Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Mazda Rx-8 Sizce Nasıl?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

saygı değer forum üyeleri bişey sorucam geçenlerde Kocaelide satılık Mazda RX-8 gördüm çok hoşuma gitti ancak beni çok şaşırttı adamlar 1,3l motorla 231ps güç üretmişler ve maksimum hız 280km/saat hemen ikinci aracım olması için küçük çaplı bir araştırma yaptım. Yakıtı çok fazla bu yüzden sadece hafta sonları binmelik sizce almalımıyım  :) ancak motor hakkında bir bilgisi olan var mı değişik söyletiler var. 

İstanbulda buldum bir tane sizce nasıl :D 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-6-ileri-2011-mazda-rx-8-24-000-orjinal-km-de-155534400/detay

Yanıtlama zamanı:

Motor ömrü maksimum 100 bin km diye biliyorum. Piyasası çok yoktu en son araştırdığımda. Sürüş zevkini çok övseler de Türkiye'de evlat olma ihtimalleri yüzünden fazla tercih edilmiyor. Fiyatı da bu yüzden uygun tutulmuş olabilir de bunlar aklımda kalan ve güncel olmayan bilgiler.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Türkiye'de evlat olma ihtimalleri
derken ne demek istediğinizi anlayamadım :D 
Yanıtlama zamanı:

Wankel motorlu üretilen son araç. Mazda bıraktı artık wankel işini :) 1.3 motor ama 2.6 gibi çalışıyor. 100km de 20 litre benzini rahatlıkla yakıyor. 20bin kmde motor isteyen Rx8ler duydum hatta 1000 kmde 1 litre yağ yaktığı da söyleniyordu :D

Ona verilecek parayla 1.6 EB 182 HP alınabilir :D

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Wankel motorlu üretilen son araç. Mazda bıraktı artık wankel işini :) 1.3 motor ama 2.6 gibi çalışıyor. 100km de 20 litre benzini rahatlıkla yakıyor. 20bin kmde motor isteyen Rx8ler duydum hatta 1000 kmde 1 litre yağ yaktığı da söyleniyordu :D

Ona verilecek parayla 1.6 EB 182 HP alınabilir :D

İki tane focus biraz abest olur diye düşündüm :D mazdanın dizaynı çok hoşuma gitti özellikle kapıları :D

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Alınıp bir daha satılamamak, evlat olmak, istesen de kurtulamamak :)

Elimde patlar yani şimdi anladım teşekkürler :D

Yanıtlama zamanı:

İki tane focus biraz abest olur diye düşündüm :D mazdanın dizaynı çok hoşuma gitti özellikle kapıları :D

Valla alırsanız elinizde kalma ihtimali yüksek :D günlük 200 liralık benzin yiyen bi arabanın tasarımı çok da ilgimi çekmez açıkcası :D

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Valla alırsanız elinizde kalma ihtimali yüksek :D günlük 200 liralık benzin yiyen bi arabanın tasarımı çok da ilgimi çekmez açıkcası :D

hafta sonları nöbetçi olmadığım zamanlarda :D hız tutkumu birazda olsa söndürmek için :D

Elektrikli süpürge :) Piston falan yok motorunda :)

Çift silindirli diye biliyodum ben ama yanlışmı biliyorum :D

Yanıtlama zamanı:

hafta sonları nöbetçi olmadığım zamanlarda :D hız tutkumu birazda olsa söndürmek için :D

Valla hız tutkunuz için araç kiralayıp piste çıkmak daha karlı olur haftada 1 gün bineceğiniz arabaya 60 bin gömmek mantıklı değil. Satarken düşünün artık motoru üretimde olmayan su gibi benzin içen bir arabayı kaç kişi almak ister :D

Yanıtlama zamanı:

Valla hız tutkunuz için araç kiralayıp piste çıkmak daha karlı olur haftada 1 gün bineceğiniz arabaya 60 bin gömmek mantıklı değil. Satarken düşünün artık motoru üretimde olmayan su gibi benzin içen bir arabayı kaç kişi almak ister :D

O paraya alırım bi m3 hız keyfini G kuvvetiyle yaşarım :D Rx8 yaktığı haram :D m3 yaksada helal :D  hatatatatatatatat :D

Yanıtlama zamanı:

Bildiğim kadarıyla bunların motoru sekman ya da rektifiyede yapılamıyor motor bittiğinde sandık motor alınıyor diye biliyorum.

Yanıtlama zamanı:

Çift silindirli diye biliyodum ben ama yanlışmı biliyorum :D

Wankel motoru normal motor gibi düşünmeyin tek bir motor gövdesinin içinde  dönen üçgen şeklinde bir piston var :D

Wankel_Cycle_anim_tr.gif

Ramazan V. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Anladım biraz abartı dediğiniz gibi fiyatı çok uygun gelmişti bilmiyodum böyle sıkıtılarının olduğu bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.