne yaptıysam olmadı. Çok acil yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Evet lpgli ama sorun hem benzinde hemde lpgde yapıyor. Lpg beynini komple iptal edip elektrik bağlantısı dahil iptal edilip 100 km yakın benzinde yol yapılmasına rağmen sonuç aynı.

ibrahim özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ilk lpg bitip benzine geçtiğinde farkettim bu sorunu yavaş yavaş giderken yani lpg bitikken de yapıyor. Soğutma sisteminde bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Antifirizi falan tam su eksiltmiyor. Kaçak falan da yok. Sadece 2. vitesde ve o devirlerde sabit gazda yapması ilginç bi bağlantı kuramuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dostum,

 

İstanbulda olsaydın tamircime götürür baktırırdım burada LPG de olsa :) tanıdık olduğu için her yerine bakarlar eğer 6 nisanda sende gelecek isen burada tamircime gösterebiliriz.

 

Ama tavsiyem servistir.

 

benim başıma gelmedi bende de 2005 ghia var ama allaha şükür zerre ses yok ve titreme yok garajda bakıyorum.

 

Ancak bakıma girmesi şarj senin arabanın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim ilk aracım olan 2000 model focusumda da benzer bir tekleme vardı ama benimki klima açıkken yapıyordu. Sanırım klimanın gazı çok azaldığında yapıyormuş diye söylemişti ustalar. Siz klimadan bahsetmemişsiniz, zaten bu mevsimde klima kullanmadan da binmiş ve denemişsinizdir muhtemelen. Sadece 2.viteste yapıp diğer zamanlar yapmaması eğer şanzımanda bir sıkıntı yoksa yazılımsal olabilir gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Varmıdır bilmiyorum ama 2.viteste sadece yaptığına göre beğine  hata gönderecek(muhtemel hata gönderdiği için yakıtı bi süreliğine kesiyor) vitesle ilgili müşir kablo, şanzman üzerinde kısa devre yapabilecek röleli veya sarımlı vb. gibi parçalara bakmak lazım diye düşünüyorum.

Ramazan D. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.