Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Edge Concept Los Angeles Fuarında Tanıtıldı


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Neden bu aracı tanıyoruz çünkü Edge artık Avrupa yollarında da sunulacak. 
Bu bir concept'dir benzer araç üretilecektir :)

 

Edge'de son tanıtılan Tam Destekli Otomatik Park ve Engelden Kaçınma gibi özellikleri barındıracak. 

 

Ford bugün Los Angeles fuarında bir diğer küresel suv'u olacak olan edge'yi ileri teknoloji, premium işçilik ve dinamik tasarımıyla bizlere sundu.

Şık dış tasarımı atletizm, güven ve yeteneklerini gösterirken iç kısmında 1.sınıf malzeme ve işçilik uygulandı.

 

 

Premium Detaylar:

  • Deri kaplı ve el dikişli gösterge paneli
  • MyFord Touch ile 10-inç dokunmatik ekran merkezi ekran ®
  • Premium düğme mekanizması ile dinamik orta konsol
  • Benzersiz vites kolu
  • Kol dayama, kapı açma çerçeve ve havalandırma ızgaraları üzerinde parlak işleme
  • Konsol üstü manyetik Pusula
  • Benzersiz direksiyon simidi
  • Parlak gümüş, mat siyah boya ve LED aydınlatmalı "EDGE"

B-Roll Video
 

 http://youtu.be/q-hvK50bvVg


 
Detay bilgi PDF'i
 

 EdgeConcept_callouts.pdf
 
Fotoğraflarla
 
 
FordEdgeConcept_01_HR1.jpg
 
FordEdgeConcept_02_HR1.jpg

FordEdgeConcept_03_HR.jpg

FordEdgeConcept_04_HR.jpg

FordEdgeConcept_05_HR.jpg

FordEdgeConcept_19_HR.jpg

FordEdgeConcept_21_HR.jpg

FordEdgeConcept_26_HR.jpg

FordEdgeConcept_10_HR.jpg

FordEdgeConcept_11_HR.jpg

 

FordEdgeConcept_29_HR.jpg

FordEdgeConcept_12_HR.jpg

FordEdgeConcept_28_HR.jpg

 

 

RESMİ AÇIKLAMA

 

 

Ford Edge Konsept, Avrupa’da ilk kez görücüye çıkıyor; Ford Büyük ve Lüks bir Yeni SUV sunuyor

 

·         Yeni Edge Konsept, Barselona’da düzenlenen ve basın mensubu, bayiler ve çalışanlardan oluşan yaklaşık 2,500 kişinin katıldığı özel “Go Further” etkinliğinde Avrupalı tüketicilerle ilk kez buluştu

 

·         Edge Konsept, Avrupalı müşterilerin beğenisine sunulacak yeni büyük SUV modelinin teknolojisi, dinamik tasarımı ve işçiliği hakkında güçlü ipuçları veriyor. 

 

·         ABD pazarında ve diğer pazarlarda beğeni toplayan Edge, orta boy SUV sınıfındaki Yeni Kuga ve küçük SUV sınıfındaki Yeni EcoSport ile birlikte Ford’un Avrupa’da satışa sunduğu SUV ürün gamına katılacak. Edge, Ford’un önümüzdeki beş yıl içinde Avrupa’da satışa sunacağı 25 yeni modelden biri.

 

·         Edge Konsept, kendi kendine park etme ve çarpışmayı engelleyici sistemler gibi Ford tarafından geliştirilmekte olan ileri, otonom sürüş teknolojilerini içeriyor; bu teknolojiler, yarı ve tam otonom sürüş seçeneklerini içeren bir geleceğin habercisi.

 

·         Zarif dış tasarım çeviklik, güven ve güç unsurlarını vurgularken birinci sınıf malzeme ve işçiliğin kullanıldığı iç tasarım, segment beklentilerinin üzerine çıkıyor 

 

 

İspanya, BARSELONA, 5 Aralık 2013 – Ford Edge Konsept, Barselona’da düzenlenen ve basın mensubu, bayi ve çalışanlardan oluşan yaklaşık 2,500 kişinin katıldığı Ford özel “Go Further” etkinliğinde ilk kez Avrupalı tüketicilerin beğenisine sunuldu.

 

Ford Global Pazarlama, Satış ve Servis ve Lincoln yardımcı başkanı Jim Farley tarafından tanıtılan Edge Konsept, şirketin Avrupalı müşterilere sunacağı yeni büyük SUV’da kullandığı teknoloji, tasarım ve işçilik unsurları hakkında değerli ipuçları içeriyor.

 

Konsept, müşterilerin araç içinden veya dışından kullanabilecekleri, düğmeye basarak ve uzaktan kumandalı park etme özelliği gibi potansiyel ileri teknolojileri de barındırıyor.

 

ABD pazarında ve diğer pazarlarda beğeni toplayan Edge, Ford’un, Avrupalı Müşterilere  sunacağı ilk büyük ve lüks SUV olma özeliği taşıyor. Edge, aynı zamanda Ford’un önümüzdeki beş yıl içinde bölgede satışa sunacağı 25 yeni modelden biri.

 

Edge, yeni kompakt ve çevik EcoSport SUV ve kısa bir zaman önce satışa sunulan Yeni Ford Kuga arasındaki yerini alırken Ford, Avrupa’da yeniden tasarlanmış SUV’lardan oluşan kapsamlı bir ürün gamı sunmak için yeni ürünler kazandırmaya devam ediyor.

 

“Ford’un sunduğu SUV modelleri, Ford’a dünyada ve Avrupa’da önemli bir büyüme fırsatı sunuyor” diyen Farley sözlerine şöyle devam ediyor: “Ford’un SUV gamındaki modelleri Edge Konsept’te görülenlerle aynı modern tasarıma, ileri teknolojiye ve gerçek güce sahip. Bu özelikler, Ford’u, global ürün gamımız içerisinde farklı kılmayı sağlıyor.”

 

Ford Edge Konsept’in zarif ve sportif görünümü; gücü, yakıt verimliliği ve sürücüye yardımcı teknolojileri, dünyanın her yerindeki müşterilerin değer verdiği unsurlar. SUV segmentinde global büyümeyi sağlayan da işte bu ana özellikler.

 

Ford, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika yardımcı başkanı Stephen Odell: “Her şeyiyle yenilenen Ford Edge Konsept Avrupalı tüketicilere, hemen yanı başlarında onları bekleyen lüks Ford SUV deneyimine ilişkin davetkar bir işaret veriyor. Kişiye statü kazandıran ve yolda daha fazla özgürlük ve güven hissi veren yüksek kaliteli ürünlere güçlü bir talep olduğunu görüyoruz.”

 

Edge, çarpıcı bir görünüme ve mükemmel sürüş dinamiğine sahip lüks ve ileri teknoloji ürünü SUV’lara olan talebi karşılayacak. Avrupa Pazarı’nda SUV satışları, 2005 ila 2012 yılları arasında yüzde 6.5’den yüzde 11.9’a çıktı. Ford, 2013 ila 2018 yılları arasında Avrupa’daki toplam SUV satışlarının yüzde 22 oranında artacağını öngörüyor.

 

IHS Automotive tarafından sağlanan veriler, global SUV satışlarının 2007 ila 2012 yılları arasında yüzde 45 oranında arttığını gösteriyor. Yıllık 13 milyondan fazla araç satışının olduğu segment global otomobil pazarında yüzde 17’lik bir paya sahip.

 

Daha akıllı araçlar ve daha iyi sürücüler için ileri özellikler

Ford Edge Konsept’teki sürücü yardım teknolojileri ve yarı otonom özellikler, Ford’un gelecekte çok daha akıllı ve güçlü araçlar üreteceğinin göstergesi. Gelecekteki otomatik sürüş teknolojilerinin yapı taşlarını oluşturan bu sensor temelli teknolojiler sayesinde sürüş deneyimi daha güvenli ve daha verimli bir hale gelecek.

 

Ford’un Otomatik Park Sistemi özelliğinden yola çıkarak geliştirilen bir prototip olan Park Etme Asistanı müşterilere sadece bir düğmeye dokunarak ve hatta uzaktan kumandayla araçlarını park etme imkanı sunuyor. Sistem, ultrasonik sensorler yardımıyla dikey bir park yeri bulabiliyor ve kullanıcılara, araçlarına binmeden önce, araç dar bir park yerinden çıkıncaya kadar bekleme olanağı sunuyor.

 

Ford, çarpışma önleme sistemlerini daha da geliştirmek için bir araştırma projesi de başlattı. Araştırma ve geliştirme aracı, kullanılan şeridin ilerisinde yavaş hareket eden objeler veya duran engeller tespit ettiğinde uyarı sinyalleri gönderebiliyor ve sürücünün uyarı işaretlerinden sonra direksiyon kırmaması veya frene basmaması halinde sistem, olası bir çarpışmayı önlemek için, kendiliğinden direksiyona müdahele ederek çeviriyor ve frene basıyor.

 

Adaptif direksiyon sistemi, düşük hızlarda direksiyon kullanmayı gözle görülür bir biçimde daha kolay bir hale getiriyor ve bütün koşullar altında direksiyon kullanma daha güvenli ve keyifli bir hal alıyor. Ford’un elektrikli destekli direksiyon sisteminden yola çıkarak oluşturulan teknoloji, sürücünün direksiyonu ne kadar kırdığıyla araç tekerleklerinin ne kadar döndüğü arasındaki ilişkiyi kontrol ediyor. Bu, park yerine girmek veya park yerinden çıkmak gibi düşük hızlarda direksiyon kullanımı gerektiren durumlarda sürücünün daha az efor harcaması anlamına geliyor.

 

Geleceğin teknolojisi bugünden elinizin altında

Tüm dünyada insanların kendilerini daha güvende ve emin hissedecekleri teknolojiler geliştirmek Ford için birincil öncelik. Edge Konsept, geleceğin tam otonom araçlarının yapı taşlarını oluşturan otonom sürücü yardım teknolojilerine sahip. Şirketin bugün tüm dünyada satışa sunduğu ürünlerinde mevcut bu teknolojiler ise;

 

·         Aracı park yerine yönlendiren sensörler ve direksiyon sistemi yardımıyla paralel park etmenin getirdiği stresi azaltan Otomatik Park Sistemi’nde sürücü, gaz ve fren pedallarını kontrol eder. Avrupa’da Focus, Kuga, C-MAX ve Grand C-MAX modellerinde sunuluyor.

 

·         Şeritte Kalma Yardımcısında, şerit çizgilerini takip etmek için yol yüzeyini tarayabilen, yola dönük bir kamera kullanılmaktadır. Şerit Takip Sistemi, aracın şerit dışına çıkıp çıkmadığını kontrol edebilmekte ve direksiyonu titreterek sürücüyü uyarabilmektedir. Sürücünün titreşimlere tepki vermemesi halinde sistem, direksiyona tork uygulayarak aracı yeniden şeridin ortasına doğru yönlendirir. Avrupa’da Focus, Kuga, C-MAX ve Grand C-MAX modellerinde sunuluyor.

 

·         Adaptif Hız Kontrolü ve Uyarı sisteminde, yolun hemen ilerisinde hareket halindeki araçların tespit edilmesi için radar teknolojisinden yararlanılmakta ve gerekirse seyir hızı değiştirilebilmektedir. Avrupa’da Focus, Kuga, Mondeo, Galaxy ve S-MAX modellerinde sunuluyor

 

·         Kör Nokta Uyarı Sistemi’nde (BLIS) arka köşelerde aracın yanındaki ve hemen arkasındaki alanları izleyen radar sensörleri kullanılmaktadır. Sürüş esnasında bu sensörler, sürücünün görüş alanı dışında bir araç olduğunda aynadaki bir uyarı ışığını devreye sokuyor. BLIS teknolojisi, Avrupa’da Focus, Kuga, C-MAX ve Grand C-MAX, Mondeo, Galaxy ve S-MAX modellerinde sunuluyor.

 

Zarif ve çevik dış tasarım Ford Edge Konsept’i tanımlıyor

 

Yeni Ford Edge Konsept’in dış tasarımı, titiz bir estetik anlayışıyla şekillendirilmiş akıcı ve çevik hatlara sahiptir. Güçlü omuz çizgisi, aracı görenlerde bıraktığı “başlangıç çizgisindeki koşucu görünümünü ve hissini” pekiştiriyor; geriye doğru eğimli ızgara, kaportanın güçlü ve kompakt şeklini vurguluyor.

 

Edge Konsept’te yüksek teknoloji ürünü yeni bir Aktif Ön Izgara kapakçık uygulaması bulunuyor.  Start-stop teknolojisiyle donatılmış yeni nesil EcoBoost motorun yakıt tasarruf özelliklerine yardımcı olmak için bu kapakçıklar, ideal motor çalışma sıcaklığını korumak ve aerodinamik verimliliği azamiye çıkartmak için kendiliğinden açılıyor ve kapanıyor. Uygulama devreye sokulduğunda, yukarıdan bir panel aşağıya doğru kayıyor ve sonrasında yerine yerleşen diğer iki panel, Ford’un oval logosundan dışarıya doğru ışık saçar gibi gözüküyor.

 

Verimliliği daha da arttırmak için ön tamponun alt kısmında yer alan benzersiz hava perdeleri, havayı, aracın önünden, ön tekerlek yuvalarına doğru dışarıya ve oradan aşağıya aracın yan tarafına doğru yönlendiriyor.

 

Edge Konsept’in ön ve arka farlarında LED aydınlatma teknolojisi kullanılıyor. Ön farlar, tamamıyla beyaz bir ışıkla yanarak, kesintisiz homojen bir görüntü sergiliyor; bağımsız LED lambaları uzun farlar açıldığında, kristal küpleri aydınlatıyor.

 

Dönüş sinyali, çevre alanındaki mikroskobik deliklerden çıkarak, krom görünümlü bir parçadan parlak kehribar rengine dönüyor ve ön farların lazer inceliğindeki görünümünü arttırıyor. Arka aydınlatmaya akıllıca ve şık bir şekilde bağlanan arka farlar da benzer bir uygulamayı içeriyor.

 

Araç, Ford araçlarında şu anda çok sevilen seçkin bir rengin modern bir yorumu olan yeni “Copper Flame” renginde.

 

İleri düzey işçilik, zarif renkler ve zengin malzemeler

Lüks iç tasarım unsurları arasında deri kaplama ve elde dikilmiş bir gösterge paneli, Dokunmatik Ekran ve Ses Kontrollü Ford SYNC özelliklerini içeren 10 inçlik ekran ve mekanik kumanda mekanizmasının bulunduğu dinamik bir orta konsol; kol dayanakları, kapı açma alanı ve hava deliklerinde ışık oyunları; hareketli gösterge paneli yüzeyi; ve parlak gümüş cilalı, mat siyah boyalı ve LED aydınlatma “Kenarlı” yan basamaklar bulunuyor. .

 

Birinci sınıf işçilik ve zengin malzemeler Ford Edge Konsept’e bütünlük kazandırıyor. Zarif bir dikişle güçlendirilmiş, üst gösterge panelini, orta konsolu ve kapı elemanlarını saran siyah nubuk kaplama bu işçiliğe ve zengin malzemelere örnek olarak sayılabilir. Ağır, yağlı-çizgili doku, lüks mobilyalarda kullanılan deri malzemelere benzer bir his bırakırken, temas noktalarında pürüzsüz, yumuşak deri kullanılıyor

 

“İç tasarımın, sergileyeceği dinamik karakterle, Ford Edge Konsept’in dış tasarımıyla tutarlı olmasını istedik” diyen İç Tasarım Müdürü Hak Soo Ha sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Dış tasarımın enerjik karakterini, birinci sınıf bir kabin uygulamasıyla birleştirdiği için iç mekana Dinamik Tapınak adını verdik. Aracın iç tasarımı, yormaktan ziyade sakinleştiren dinamik, hareketli bir izlenim bırakıyor.”

 

Yüksek kaliteli görünümü nedeniyle halıda, gösterge panelinde ve diğer alanlarda vurgulayıcı renk olarak kullanılan bakır rengi, aracın dışında kullanılan boya rengini tamamlıyor. Aracın belirgin bir delik desen uygulamasını içeren deri koltuklarının baş dayanak ve omuz destek kısımları birinci sınıf dikiş ve öne çıkan kaplamalar gibi özelikler içeriyor.

 

 

Stephan Odell model ile ilgili şunları söylüyor: “Ford, Avrupalı tüketicilerine yeni nesil Edge’le varlık bulan lüks ve büyük bir SUV sözü vermişti. Yeni Kuga ve yeni EcoSport modellerini tamamlayan yeni Edge Konsept, bu büyüyen segmentte beklentileri karşılayabilen ve beklentilerin ötesine geçen ve teknolojik anlamda gerçekten gelişmiş bir model sunma potansiyelini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.”

EdgeConcept_callouts.pdf

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Videoda da görebilirsiniz araçta otomatik sürüş özellikleri olacak (lansmanda değil daha sonra) . Sen bir engele doğru ilerlerken direksiyonu çevirmiyorsan son anda araba kendi çevirecek. 

 

Bu arada en küçük motoru 2.3 EB olacak diyor. Bize gelmez 

 

10" koymuş adamlar. 

 

http://www.youtube.com/watch?v=PNkPYWka4jI

H. Cenk Köse tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Videoda da görebilirsiniz araçta otomatik sürüş özellikleri olacak (lansmanda değil daha sonra) . Sen bir engele doğru ilerlerken direksiyonu çevirmiyorsan son anda araba kendi çevirecek. 

 

:yeah:

 

 


Bu arada en küçük motoru 2.3 EB olacak diyor. Bize gelmez 

 

2 sene içinde neler neler değişir.. Avrupa'da satılacak araba 2.0 ile kesinlikle gelir bence..  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.