Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Aracım Çok Yakıyor Sebebi Nedir ?


Olcay Atay

Soru

arkadaşlar

 

2008 tdci focus ghia model. henüz 70.000 de. ama şehiriçinde acaip bir şekilde yakıyor. hoş şehirlerarasında da yakıyor. 

 

şöyle izah edeyim 150 tl lik mazotla beni istanbuldan edirneye götürüp getirmiyor. toplamda 440 km. yol bilgisayarında 150 tl lik mazot alınca menzil 575 km görünüyor ama o kadar gitmiyor. 1 km de bir menzil en az 3 km düşüyor.

 

ağır bakımlarını yaptırsam triger baskı balata yağ filtreler bujiler vs. yakıt olayı değişir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yol bilgisayarında kalan mesafe ile yapılan yol ayrı olay ona takılmayın.     150 tl mazot yani 32.1 litre yani 100 km'de 7.2 litre yapar. Aşırı olmasa da yüksek    

Sonuca gelelim 50 tl lik mazotla beni istanbuldan edirneye götürüp getirmiyor. toplamda 440 km.  
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yol bilgisayarında kalan mesafe ile yapılan yol ayrı olay ona takılmayın.

 

 

50 tl mazot yani 10.7 litre yani 100 km'de 2.4 litre yapar. Bence siz doğru analiz yapmaya çalışın :)  Mesela tam depo ile alınan yol gibi.. Sitede örnek ölçümler mevcut. Verdiğiniz verilere göre aracınız yakmıyor. 

 

kardeş 50 tl değil 150 tl :)   150 tl lik mazot 440 km götürmüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tüketiminiz normal kullanım şartlarında yüksek gözüküyor. ;

Acaba normal kullanıyormusunuz? TDCİ motorlar normal kullanımı 1500-2000 devir arasıdır. 90 km den sonra (genelde) araçların yakıt tüketimi her 1 km için %1 artar.  170 -180 km hızlarla kullanıyorsanız bence çok normal yakmış. Yok 120nin altında kullanıyorum seyir vitesi genelde yüksek diyorsanız ve de yük normal ise o zaman  fazla yakmış diyebiliriz.

 

 Eğer normal kullanıyorsanız yani hız 120 nin altında ise o zaman araçta bir sıkıntı olabilir. Ama çok yakıyor diye triger, baskı balata yağ ezbere değişmez. tdci larda buji var ancak kızdırma bujisi var. onunda yakıt tüketimiyle bir alakası yok. Öncelikle hava filtresini kontrol edin. Aracın işlevselliğini koruyabilmesi için bakımların düzenli olarak yapılması gerekir. f3 lerde her 15.000 km de bir bakımları var. sizin araçlarda kaç km dedir, onu kullanım klavuzu veya servisten öğrenin derim. Ona göre triger ve yağ değişimlerini kontrol ettirin. 70 bin baskı balatası için çok erken onun için aracı vitese takın gaz verirken frene basın eğer araç stop etmiyor ise baskı balatası bitmiştir. bu test  yöntemi bunu ustanız yapsın. ancak kolay yöntem rampalarda yüksek devir çevirdiğiniz de araç  yinede gitmiyorsa baskı balatadan şüphelenilebilir.

bunların dışında enjektör kontrolü ve bir carbon clean bence iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tecrübeli abi ve arkadaşlarım aracım f3 2012 dizel. Km 150.000 daha önce uzun yolda klima acik yol bilgisayarı ortalama 4-4,5 gösteriyordu. Şimdi 6 in altına düşmüyor gibi .ortalama hız 120 civarı. görüşlerinizi alabilirmiyim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.