Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2007 F2 Hakkında Bilgi


Erhan Kilci

Soru

Merhaba Arkadaşlar yeni almayı düşündüğüm 2007 model 1.6 Ghia Sedan Otomatik araç ile bilgi ve tecrübelerinizi sormak istiyorum. Ford da ilk defa otomatik vites tercih edeceğim sebebi daha çok eşiminde kolaylıkla kullanmasını istemem. Bir araç buldum 2007 Model 1.6 Ghia Triptonik aracı gittim gördüm 159 bin km de. Sağ ön çamurluk ve sağ ön kapı kuşak altı boyalı onun dışında oynama yada darbe söz konusu değil.

 

Forumlarda araştırma yaparken Fordun Triptonik vitesi ile ilgili bir çok ön yargı ve bilgi okudum. Aracı kullandım vites geçişleri, hızlanması, çok dik olmaması şartı ile yokuş kalkış desteği ve Triptonik teki kullanım güzelliği çok hoşuma gitti. Vites geçişleri hissedilmiyor. Araç Lacivert renk yalnız kaput tavan ve bagaj üzerinde dolu izleri var toplam saydığım kadarı ile 25 tane. Şu an kullandığım araç ile takas edeceğim üzerine fark istiyorlar doğal olarak. Şanzuman yağı değiştirilmiş, Bakımları yapılmış. Sadece viraj denge uç lastiği değişmesi gerekiyor ön takımda kullanımda aldığım izlenimler olarak. Direksiyon sol kolundaki grilik yırtılmış, Koltuklar ve döşemeler lekesiz, deliksiz Prinsıs simit tüp takılı araçta.

 

Aracın kumandası ile camların hepsini açabildim ancak sol arka cam dışındakileri kapatamadım. Bu bir arızamı yoksa programlama ile ilgili bi sıkıntımı? Göğüs üzerindeki saklama gözü kapağı kırık oda satılıyor piyasada

 

Araç genel olarak hoşuma gitti ancak piyasada çok fazla otomatik var satılık Ankara' da 2007 model satılık manuel göremedim. Bana bu araçlar ile ilgili olarak bilgi verebilirmisiniz. Şimdiden değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

 

Not : Almayı düşündüğüm kasa ek' te resimde gözüken kasa resim temsilidir.

post-6379-0-27348600-1395650134.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 10 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Öncelikle, eski abuk sabuk sitelerdeki yorumları unutun. 

 

Ford'un otomatiğinde bişey yok bu kanıyı yayın tek model var ota TDCİ-CVT yani sizinki ile uzaktan yakından alakası yok.

Camlar programlanabilir yani düzelir o kolay. Bakınız kullanma klavuzu eğer bu yoksa araçta sitemizde link mevcut pc'nize indirirsiniz.

 

Genel olarak konforlu,yeterli performansa sahip, çok yakan,sorunsuz bir araç. Tüp ile ne olur bilmem.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Teşekkür ederim Otomatik olduğu için çok yakması normal sanırım. Ama genel kanı olarak 98 mondeo glx aracımızla aynı yakar sanırım. Aracımız 289 km de 75 TL lpg tüketti geçen gün şehir içinde Escort motor olmasına rağmen. Focusda bu değerlerde yakarmı acaba? Mondeo 2,0 motor Focus 1,6 Otomatik

 

Focus dizellerde kullanılan CVT şanzumanın namını duydum 7 ileri olmasından dolayı aracın torkunu karşılayamadığından çok sık arıza meydana gelmiş. Bu nedenle Fordun Otomatiği yaramaz diye bi kanı olmuş piyasada. Taunusumu aldığımda da parçası pahalı, çok yakar gibi ön yargılara rağmen aldım ancak tam aksine parçası ucuz ve az yaktığını gördüm. Tek derdim manuele göre ikinci elinin zayıf olması sanırım. Km yükseldikçe de insanlarda şanzuman ya arızalanırsa korkusu


Aracın verilerine göre 10 litre /100 km de o da lpg de aynı ise lipg fiyatı 2,64 10 litre 26 TL yapar 26 kuruş yapar sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben çoğunlukla triptonikte kullanırım kontrol bende olur eşim otomatik kısmı kullanır triptonik kısmında sanırım yakıt tasarrufum olur diye düşünüyorum.

artış aracın vites değiştirme tarzından değil, yapısından kaynaklı. yani her zaman aynı şartlarda manuelden fazla yakar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Su tdci cvt sıkıntısı ne arkadaslar benide aydinlatirmisiniz ben alirken hic arastirmadim nelere dikkat etmem gerekiyo niye sorun cikariyo

 

Sitemizde arama yaparak veya google da yaparak onlarca bulmanız mümkün.Üretimden kalkan yüksek sorunlu kombinasyon..Ne olduğunu öğrenmeye bile gerek yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sitemizde arama yaparak veya google da yaparak onlarca bulmanız mümkün.Üretimden kalkan yüksek sorunlu kombinasyon..Ne olduğunu öğrenmeye bile gerek yok

Meslektaş bize alırsın ford olursun lord dediler biz aldık ford olduk cort :)

Şaka biyana ben biraz araştırdım dün gece uykularım kaçtı hatta vardığım sonuç bu araçta ani ivmelenmelerden kaçınacaz sert kullanmayacaz doğrumudur?

Bu şekilde kullanıp da sıkıntı yaşayan oldumu acaba bilginiz varmı 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arıza denilen şey her araçta olmuyor zaten şans birazda . Sakin kullan sonra zamanı gelince satarsın

Aslında şu sakin kullanma da çok göreceli bi kavram nekadar sakin eğer şansa kaldıysa işim o şanzıman kesin patlar :)

Birde geçen tamirci dediki sizin şanzıman revizyon görmüş bu bi bakıma iyi bişey sıfır(a yakın) şanzıman var arabada bir bakıma kötü nasıl biyerde nasıl parçalarla yapıldığını bilmiyorum sizin yorumunuz nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.